Eva Jinek wil geen salarisconstructie bij NPO

You get a salarisconstructie, you get a salarisconstructie! Frans Klein zou op Oprah Winfrey-achtige wijze aan het rondstrooien zijn met salarisconstructies bij de NPO. Eerst waren er de berichten over Yvon Jaspers en de afgelopen weken over Matthijs van Nieuwkerk. Eergisteren lanceerde Albert Verlinde het gerucht dat er ook eentje in de maak is voor Eva Jinek. Daar is echter niets van waar, heeft het management van Jinek laten weten aan Verlinde. Zij heeft géén topsalaris.

Jinek heeft nooit een uitzonderingssalaris gehad zoals Van Nieuwkerk dat heeft totdat hij een nieuw contract moet tekenen. “Ik ben vandaag gebeld door de manager van Eva en hij zegt: ‘Het ligt gelukkig echt anders. Haar contract loopt niet af, want ze is in vaste dienst bij KRO-NCRV. Ze overweegt ook niet om weg te gaan bij KRO-NCRV.’

De presentatrice verdient bewust onder de norm, weet Verlinde nu. “Ze heeft er steeds voor gekozen om niet een van die uitzonderingen te zijn die zo veel geld verdienen bij de publieke omroep. Zij heeft er altijd voor gekozen om bewust die norm te handhaven, omdat zij zegt: ‘Ik wil niet dat mensen denken dat ik over de rug van de publieke omroep heen meer zit te verdienen dan de minister.’ Dat vind ik echt ontzettend prijzenswaardig.”

Al met al lijkt Jinek dus niet te porren voor een fatale overstap naar RTL. “Eva Jinek blijft gewoon lekker haar latenightshow doen op NPO 1 en dat blijft ze ook doen voor een fantastisch salaris.

NPO-sterren mogen tegenwoordig 194.000 euro per jaar verdienen. “Het is natuurlijk nog steeds een enorm salaris, maar ik kom er mijn bed niet voor uit, haha.

Verlinde verdiende in zijn topjaren bij RTL Boulevard 900.000 euro per jaar. Met zijn tv-flop 6 Inside incasseert hij mogelijk de helft.

Lees ook: Albert Verlinde: ‘Ook salarisconstructie voor Eva Jinek’ (vrijdag)

Foto: KRO-NCRV, Pim van Boesschoten

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen