Stille tocht Utrecht gaat over in vaginavingers op NPO 1

Het NOS-verslag van de stille tocht voor de tramdoden in Utrecht ging vrijdagavond abrupt over in een gesprek over vaginavingers in De Wereld Draait Door. Volstrekt ongepast. Dat zeggen kijkers op Twitter. NPO 1 bracht om zeven uur een extra uitzending over de stille tocht, waardoor DWDD iets later begon; er zat geen reclameblok tussen. Matthijs van Nieuwkerk schrapte zijn reguliere opening: hij opende de uitzending op de kruk naast tafelheer Marc-Marie Huijbregts.

Goedenavond, dit is De Wereld Draait Door van 20 maart. Marc-Marie, jij bent mijn tafelheer. Rare overgang“, zei Van Nieuwkerk. Huijbregts: “Een ongelooflijk ingewikkelde overgang.”

Goed, wij gaan een programma maken“, zei Van Nieuwkerk, waarna een non-item over het Boekenbal begon.

Het ging al snel over de vaginavingers van één of ander schrijversvrouwtje aan tafel. Zij heeft de vagina’s van haar personages af laten drukken op haar nagels.

Bizar, vindt Radio 538-dj Barend van Deelen. “Wat een waanzin op NPO 1. Die overgang van de stille tocht in Utrecht naar iets totaals irrelevants als het boekenbal. Denk toch eens een beetje na redactie.

En DWDD-bekendheid Sywert van Lienden: “Oef, wat een overgang op NPO1 van stille tocht Utrecht naar de jurkjes voor het boekenbal.

Ook veel onbekende mensen waren niet te spreken over deze overgang. “Bij DWDD is het Boekenbal dus belangrijker dan deze stille tocht? Ik snap dit gewoon niet“, zegt Rianne.

En weer iemand anders: “Oh zo slecht dit de overgang Utrecht naar het Boekenbal. Dit had anders gekund DWDD. Morgen maar evalueren redactie.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen