Eva Jinek verliet Twitter na opmerking over ‘kutlach’

Eva Jinek besloot een paar jaar geleden om Twitter te verlaten na een opmerking over haar ‘kutlach’. Dat vertelde de presentatrice donderdagavond in haar talkshow op NPO 1. Jinek was het goed zat. “Ik zal je zeggen waarom ik er van af ben gegaan. Er wordt altijd gezegd: ‘Je bent journalist, dus je moet op Twitter om te volgen wat er allemaal speelt.’ Ik had dat ook uiteraard. Op een gegeven moment had iemand geschreven: ‘Jezus, vrouw, wat heb jij een vreselijke kutlach‘”, zegt ze.

Die opmerking bleef in haar hoofd zitten. “Ik zit daarna mijn programma te presenteren en ik wil lachen omdat iemand iets grappigs zei en in die split second bedacht ik me, ‘want ik heb immers een kutlach’. Ik dacht: nou is het afgelopen, ik heb hier geen zin meer in, ik ga mezelf bevrijden van deze onzin!

Jinek besloot te vertrekken van Twitter. “Sinds ik het weggeflikkerd heb, ben ik ook bevrijd. Ik herken nauwelijks schaamte nog. Nee, dat is niet waar. Ha ha ha. Maar ik voel me wel vrijer, omdat ik niet al die stemmetjes in mijn hoofd hoor de hele tijd.”

Instagram heeft ze wel. “Omdat ik dat altijd lief vond en leuk. Als ik niet kan slapen vind ik het ook heerlijk om prachtige plaatjes te kijken van eten en van trainen. Dan denk ik: dat ga ik morgen doen.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen