Na Gordon flopt ook Jandino genadeloos op SBS 6

Geplaatst op Wed 24 Apr 2019 om 10:15

Linda de Mol en Wendy van Dijk hebben alle reden om met angst en beven in de Talpa-startblokken te staan. De ene na de andere van RTL naar SBS overgestapte ster gaat genadeloos ten onder: Patty Brard scoort avond aan avond horrorcijfers met 6 Inside, Gordon is net begonnen en heeft momenteel twee flops op zender en de eerste show van Jandino Asporaat is gisteren ook erg slecht begonnen: Dino en Friends in New York trok 264.000 kijkers (5,5 procent) naar SBS 6.

Met dit magere marktaandeel scoort Asporaat maar liefst eenderde onder het laatste weekgemiddelde van SBS 6. En dat weekgemiddelde ís al veel te laag voor een familiezender met een mediamiljardair aan het roer.

In zijn nieuwe show probeert Jandino met behulp van bevriende BN’ers door te breken als comedian in New York. In zes afleveringen volgen we Jandino’s zoektocht naar humor in New York en zijn uiteindelijke doel om een show van een uur in het Engels op te voeren voor een Amerikaans publiek.

Dit avontuur in New York is als een droom die uitkomt voor mij en ik hoop met het programma andere mensen te inspireren. Wat je droom ook is; ga het doen en kijk waar het schip strandt!”, aldus Jandino.

Voorafgaand aan Dino en Friends in New York keken er 401.000 mensen (8 procent) naar Urk. Toen Jandino begon zapte dus 34 procent van de kijkers weg.

Foto: SBS
75 Reacties op “Na Gordon flopt ook Jandino genadeloos op SBS 6”


 1. Laurens

  Veel van hetzelfde! Weinig vernieuwend. “Uitgemolken formats”. Benieuwd wie als eerste de stekker er uit gaat trekken! Teveel kanalen.

 2. RaymondVL

  SBS Flop of Flop6. Lijken mij betere namen voor die zender. En Jandino is zoooo niet leuk.

 3. Tv junkie xl

  Tja….vind t nog veel voor zo’n narcist. En die Rico erbij….hahahahaha…volgende week onder de 200.000

 4. Hetty Hottemetot

  Punchable Face Award Winner 2019… Jandino A. Totaal niet grappig gebit.

 5. Joost

  Het spijt me dat ik het zeg: ik gun het die hele zendergroep ook niet. John heeft de gunfactor niet, evenals alle overgestapte geldwolven.

  Nee, ik vind het gevoel van RTL4 dan beter en hoop dat ze aan het langste eind trekken.

 6. Robert

  Stop met die show, die ratelende vervelende vent, flauwe grappen, geen ene reed aan.

 7. Bessie

  Vroeger was de voorwaarde om komediant te worden dat je grappig was. Tijden veranderen blijkbaar.

 8. Anoniem

  Niemans wil naar Talpa/SBS kijken. De volgende flop is aanstaande: It Takes Two.

 9. west

  lLAURENS ALS RTL en TALPA de bijzenders zouden opherffen , en alleen RTL 5 en Veroonica hadden , dan hadden ze daar meer voordeel van gehad ,en meer kijkers
  De bijzenders zijn niet voor kijkers maar uit strategisch belang , en het optrekken van marktaandelen. Gelukkig kunnen ze niet meer uitbreiden met nog meer zenders dus bijv RTL 10 11 12 of Talpa 7 8 10

 10. El

  Een niet grappige komiek die zichzelf laat volgen terwijl hij met hulp van de standaard ‘friends’ probeert door te breken in de VS. Dat men bij SBS niet vooraf al wist dat dit zou floppen is wellicht het meest bijzondere aan dit verhaal.

 11. Bessie

  De providers zouden het lef moeten hebben om elke twee jaar de zenderplaatsen te husselen. SBS6 bijvoorbeeld ook eens op 1
  Ik zou benieuwd zijn welk effect dat zou hebben.

 12. Roxanne

  Lips sloeg in het Parool De spijker op de kop :

  “Het zal Asporaat in Amerika aan niets ontbreken. Hij woont in een riant appartement vol hipstermeubels met uitzicht op Madison Square Garden en mag vrienden uitnodigen voor wat morele steun, verbluffend dat het Asporaat gelukt is die te laten bekostigen door Talpa, dat er een duffe realityserie over uitzendt.

  Lips zag Asporaat één tenenkrommende improvisatie-oefening doen en een paar minuten worstelen op een open mic-avond (“Hoe lang bent u getrouwd, meneer? 35 jaar? Gecondoleerd.”).

  Verder is het programma een ouderwetse realityshow die alle kanten op gaat. Een wandeling op straat. Een nepgesprekje over zijn moeilijke jeugd. Even videobellen met het thuisfront. Suf commentaar van de voice-over”

 13. potmeter

  RTL doet het prima met hun oude programma’s,
  Dus niet de een na de ander moet stop gezet worden vanwege kijkcijfers,
  Moto van deze zender is liegen,bedriegen,manupileren ten koste van kanidaten,
  Dus een bagger zender

 14. Leo

  Alles met Asporaat flopt.
  Je weet het van tevoren, alleen bij Talpa zijn ze een beetje dom.

 15. Karel

  Jandino is bij voorbaat al kansloos, New York zit vol met stand up comedians die allen veel beter zijn.

 16. den Draaiert Joost

  BN-ers, reisprogramma’s, kijkers hebben daar geen geduld meer voor. Het is teveel van hetzelfde met steeds maar weer dezelfde tronies

 17. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat erg dit.
  Geef die man toch een kans mensen!
  De kijker moet er eventjes aan wennen. Dat is toch logisch?
  En kwaliteit wordt ook niet altijd erkent, kijk maar naar de schilder van Gogh.
  Nog een paar maandjes en dan breekt Jandino pas écht door. Net zoals 6inside gaat doorbreken, de Gordonsjow en nog meer van dat. Dus eventjes de grote witte tanden op elkaar en doorbijten… Dus.
  Tot zover de peptalk uit de Petteflet.

 18. Adriaan

  Tsja, John heeft inderdaad die gunfactor niet. En dan heeft het weinig nut als je zoontje (gisteren bij Pauw) en zusje (bij Jinek) huilie huilie doen en vertellen dat t toch zo’n ontzettend lieve aardige gevoelige man is.

  Het blijft bij het grote publiek toch die rijke, met geld wapperende man die denk dat hij succes kan kopen. En dat kan dus niet.

 19. west

  daaom heeft RTL ook altijd profijt dat ze op 4 staan hoe zou het zijn als ze daar niet op stonden en BRT 1 en 2 op 4 en 5 stonden zoals dat gewoonlijk was in de jaren 80 vraag me af of ze 4 kunnen claimen als er een andere grote nieuwe com omroep bij zou komen stel je eens voor dat je NETFLIX 4 zou krijgen zonder reclame
  wat zou u dan doen, en heeft RTL dan het recht om 4 te claimen ??
  Heel Nederland zou dan RTl verbannen en NETFLIX op 4 zetten

 20. Ariane Sh.

  Ik hoop dat Jandino voor altijd in NY blijft.

 21. Ray

  264.000 is nog veel voor een scripted reality reisprogramma met een hysterische clown die bij de meeste mensen slechts weerzin opwekt.

 22. Mary

  Mensen krijgen een beetje succes laten zich opkopen door een grote baas en daarna gaat het altijd bergafwaarts

 23. Arie

  Jandino overschat zich enorm. Boeit mij geen seconde. Zappen dus.

 24. west

  misschien een mooie uitdaging voor Talpa hef SBS9 OP en zet een reclame vrije zender op 4 , er komt zoveel geld binnen bij Talpa, daar kan je tot je 250 e jaar teminste als John zo oud wordt , van kunnen leven en dat zou met al dat geld best kunnen geef de kijker wat het vraagt, en denk een keer niet te commercieel John, het verdiend zich zelf terug in marktaandelen over al je zenders

 25. west

  dus met SBS4 MEER KIJKPLEZIER

 26. steve

  Gordon 2 flops? De teller staat al op 6 flops

 27. Bep

  @Joost Mee eens!

 28. Lies

  Ach bij RTL flopt ook het ene na het andere

 29. west

  JA MAAR DAG MAG JE NIET ZEGGEN @ LIES ALLEEN BIJ SBS

 30. Bep

  @Bessie….. ja,ik kijk ook vol verbazing naar die man,er valt helemaal niets te lachen.

 31. Godefroy France

  Waarom verbaast dit de weldenkenden niet, waarom weten wij dat, waarom zijn de hoge heren en beslissers niet van het feit doordrongen dat BNNNNNNers talentloos zijn, zelfpijperij is hun speeltje, ze zijn te stom en te verwaand om te schijten, meer en meer worden ze uitgekotst, ze zijn oervervelend, maar ze wonen in A’dam, en vooral ze houden elkaar in stand, ik stel voor dat ze tijdens hun neuquesessies verplicht voorbehoedsmiddelen gebruiken (sterilisatie/castratie)/fokverbod) is ook een oplossing om de voortplanting te stoppen!!!
  LAND ZONDER BNNNNNNers,,,,,,, UTOPISCH,,,,,,,, maar wie weet

 32. Goudendraakje

  @West; jekán toch zelf de zendervolgorde bepalen met favorieten? Althans, bij Ziggo. Bij mij staan de NL CO’s pas vanaf 44, omdat ik er toch nooit naar kijk, enkel Veronica, vanwege het voetbal. Het spel, niet het gezwets voor en na de wedstrijd, met die kwal Derksen.

 33. Porky

  Goudendraakje, favorieten instellen doet 90% van de kijkers niet.

 34. Caren

  Linda zal zeker wel scooren , zij scoort zelfs nog op sbs 56 ofzo maar Wendy is de volgende in het rijtje flops. En geheel terecht trouwens. Vervelend kinderachtig overderven figuur net als gordon en jandino.

 35. Marc

  De 2 grootste floppers van de nederlandse tv ooit!

 36. Laurens

  @Adriaan;
  Onzin dat mensen niet naar sbs6 kijken, omdat de zender van John de Mol is. Als het een goed format is, scoort het echt wel beter dan dit.

 37. Pieter

  Die jongen heeft alles gepikt. Alle grappen en typetjes en ideeen gestolen van andere artiesten uit binnen en buitenland en gaat nu in Amerika proberen. Daar waar die het meeste vandaan heeft gepikt. Net als zijn grote vriend Roue Verveer. Zo niet een nog grotere dief. Jammer dat karma niet werkt bij deze oplichter. Zag net een stukje. Jandino doet zo fake leuk en spontaan. Zelfs te nep voor new york. Zucht. Jammer dat zo’n dief zo veel geld kan verdienen. Oneerlijk. Andere zwoegen en werken en meneer Jandino jat het allemaal. Dief

 38. Ronnie

  Het is dus duidelijk dat de mens Jandino niemand wat boeit en men alleen voor zijn vreselijke typetjes gaat. Bon Bini Holland 2 was ook weer een enorm kassucces.

  Erg vervelend voor de beste man, aangezien hij heel graag serieus genomen wil worden. Daarnaast was het met iets slechter weer, misschien rond de 400.000 geweest, maar wie zal het zeggen?

 39. Chiel

  Als je zoiets met een sympathieke komiek doet (Geubels/Kaandorp/Myjer) dan zou het best leuk kunnen worden. Nu niet.. Au

 40. Derk

  Vergeten we even te melden dat er ook wel eens iets flopt bij de NPO? Ik zeg het maar even. Hoor je niemand over. Trieste 60 plussers die hem op 1 laten staan.

 41. Jacob

  Waarom zou je naar een programma met Jandino kijken? Hij is zo flauw, zo niet leuk, zo druk, zo 2017
  Ik had van te voren al kunnen vertellen dat Jandino niet gaat scoren
  Hij is al lang over zijn top heen

 42. horloge

  Die Jandino is gewoon een enorme egoist die zichzelf kilometers overschat en om de een of andere reden nog mensen voor zijn karretje weet te spannen ook. Belachelijk. en dan denkt die idioot van een de Mol dat mensen dit leuk vinden ???!

 43. Martin

  Het is een programma van niks en dit hebben nick en simon en die andere uit volendam ook al een keer gedaan, maar dan als zanger.

 44. Puk

  Jandino en Glenda zijn beiden schreeuwers en daar zitten ze in de us echt niet op te wachten

 45. purple

  Dit kan hij helemaal niet. Punt. Dus het mislukt op een verschrikkelijke manier !
  Jandino heeft blijkbaar geen zelfinzicht.

 46. Donald Dumb

  Ach nu er in Commercieel TV land toch grote schoonmaak gaande is.
  Dump die Gordon en Jandino ook.
  Gordon is men allang kotsbeu.
  Weg met die zelfingenomen, brallerige, niet grappige narcist…

 47. Onno Zel

  Het kan toch ook niet anders…. Zo veel extra, veelal interessanter aanbod, series en films, via Netflix, Videoland, Fox (Sport) en steeds maar diezelfde figuren (BN’ers) met hun hoofd op tv. De meeste BN’ers blijven maar bekend, omdát ze bekend zijn….

 48. achtmet

  Jandino? FLOPPERDEFLOPERDE FLOP !Ik kan om dat paarde gebit niet lachen ,treurnis ten top .

 49. Dr.Op

  Ok, ok… nieuw format: prijsschieten met grove hagel op alle geflopte Jardino’s, Pattys, Gordons, Paultjes, Hennys, iedereen van Max en verder. Wie het mooiste tegen de muur spetterend wint genadeschot. Alle anderen worden keuzebal van de lijkenpikkers van “Hilversum”.

 50. man pan

  Probleem met Jandino en Gordon is hetzelfde.. Het is dom en platvloers.

 51. Dr.Op

  Ok, ok… nieuw format: prijsschieten met grove hagel op alle geflopte Jardino’s, Pattys, Gordons, Paultjes, Hennys, iedereen van Max en verder. Wie het mooiste tegen de muur spetterend wint genadeschot. Alle anderen verdienen het speelbal of keuzebal te worden van de lijkenpikkers van “Hilversum”.

 52. jomari

  Net als zondag j.l. in De Klas begon Jandino weer te zeuren over zijn jeugd……..
  1 sinaasappel delen met z’n achten,geen bed, tekort aan van alles en nog wat.
  Leek, volgens hem ook nog een oorlogsgebied (Nederlandse Antillen!).
  Ik val net als hij in herhaling maar ik wil het voor de Antilliaanse moeders opnemen
  die, al hadden zij het niet allemaal altijd makkelijk, hard vochten om de kinderen
  voldoende eten te geven hen er altijd keurig, schoon netjes uit te laten zien.
  Ook Jandino’s moeder.

 53. Math

  Mensen zijn die grof gebekte types als Wendy Gordon en Jandino spuug zat.
  Nooit dat ik naar SBS zal gaan kijken, stelletje graaiers.
  Miljoenen verdienen met de clown uithangen haha
  En aan Wendy en Gordon kun je goed zien dat liefde en geluk niet te koop zijn !!!!
  Hoe dik je bank rekening of je villa ook is.

 54. Guttegut

  Jandino in New York. Tja, ieder land krijgt wat zij verdient.

 55. Dorus

  Het ongelofelijke talent dat Jandino blijkbaar denkt te zijn, is m.i. vooral zelfinbeelding en geschreeuw.

 56. H. Tan

  Tja, waar een zakgeld te halen is, daar is Jandino. Zijn luxe leventje op Curaçao en kapitale villa moet ook worden bekostigd.

 57. Remi

  “In zes afleveringen volgen we Jandino’s zoektocht naar humor” …

  … Ik weet niet hoe snél ik moet wegzappen als dit Jandino voorbij komt.
  Weerzinwekkend, dat gebit en die lach.

 58. No nonsens

  SBS komt sowieso m’n. neus uit met al die spannende programma’s
  Vooral Er komt.een man bij de dokter een avondvullend programma
  met oervervelende moppen uit de oude doos
  En dan nog de rijdende rechter met z’n kinderachtige assistent

 59. Sip

  Ik heb even geprobeerd om te kijken maar het was niet leuk. Ik zal volgende week zeker niet weer kijken.

 60. Dorus

  Zo niets dit. Heb nog wel wat ideeen. Jandino in de put, Jandino in Siberie, Jandino etc.

 61. Dorus

  Bedoelde dat het zo dom en gemakkelijk is allemaal. En die man heeft totaal geen humor.

 62. bril

  Die gaat nooit humor vinden. Dit is allemaal een positieve disciminatie, als je het mij vraagt. Een wit persoon die zo slecht is in zijn vak krijgt deze kans niet. Ik vindt dit een lelijke schreeuwlelijk.

 63. max

  hahahahaha ja op MC is RTL The bomb!! Hoe zou dat toch komen? RTL is ook één en al commerciële meuk, niet anders dan bij SBS. En Jandino misschien op tv niet altijd even populair, maar in de bios des te meer! Laten we over een jaartje nog eens terugkijken naar SBS en RTL….

 64. De strondput van Medialand genaamd Talpa.

  De door Sjon gekochte kwaliteitsloze geldgraaiers hebben geen schijn van kans. De kwaliteit en talenten van deze bn’ers hebben het baggerniveau en de presentaties van de geldgraaiers ver onder de maat. De directie en eigenaren zijn de gunfactor geheel verloren en dat komt nooit meer terug.

  Veel geld hebben is geen garantie voor kwaliteit, gunfactor en creativiteit blijk maar weer voor de 3de keer Sjon.

  Trek de stekker maar uit Talpa lijkt het. De investering is verliesgevend. De reclamegelden zijn weggegooid geld. Het imperium brokkelt langzaam maar zeker af. Een goede zaak lijkt mij.

 65. De strontput van Medialand genaamd Talpa.

  .

 66. aammehoela

  Gordonmoe bestond al, Jandinomoe is het nieuwste woord in medialand.

 67. Harry

  Ach ja elke zender krijgt de kijkers die hij verdient zo ook SBS.

 68. Donald Dumb

  En JohndeMolmoe kunnen we ook wel gaan gebruiken, aammehoela…

 69. Ernst

  De Mol bedenkt gewoon 50 formats per jaar. Als daarvan 5 of 6 veel kijkers oplevert is hij tevreden en de adverteerders blijkbaar ook. Van wat ik van zijn hand gezien heb is het allemaal puin. Maar, als er mensen zijn die het leuk vinden, prima toch.

 70. Dirkje

  Waar maken we ons allen druk om ,ieder mens is verschillend de 1 houd daar van en de ander weer van dat ,te veel herhalingen klaagt men steen en been komt er iets nieuws is er ook wel weer commentaar,laten we het zo zeggen ieder doet zijn best en als het niet lukt jammer dan de volgende keer beter toch en trouwens over een komiek gesproken er is er maar 1 die dat ooit heeft bewezen en dat is André van duin en zijn kornuiten dat was pas geweldig

 71. Beau ter Ham

  In Nederland is hij als niet grappig waarom daar wel dan ?

 72. De uil van minerva

  John de Mol = Bagger.

  Elke tv concept van john is bagge
  Zus linda bagger,
  John junior bagger,

  Alles wat de mol bedenktof aanraak verandert in hoop stront. 6 gaat 10 achterna in de vergetelheid, en daar ben ik hem erg dankbaar voor!

 73. BRAAK

  En John, gaat het weer een beetje na al die blunders, je hebt je tijd gehad, natuurlijk komt een uit Engeland nog een stevige zak geld John, waarom John krijg jij nooit een lintje voor het steunen van goede doeleinden. terwijl je toch barst van het geld knul.

 74. Kris

  Sjors en Sjimmy, wie zit hier nu nog op te wachten, hup naar Amerika jandino, kun je bij de mac werken sukkel.

 75. Kris

  Het is en blijft een camping zender.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.