Erik Mouthaan: ‘Presentatie Apple TV+ leek wel uitvaart’

Erik Mouthaan, verslaggever van RTL Nieuws in de Verenigde Staten, vindt dat Apple de plank mis heeft geslagen met de presentatie van zijn eigen Netflix-achtige videodienst Apple TV+. Dat laat hij weten op Twitter. Apple-baas Tim Cook haalde de ene na de andere grote ster het podium op – naast hem stonden onder meer Steven Spielberg, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Oprah Winfrey – maar het geheel oogde vrij somber. De hele presentatie straalde erg veel zwartheid uit.

Mouthaan wordt er niet enthousiast van. “Die hele Apple-show zag eruit als een slecht belichte uitvaartdienst. Gitzwart en somber. Niet aansprekend“, zegt hij.

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden mist vooral vernieuwing bij Apple. “Tijdschriften, creditcards en een videoplatform. Nog even en ze gaan zeecruises aanbieden. Wat voelt Apple ouwelijk tegenwoordig…

Telegraaf- en Talpa-journalist Rob Goossens was aanwezig bij het Apple-evenement, maar zag ook geen vernieuwing. “Apple heeft niet alleen bij Blendle en Netflix gespiekt, maar ook bij Matthijs van Nieuwkerk: Oprah Winfrey start een leesclub!”

NRC Handelsblad ziet het vooral als een noodgreep. “Nu de verkoop van iPhones afremt, zoekt Apple zijn heil in betaalde abonnementen op games, tv-series, kranten en tijdschriften.

Apple TV+ wordt in de herfst beschikbaar in honderd landen, vermoedelijk voor 9,99 euro per maand.

Foto: Apple

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen