Janine Abbring voor derde jaar op rij Zomergasten-host

Janine Abbring mag voor het derde jaar op rij Zomergasten presenteren voor de VPRO. De nieuwe serie afleveringen van de talkshow gaat in première op zondag 28 juli. Dat heeft de omroep laten weten. Slechts twee presentatoren hebben meer seizoenen van Zomergasten gepresenteerd, namelijk de eerste host Peter van Ingen (8 seizoenen) en de vijfde host Adriaan van Dis (4 seizoenen). Eén andere presentator deed ook drie seizoenen, namelijk Wilfried de Jong, van 2013 tot 2015.

Janine Abbring ziet enorm uit naar het nieuwe seizoen. “Ik sta te springen! Nou ja, niet te hard natuurlijk, zo is die camper ooit gezonken.”

Eindredacteur Jurgen van Uden: “Wij waren er al lang uit hoor met Janine. Ze heeft het goed gedaan de afgelopen twee seizoenen. We zijn al bezig met de voorbereidingen voor komende zomer.”

In de afgelopen seizoenen onderhield Abbring zich onder andere met voetbalcoach Louis van Gaal, psychotherapeut Esther Perel en bioloog Frans de Waal. In 2017 ontving Abbring de Sonja Barend Award voor haar gesprek met toenmalig burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan.

Voor Abbring is de Zomergasten-klus een opsteker, omdat ze werkloos is door de sabbatical van haar ex Arjen Lubach. Hij wilde zo nodig iets in het theater doen en liet zijn tv-team daarom een half jaar lang in de steek.

VPRO Zomergasten wordt live uitgezonden op de zondagavonden van 28 juli tot en met 1 september op NPO 2.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen