Nico maakte zich na tia’s vooral zorgen over DWDD

Geplaatst op Fri 01 Mar 2019 om 14:45

Nico Dijkshoorn heeft drie jaar geleden meerdere tia’s gehad. Na afloop maakte hij zich vooral zorgen over zijn optreden in De Wereld Draait Door. Dat vertelt de dichter vandaag in de Volkskrant. Dijkshoorn hield zijn tia’s lange tijd geheim, maar vanwege zijn nieuwe boek doet hij toch een boekje open. Hij was in levensgevaar, maar waar hij zich het meest druk om maakte was DWDD. “Ik kon alleen maar denken: als ik maar bij DWDD zit en mijn column kan schrijven is er niks aan de hand.

Hij heeft zijn DWDD-column nog nooit overgeslagen. “Ook niet tijdens vakanties.

Is het niet een beetje raar om je druk te maken over een tv-programmaatje als je half op apegapen ligt? “Wat het vooral schrijnend maakt, is dat ik een ontzettende pleurishekel heb aan mensen voor wie hun kunst, hun vak, boven werkelijk alles gaat. Het is een pijnlijke constatering dat ik zelf zo was geworden. Dus ik ben én net als mijn vader, zonder dat ik het in de gaten had, én ik ben een egocentrische workaholic.”

Na de tia zat hij in DWDD met de angst om met zijn hoofd neer te vallen op zijn schrijfblokje. “Maar als ik daar in die tijd niet gewoon was gaan zitten, was ik altijd bang gebleven. Dan was het, dat denk ik echt, nooit meer goed gekomen.”

Het Volkskrant-interview met Nico Dijkshoorn kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
18 Reacties op “Nico maakte zich na tia’s vooral zorgen over DWDD”


 1. Ron

  Nico is nog steeds een eindbaas…nou dat…

 2. Curryworst

  Het zou de sfeer van DWDD goed doen als deze zure ouwe brombeer met zijn knar voorover zou vallen in de scherpe punt van de kandelaar voor hem.
  En als het even kan nog voor het oplezen van een “gedicht”.

 3. #pilsje

  @ron
  eindbaas van de plee.

 4. Henk

  De Raad van Europa maakt zich zorgen over de mensenrechten in Frankrijk.

 5. Mark

  Matthijs is altijd de enige die lacht om Nico…

 6. freek

  Curryworst en consorten, het zou de sfeer van MC goed doen als individuen als jij geen reacties meer zouden plaatsen! Wat een troep en rotzooi zeg!

 7. boris

  ja want 1000 piek per dag is een hoop centjes voor 40 minuutjes zitten en lke dag hetzelfde rijmpje voordragen.

 8. anonymous

  Tuurlijk 2500 per column, 4x per maand.
  Wil ‘ie natuurlijk niet missen.

 9. liefkleinhertje

  Kan die ouwe brombeer eens niet in de uitzending een TIA krijgen dat zou wel leuk zijn.
  En dan het liefst Marco Borsatp als tafelheer .

 10. liefkleinhertje

  Sorry hoor grapje.

 11. Reageerder

  @Liefkleinhertje, dit vind ik geen grapje, we zouden haast hopen dat jij er ook eentje krijgt (grapje)

 12. IP Reclame

  Olé Olé Mora Kipsatéééé!!!!!

 13. Johnny👀

  @18.44. ‘We’?? Spreek voor jezelf.. Ik gun mijn MCvrienden niets slechts..Sommige mensen zijn Zóó raar.(Geen grapje)

 14. Annoniemus

  Nico is vooral bezorgd om zijn portemonnee !

 15. zeurpiet

  Hij was alleen maar leuk als Kouwes op GS. Dat geleuter bij dat achterlijke dwdd is totaal overbodig.
  Als hij dwdd nodig heeft om te blijven leven, dan is zijn leven nog treuriger dan ik al dacht. Tijd voor de fatale tia, zo net na zijn hoogtepunt een paar jaar geleden.

 16. Anoniem

  Nico moet oppassen dat hij niet aansluit in het rijtje van Youp, Freek, en andere ouwe grappenmakers van weleer, die maar in hetzelfde riedeltje blijven hangen. Vaak zien ze dat zelf niet, en dan maar doorgaan….
  Het laatste beeld blijft toch van iemand hangen, en dat pakt niet altijd gunstig uit.

 17. Paolo

  Enkele jaren geleden pas schreef Dijkshoorn een prachtig boek over zijn ouders en zijn relatie daarmee (en het boekenweek essay dat jaar) met de titel: ‘ Nooit ziek geweest’ Ik dacht de man te kennen van DWDD als een grijze, toen nog ‘nieuwe’ brompot. Nadat ik het boek had gelezen was ik compleet om. Zo’n mooi beschreven relaas tussen zijn ouders, en vooral ook vanuit Nico, een gitaar spelende jongeman geschreven. Het leest als een tierelier. Als je ouders er dan niet meer zijn denk je vaak dat je ‘onder het juk’van hen uit bent en voort kan met je eigen leven. Snel ontdek je dat je veel meer dingen hebt overgenomen dan je denkt en dat je rap ook ouder wordt met de daarbij horende klachten. Zo rap gaat dat. Ik wens Nico alle goeds,zijn schrijft en dicht stijl is mooi en hoop dat hij er nog lang mee door kan gaan in goede gezondheid.

 18. Bennus

  Kijk, en zo kan het dus ook…
  Inhoudelijke reacties zoals van Paolo zou ik graag meer zien hier op dit “zeur” forum

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.