John de Mol heeft grootse plannen als Ajax finale haalt

Het wordt een spannende avond voor de voetbalfan én voor Talpa: op tv-zender Veronica is vanavond de eerste halve finale van Ajax in de Champions League te zien. Volgende week is de tweede halve finale en misschien staan de Amsterdammers daarna wel in de grote finale van het voetbaltoernooi. Áls dat gebeurt, dan heeft Talpa-baas John de Mol grote plannen. “John de Mol appte: als Ajax de finale haalt, zorg ik voor de allergrootste studio in Madrid“, aldus Wilfred Genee.

Talpa én de mannen van VI vallen met hun neus in de boter nu Ajax het zo goed doet. “John heeft dat geweldig uitonderhandeld. Zeker in combinatie met ons programma heeft dat enorm goed uitgepakt. Kijkcijfers hebben we niet alleen vastgehouden, maar ze zijn in de jongerendoelgroep zelfs gestegen“, aldus Genee.

De tweede halve finale tussen Ajax en Tottenham Hotspur vindt volgende week plaats in de Amsterdam ArenA. Daar wil Genee voor één keer naartoe verhuizen met zijn radioshow. “Dit is zo uniek, dit maken we de komende tien jaar niet meer mee.

Genee hoopt dat het rond komt. “Het zou mooi zijn als we dan een radiouitzending kunnen maken van vier uur tot half acht, waarna de televisie het van de radio overneemt. We zijn nu aan het kijken of dat haalbaar is.”

En als Ajax in de finale terechtkomt? “John is een enorme Ajax-fan. We zitten ons al rijk te rekenen over de finale. ‘Moeten we dan niet een grotere studio hebben?’, appte ik laatst. ‘Ik zorg voor de allergrootste’, antwoordde hij. Dat bericht heb ik bewaard.

Het AD-interview met Wilfred Genee kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen