Youp al twee keer bij Talpa: ‘Komt door hartoperatie’

Albert Verlinde vindt het opvallend dat Youp van ’t Hek opeens niet meer zo veel weerstand heeft tegen optredens bij de commerciëlen. De 65-jarige cabaretier deed recentelijk mee aan de SBS 6-show Saved by the Bell, waarin hij een klas vol nieuwsgierige scholieren te woord stond, en deed gisteren mee aan een verjaardagsbelletje door Radio 10. Oftewel: twee keer Talpa in een korte tijd. Hoe komt dat? Verlinde denkt dat het te maken heeft met Van ’t Heks hartoperatie uit 2015. 

Verlinde hoorde er wel even van op toen hij Van ’t Hek bij Talpa Radio hoorde. “Ik werd vandaag wakker met Youp van ’t Hek. Hij was bij Gerard Ekdom vanochtend en dan denk ik: dan is er ook wel wat veranderd, als je gewoon op Radio 10 je verjaardag aan het vieren bent ’s ochtends.”

Het komt allemaal door die openhartoperatie, denkt Verlinde. “Misschien is dat ook wel de veranderde Youp van ’t Hek. Sinds hij die gezondheidsproblemen gehad heeft, die openhartoperatie, zie je gewoon dat hij veranderd is en ook meer geniet. Dat hij denkt: ik ben er potverdomme gewoon en ik kan mijn 65ste vieren met mijn vrouw, zoon en dochter.”

De showkenner prijst de cabaretier. “Hij heeft sinds 1984 alleen maar uitverkochte zalen gehad. Dat is natuurlijk ongelooflijk. Het is heel knap, want Youp is een merk geworden. Youp is een merk, dat brilletje is ook knap. Ik ben ook regelmatig aan de beurt geweest, maar als iemand jarig is en 65 wordt, is het wat mij betreft: van harte gefeliciteerd.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen