Erik Mouthaan: ‘Presentatie Apple TV+ leek wel uitvaart’

Geplaatst op Tue 26 Mar 2019 om 9:05

Erik Mouthaan, verslaggever van RTL Nieuws in de Verenigde Staten, vindt dat Apple de plank mis heeft geslagen met de presentatie van zijn eigen Netflix-achtige videodienst Apple TV+. Dat laat hij weten op Twitter. Apple-baas Tim Cook haalde de ene na de andere grote ster het podium op – naast hem stonden onder meer Steven Spielberg, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Oprah Winfrey – maar het geheel oogde vrij somber. De hele presentatie straalde erg veel zwartheid uit.

Mouthaan wordt er niet enthousiast van. “Die hele Apple-show zag eruit als een slecht belichte uitvaartdienst. Gitzwart en somber. Niet aansprekend“, zegt hij.

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden mist vooral vernieuwing bij Apple. “Tijdschriften, creditcards en een videoplatform. Nog even en ze gaan zeecruises aanbieden. Wat voelt Apple ouwelijk tegenwoordig…

Telegraaf- en Talpa-journalist Rob Goossens was aanwezig bij het Apple-evenement, maar zag ook geen vernieuwing. “Apple heeft niet alleen bij Blendle en Netflix gespiekt, maar ook bij Matthijs van Nieuwkerk: Oprah Winfrey start een leesclub!”

NRC Handelsblad ziet het vooral als een noodgreep. “Nu de verkoop van iPhones afremt, zoekt Apple zijn heil in betaalde abonnementen op games, tv-series, kranten en tijdschriften.

Apple TV+ wordt in de herfst beschikbaar in honderd landen, vermoedelijk voor 9,99 euro per maand.

Foto: Apple
12 Reacties op “Erik Mouthaan: ‘Presentatie Apple TV+ leek wel uitvaart’”


 1. Roy020

  Erik Mouthaan kan zijn energie beter steken in een excuses voor maandenlang fake news over Donald Trump en Rusland.

 2. Q

  @Roy020
  Aldus het rapport onder leiding van een dubieuze republikein.
  Net zo dubieus als Trump zelf.

 3. Roxanne

  Oprah had al een leesclub in haar Oprah show toen Rob Goossens nog in de luiers lag trouwens.

 4. Amice

  Kijk dat RTL gaat hobby’en met Videoland dat snap ik nog, die hebben geen geld. Maar Apple heeft iets van 300 miljard op de bank staan. Ze hadden makkelijk Netflix kunnen kopen maar nu gaan ze zelf zitten prutsen.

 5. JandeHond

  Steve Jobs draait zich andermaal in zijn graf om.

 6. Bobby Eden

  Die Sywert heeft wel een punt. Wat een babyboomersmerk is Apple geworden zeg.

 7. Coeus

  “Apple heeft (…) gespiekt (…) bij Matthijs van Nieuwkerk: Oprah Winfrey start een leesclub!” Rob Goossens verraadt zijn leeftijd en gebrek aan TV-kennis. Oprah had in de jaren ’90 al Oprah’s Book Club.

 8. TwanDS

  @ Amice, Netflix kunnen kopen?

  Is het je niet opgevallen dat alle grote titels de laatste 2 a 3 jaar van Netflix zijn verdwenen? Dat ze in allerijl proberen zelf content te maken waar ze maar half in slagen?
  Merendeel is te snel en te slecht geschreven.
  Apple gaat de komende jaren groter worden (mede dankzij Hulu, Amazon en HBO) en als Disney losgaat wordt Netflix hekkensluiter…

 9. Amice

  Netflix heeft algoritmes die kunnen voorspellen welke series in de smaak zullen vallen bij hun klanten, gebaseerd op honderden miljoenen views van de afgelopen jaren.

  Dus geloof me maar dat Netflix zal blijven groeien met original content

 10. TwanDS

  Exact, en daar gaat het dus mis.
  Voorspellen wat de klant wil en dan om maar content erop te gooien het allemaal net niet uitwerken zoals hun meeste producties van de afgelopen 2 jaar…

 11. Koala

  Ik vraag mij af wat die schele Mouthaan in Amerika doet? Hij heeft blijkbaar een bloedhekel aan dat land gezien zijn extreem eenzijdige berichtgeving over de VS. Alleen maar negatieve verslaggeving, snapt hij dan niet dat hij daardoor totaal ongeloofwaardig wordt?? D
  at gelooft toch niemand??

 12. Bart

  Zelfbenoemd mediadeskundige Erik de Munck stond alweer met een negatief ondertoontje alles op te lepelen wat hij vanmiddag in allerlei nieuwsberichtjes heeft gelezen. Wie heeft die waardeloze kerel binnengehaald bij Boulevard?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.