‘RTL werkt aan ijsdansshow: nieuwe ijsdansoorlog’ (Upd)

Niet alleen SBS 6, maar ook RTL 4 werkt aan een terugkeer van zijn ijsdansshow met BN’ers. De zender praat met zijn nieuwe aanwinst Gerard Joling over de presentatie. Dat heeft de entertainer bevestigd aan Guido den Aantrekker van Shownieuws. SBS 6 maakte woensdag bekend dat er een revival van Sterren Dansen op het IJs aankomt en nu blijkt RTL 4 aan een revival van Dancing on Ice te werken. “Let op: dit wordt echt groot nieuws, denk ik“, aldus Den Aantrekker.

Den Aantrekker ving geruchten op dat RTL óók met een ijsdansshow komt en besloot wat research te doen. “Dat zou dus weer een ouderwetse ijsoorlog betekenen. Het nieuws is dat Gerard Joling die show dan zou gaan presenteren. Ik heb contact met hem opgenomen en heb het hem gewoon gevraagd.”

Joling heeft het nieuws bevestigd. “Gerard Joling is een heel eerlijke man, die kan niet liegen en dat is natuurlijk helemaal in ons voordeel. Hij moest inderdaad toch wel zeggen dat er over gepraat wordt, maar dat hij er verder niks over kan zeggen.”

Dan weten we eigenlijk al genoeg, aldus Den Aantrekker. “Ik denk dat hij het heel graag wil vertellen, maar dat het nog niet kan. Dat betekent dat er toch weer een ijsshow met Gerard Joling komt.”

Het tweede nieuwtje is dat Monique Westenberg, de mooie vriendin van André Hazes, een van de kandidaten zou zijn die meedoen aan het programma. Ik heb haar vanavond ook een app gestuurd en haar management zegt van niks te weten. ”

De ijsdansoorlog is een van de bekendste oorlogen in de geschiedenis van de Nederlandse televisie. RTL 4 en SBS 6 brachten in 2007 allebei een ijsdansshow op de buis: Dancing on Ice en Sterren Dansen op het IJs.

Om de ander voor te zijn bleven de zenders maar schuiven met de startdatum, totdat beide shows op exact dezelfde dag begonnen: 11 januari. Het leidde tot een oorlog, die werd gewonnen door SBS 6.

RTL besloot de show uiteindelijk te verplaatsen naar een andere avond. “Wij hadden groots moeten zijn en onmiddellijk naar een andere dag moeten gaan“, zei RTL-baas Fons van Westerloo later. “De oorlog was slecht voor de Nederlandse tv.

Dancing on Ice werd gepresenteerd door Francesca Vanthielen en Martijn Krabbé. Bij SBS 6 zaten Gerard Joling en Nance Coolen op de presentatie. Joling zit nu dus bij RTL 4.

Update 11.45 uur: RTL ontkent een terugkeer van de ijsdansshow Dancing on Ice.

Lees ook:
Hitshow Sterren Dansen op het IJs terug op SBS 6 (woensdag)
Koos wil Wendy of Patty op presentatie ijdansshow (donderdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen