NU.nl-ster Chris Helt wil Albert Verlinde hard aanpakken

Chris Helt wilde Albert Verlinde hard aanpakken in zijn rijdende talkshow op NU.nl, maar dat heeft hij niet gedaan. Dat vertelde de interviewer aan het eind van hun gesprek. Het gesprek met Verlinde leverde eigenlijk niets op en was ook niet spannend. En dat terwijl Helt eigenlijk van plan was om het gesprek te laten knetteren als vuurwerk. “Ik weet niet waarom, maar ik had jou hard willen aanpakken. Begrijp je dat? Merk je dat bij journalisten die jou interviewen?“, vroeg hij.

Verlinde begreep daar geen snars van. “Nee. Volgens mij is dat ook wel een beetje veranderd. Waarom zou je mij te hard willen aanpakken?

Helt: “Omdat ik wil voldoen aan het beeld dat ik denk dat mensen van jou hebben en ik ben dan bang dat als ik het niet doe, dat ik een softie ben. Van: je hebt je in laten pakken.”

Verlinde: “Toch vind ik het ook heel raar. Dan denk ik: wie zijn die mensen? Sta je in de kroeg te praten en zeggen mensen dan: ‘Die moet je aanpakken?’ Dat vraag ik me af. Wie zijn dan die mensen?

Helt: “Ja, dat is een goede vraag. Je hoort niet direct van: ‘Pak hem aan!’ of zo, maar het is misschien iets van vroeger uit de Boulevard-tijd.

Verlinde: “Ik hoef mezelf echt niet te verdedigen, maar ik heb iets gedaan wat helemaal niet bestond: ik heb met Showtime de eerste showrubriek opgestart en met RTL Boulevard de eerste dagelijkse. Je kunt ook zeggen: ‘Die heeft iets gedaan wat niet bestond, dat is leuk!’ Snap je wat ik bedoel?

Toch gebeurt het ook in 6 Inside, meent Helt. “Niemand probeert jou echt een keer te dissen of voor lul te zetten.”

Verlinde: “Rob heeft op een gegeven moment een poging gedaan. Het zou het wel spannender maken, ja. Ze laten me allemaal uitpraten.”

Helt: “Zeg je daar niets van na afloop?

Verlinde: “Nee, maar dat moet ik misschien wel zeggen.”

Helt: “Ik heb niet het idee dat je hun gelijke bent. Je bent toch een beetje de baas. Is er een beetje een angstcultuur?

Verlinde: “Nee, helemaal niet. Toen ik begon met RTL Boulevard was ik niemand en nu zit er iemand aan tafel die al twintig jaar Boulevard gedaan heeft. Je bent als persoon ook wel massiever geworden. Misschien is dat het, maar ik hoop dat het ook gebeurt dat mensen me tegenspreken.”

Overigens verraadt de gordel van de NU.nl-auto dat Verlinde ook al niet hard aan wordt gepakt door zijn personal trainer.

De rijdende talkshow van NU.nl kunt u hier bekijken. 6 Inside is maandag om 18.00 uur weer te zien op SBS 6.

Foto: NU.nl

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen