Buitenhof annuleert debat tussen Klaver en Baudet

Buitenhof heeft ervoor gekozen om het debat tussen Jesse Klaver (GroenLinks) en Thierry Baudet (FvD) te annuleren. Geen van beide heren is te zien in de uitzending van vanmiddag. Dat bevestigt presentator Jort Kelder aan The Post Online. Het zou een herhaling van zetten worden, aldus Kelder. “Omdat Klaver-Baudet, hoewel de afspraak met Buitenhof al maanden stond, in de afgelopen weken overal samen een debat tussen twee doofstommen zijn aangegaan.

In plaats daarvan stelde Buitenhof een solo-interview met Baudet voor, maar dat wilde die partij niet. Een triodebat met Rob Jetten van D66 wees Klaver weer af. En een solo met alleen Klaver zag Buitenhof weer niet zitten.

Waarom wil Buitenhof wél een solo met Baudet en niet met Klaver? “Klaver alleen is volgens ons ook geen garantie op nieuwe inzichten of vergezichten.

Buitenhof is voor nu klaar met de ‘Haagse kopstukken’, zegt Kelder. “We kiezen nu voor een tafel die wél gaat over deze verkiezingen, namelijk karaktervolle provinciale kopstukken. Wellicht levert dat wel nieuwe inzichten op.

Foto: Avrotros

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen