Volkskrant vindt Youp van ’t Hek over the hill

De Volkskrant vindt cabaretier Youp van ’t Hek over the hill, een beetje wat Angela de Jong van Wendy van Dijk vindt dus. De komiek weet zich maar niet aan te passen aan de tegenwoordige tijd. Dat stelt recensent Joris Henquet, die zijn nieuwe voorstelling slechts twee sterren geeft. Henquet vroeg zich vooraf al af of de conservatieve Van ’t Hek eindelijk eens voortschrijdend inzicht zou tonen. “Toch blijkt dat nauwelijks sprake van zaken waar Van ’t Hek echt anders over is gaan denken.

Van ’t Hek blijft hopeloos hangen in het verleden, vindt hij. “Het is moeilijk om ontroerd te raken, omdat Youp ook zo vaak de plank misslaat met oudbakken grappen en schuine moppen.

Het lijkt wel of hij een wedstrijdje grof zijn houdt met de mannen van Veronica Inside, aldus Henquet, namelijk “met zijn tirade waarin hij schreeuwt dat hij woorden als ‘pisnichten’ zal blijven gebruiken, ook al krijgt hij dan het ‘gilde van de bruine ster’ achter zich aan.”

Het is tekenend voor Van ’t Heks lompe omgang met homoseksualiteit“, zegt hij. “Op die momenten is het treurig om te zien hoe iemand is verstard in zijn denkbeelden en stug weigert ook maar de kleinste draai te maken, zelfs met de kennis van nu.”

Van ’t Heks eigen krant NRC vindt de nieuwe voorstelling wel heel goed. Die geeft hem vier sterren.

De Volkskrant-recensie van Joris Henquet kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen