Jonge weduwe roert Eva Jinek tot tranen

Eva Jinek was dinsdagavond zichtbaar geëmotioneerd tijdens een interview met Annemiek, de jonge weduwe van de in de metro vermoorde Joost Wolters. Dat was dinsdagavond te zien in de uitzending op NPO 1. Wolters is net als Anne Faber vermoord door een man die niet vrij had mogen zijn. “Annemiek, wanneer hoorde je wat er met Joost was gebeurd?“, luidde de openingsvraag van Jinek. Al snel bleek Annemiek iets te geëmotioneerd om te antwoorden: “Ik was ehhh… Sorry.”

Daarop begon Jinek met de zus van Wolters. “Ik kan ook met Saskia beginnen als je het fijner vindt.

Even later kwam Jinek alsnog terug bij Annemiek en haar verhaal ontroerde Jinek zichtbaar. “Het was om half acht. Ik was aan het wachten op Joost, maar hij kwam niet thuis, dus ik ben gaan bellen en bellen. Ik hoorde niks. Op een gegeven moment gaat de voordeurbel en ik hoorde al politie. Ik zei meteen: ‘Wat is er met Joost?’ ‘Hij is dood.’ Dan sta je dan met je kind van acht maanden op je arm aan te horen dat zijn vader is gedood.

Jinek, die zelf ook net moeder is geworden, had de tranen in haar ogen staan. “Ik vind het ook vreselijk om aan te horen.”

Het is niet de eerste keer dat Jinek geëmotioneerd raakt tijdens een live-uitzending. Het gebeurde haar bijvoorbeeld eerder tijdens een interview met een echtpaar dat hun dochter is verloren bij de vliegramp in Faro.

U kunt het item over Joost Wolters hier bekijken.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen