‘Wietze en Lieke moeten ochtendshow Sky Radio doen’

Geplaatst op wo 20 mrt 2019 om 15:30

Talpa Radio zou er goed aan doen om het plan voor een ochtendshow op Sky Radio nieuw leven in te blazen. Dat zegt oud-Veronica-dj Patrick Kicken vandaag in het AD. Sky Radio was twee jaar geleden in vergaande onderhandelingen met het toenmalige Qmusic-duo Mattie Valk en Wietze de Jager en hoe dat is afgelopen weten we inmiddels allemaal. Voor Wietze alléén wilde Talpa het nonstopformat van Sky niet omgooien, maar Kicken ziet nóg een interessante optie.

Je zou Wietze de Jager samen met zijn vrouw Lieke Veld, die tevens dj was bij Qmusic, moeten neerzetten in de ochtend van Sky, aldus Kicken. “Het wordt tijd daar óók eens een ochtendshow neer te zetten. Mijn advies: zet daar Wietze de Jager met zijn vrouw Lieke Veld neer.

Dat kan volgens Kicken fantastisch goed werken. “Een soort realitysoap op de radio, waarin je ze hoort over hun huwelijk en de kinderen. Dan doe je daar écht wat anders! In de VS zijn er dj-koppels die dat al jaren doen.’

Toen Sky Radio nog niet onder Talpa Radio viel riep het station altijd dat het zijn nonstopformat alléén om zou gooien als Edwin Evers de overstap zou willen maken. Dat is nooit gebeurd.

Tegenwoordig valt Sky Radio onder Talpa Radio en is alleen de optie Mattie & Wietze serieus onderzocht voor de ochtendshow.

Foto: Sky Radio
13 Reacties op “‘Wietze en Lieke moeten ochtendshow Sky Radio doen’”


 1. wauter

  Kom op zeg, daar zitten Nederland toch niet op te wachten? Wat een slecht idee.

 2. Wietzenee

  Wietze de man die op SGP stemt, tegen commercie is. We kennen tevens allemaal de standpunten van SGP over vrouwen, maar als er geld te verdienen valt ineens zogenaamd heel ruimdenkend is.

 3. Donald Dumb

  Over sektes gesproken: SGP…

 4. Ron

  Alleen een ochtendshow op een nonstop station heeft niet zoveel zin en je onderbreekt je USP namelijk nonstop muziek. Niet slim marketingtechnisch. Dan kun je beter ook in de middagspits iemand neer zetten zodat je die 2 shifts ingedekt hebt.

 5. Kevin

  Wat ziet lieke van lexmond er daar anders uit

 6. Karin

  Damn, ik zit toch zeker niet te wachten op een opstaanshow met de familie de Jager/Veld! Hou ’s op met die gemaakte flauwekul, zeg. Ik kies voor non-stop muziek zonder gezeik van anderen aan m’n kop. En ik heb al genoeg aan m’n eigen gezin en heb geen behoefte aan een pseudo Libelle-gezin. Had iemand al door dat ik het geen goed idee vind???

 7. Daarom

  @wietzenee – ik lees nergens dat Wietze openlijk op SGP zou stemmen, Hij is christen, dat wel, maar lang niet alle christenen stemmen SGP…. en wat dan nog? Er zijn ongetwijfeld ook genoeg radiopresentatoren die (al dan niet openlijk) op andere partijen stemmen die ook ongewenste (al dan niet criminele) ideeen nastreven… Als we iedereen gaan beoordelen op een vermoeden op welke partij ze stemmen (of een carrière ontzeggen op basis van hun leefwijze of mening), dan kunnen we net zo goed een dictatuur worden…. Feit is dat het een prima radiopresentator is die best een ochtendshow gegund mag worden.

 8. CreaBea

  nee.

 9. Edwin M

  Landelijke radiostations die non-stop muziek draaien op tijdstippen dat andere stations meer praten dan muziek draaien. Hou dat toch zo. Laat sommige gewoon van de muziek op FM genieten.

 10. BRAAK

  Dat hoofd van die man, bbbbrrrr….

 11. jahoor

  Heel slecht idee Kicken. Normaliter zeg je wel aardig verstandige dingen maar hier vlieg je uit de bocht. Beiden en in combinatie met elkaar te weinig tot geen personaliteit en geen humor Slecht plan. Zijn betere combies denkbaar. Dit is niet wenselijk!

 12. Erwin

  Als je op het hele uur 8 à 9 minuten kwijt bent aan reclame, nieuws, verkeer en reclame blijft er weinig over van het ‘nonstopformat’ van Sky. Dan zijn muziekliefhebbers al lang vertrokken. En doe iets aan de muzieksamenstelling, die is al een jaar of twee echt niet te harden. Wat is dat verschrikkelijk slecht zeg.

 13. Mark

  Gaat voorlopig niet gebeuren. Het speelt nu niet, weet ik uit zeer betrouwbare bron.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.