Nico maakte zich na tia’s vooral zorgen over DWDD

Nico Dijkshoorn heeft drie jaar geleden meerdere tia’s gehad. Na afloop maakte hij zich vooral zorgen over zijn optreden in De Wereld Draait Door. Dat vertelt de dichter vandaag in de Volkskrant. Dijkshoorn hield zijn tia’s lange tijd geheim, maar vanwege zijn nieuwe boek doet hij toch een boekje open. Hij was in levensgevaar, maar waar hij zich het meest druk om maakte was DWDD. “Ik kon alleen maar denken: als ik maar bij DWDD zit en mijn column kan schrijven is er niks aan de hand.

Hij heeft zijn DWDD-column nog nooit overgeslagen. “Ook niet tijdens vakanties.

Is het niet een beetje raar om je druk te maken over een tv-programmaatje als je half op apegapen ligt? “Wat het vooral schrijnend maakt, is dat ik een ontzettende pleurishekel heb aan mensen voor wie hun kunst, hun vak, boven werkelijk alles gaat. Het is een pijnlijke constatering dat ik zelf zo was geworden. Dus ik ben én net als mijn vader, zonder dat ik het in de gaten had, én ik ben een egocentrische workaholic.”

Na de tia zat hij in DWDD met de angst om met zijn hoofd neer te vallen op zijn schrijfblokje. “Maar als ik daar in die tijd niet gewoon was gaan zitten, was ik altijd bang gebleven. Dan was het, dat denk ik echt, nooit meer goed gekomen.”

Het Volkskrant-interview met Nico Dijkshoorn kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen