BLVD kraakt Kees & Co af: ‘Kijkcijfers gaan zakken’

Kees & Co gaat komend weekend gegarandeerd kijkers verliezen op RTL 4. De serie met Simone Kleinsma en Chantal Janzen is zó jaren negentig. Dat heeft tv-deskundige Ron Vergouwen zondagavond gezegd in RTL Boulevard. Vergouwen denkt dat Kees & Co de 1,6 miljoen kijkers van de première niet gaat vasthouden. “De vraag is: houden ze dit vast? Dan heb ik toch mijn twijfels. Het is toch iets uit de jaren 90, hè? Het is echt een sitcom. Dat zien we tegenwoordig niet meer op televisie.

Het is zwaar ouderwets, vindt Vergouwen. “Het is echt wel een risico dat RTL neemt met dit. Het is echt een sitcom: houten decors, statige cameravoering… Het genre comedy heeft zich echt wel ontwikkeld de laatste tijd. In Amerika heb je Modern Family, in Nederland heb je De Luizenmoeder. Dat heeft echt een andere vorm, het is veel filmischer. Ik vind het erg ouderwets overkomen.”

Toch is er wel één grote ster aan boord: Simone Kleinsma. “Ik ben fan van Simone. Ze is als vanouds. Als je haar een bepaalde gezichtsuitdrukking ziet doen, dan denk je: o ja, zo was ze. Maar als je dan langer gaat kijken en je ziet karakters die je niet helemaal kan thuisbrengen en waar je aan moet wennen, dan is het maar de vraag of het grote publiek dat de kans geeft.”

Het is hoe je het ook wendt of keert wel een beetje ouderwets.”

Wat gaan de kijkcijfers aankomende zaterdag doen? “Ik denk 1,4 of 1,3 miljoen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen