Koos siddert van angst, durft bijna niet meer naar Israël

Koos van Plateringen is behoorlijk in paniek nu er vanuit de Gazastrook een raket is afgeschoten op de Israëlische regio Sharon, ten noorden van Tel Aviv. Hij vreest voor zijn eigen veiligheid in mei. Dat gaf de verslaggever dinsdagavond aan in Shownieuws. Van Plateringen is een echte Songfestival-hysterica en doet voor Shownieuws elk jaar verslag van het liedjesfestijn. Hij gaat ook naar de editie van dit jaar in Tel Aviv, maar door de raketaanslag siddert hij nu wel een beetje van angst.

De televisiemaker maakt zich echt verschrikkelijk veel zorgen. De raketaanslag doet veel met hem. “Ik schrik hier echt enorm van. De afgelopen dagen is het geweld echt flink opgejaagd.”

Berichten in de krant weten Van Plateringen niet gerust te stellen. “Ik las in de krant dat er geen noodplan klaar ligt. Dat vind ik eigenlijk wel gek. Bij zo’n evenement moet je toch wel gaan nadenken van: wat als? Helemaal in zo’n omgeving.”

Van Plateringen heeft een risicovol beroep. “Het is natuurlijk eigenlijk van de zotten dat je misschien nu gaat vragen van: is er een hotel met een schuilkelder voor het geval dat? Dat wil je natuurlijk helemaal niet.”

De AVROTROS laat weten dat het allemaal wel meevalt. “De EBU is de organisator van het Eurovisie Songfestival en Nederland is daarin een deelnemer. Uit ervaring weten we dat de EBU de veiligheid hoog in het vaandel heeft staan en er alles aan doet om een veilig Songfestival te organiseren voor deelnemers en toeschouwers. Wij hebben en houden nauw contact met de EBU, maar zien momenteel geen reden om van de huidige plannen af te wijken.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen