DENK wil graag DENK-achtige omroep bij NPO

Het vermeende plan van de politieke partij DENK om een eigen omroep te beginnen veroorzaakte onlangs flink wat commotie. Tunahan Kuzu beaamde voor de camera van omroep PowNed dat zijn partij met dit plan speelt, maar al snel trok hij zijn keutel weer in. Hoe zit het nou echt? DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk legt uit dat ze niet zelf een omroep starten, maar dat ze initiatiefnemers van een DENK-achtige omroep graag steunen. Ze zijn aan het praten met mensen die zo’n omroep willen beginnen.

Toen PowNed-ster Rutger Castricum eerder aan Kuzu vroeg of DENK een omroep wil beginnen, antwoordde hij: “Wij ondernemen inderdaad stappen in de juiste richting, laat ik het zo omschrijven.”

En daarna: “Ja. Het is een plan van meneer Öztürk.”

Nu zegt Öztürk: “We hebben gewoon gezegd dat wij gesprekken voeren met de gedachte of er mensen zijn die dat soort omroepen zeg maar willen beginnen.”

Kijk, het gaat erom dat er in Nederland heel veel omroepen zijn. Ik denk dat het goed is als er een omroep komt die ook tegengeluid geeft over wat er op dit moment gebeurt.”

Wij gaan als DENK geen omroep beginnen, maar ik denk dat er andere mensen bezig zijn om het omroepbestel een beetje in evenwicht te brengen. Dat kan.”

Kan dat wel, zo’n zijtak van DENK? “Het gaat erom dat de publieke omroep in balans komt.”

Het fragment:

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen