Boerin Bertie vindt samenwerken met Baudet lastig

Boer Zoekt Vrouw-boerin Bertie Steur denkt dat samenwerken met Forum voor Democratie lastig wordt in de Provinciale Staten van Zeeland. Dat heeft ze laten weten aan Jaïr Ferwerda, de politiek verslaggever van Jinek. Steur stond als lijstduwer op de lijst van de Partij voor Zeeland en werd vorige week met voorkeursstemmen gekozen. Ze is nu beëdigd als Statenlid in de kustprovincie, waar het Forum voor Democratie van Thierry Baudet óók heel groot is geworden.

Gaat Steur praten met Forum? “Forum is met vijf zetels hier binnengekomen. Er is een klein probleem, want ze hebben net als overal niet zo veel programma. Je moet ermee in onderhandeling, maar het is lastig praten. Hoe ga je dat landelijke programma naar hier vertalen? Gaan we dan een paar douaneposten neergooien en Zeeland afscheiden van de rest, om de Nexit-lijn hard door te voeren? Hoe gaan we dat zien?

Ze geeft haar boerenleven niet op voor de politiek. “Ik geef het niet op, hè. Het is geen fulltime job. Het is één dag in de week. Ik ben niet zo’n heel erge vergadertijger. Ik ben vrij kort van stof en zeg gewoon waar het op staat. Je kunt best met mij een discussie doen, maar niet uren.”

Wat wil ze veranderen in Zeeland? “We hebben hier genoeg vraagstukken, zoals de vergrijzing. Het is heel moeilijk om mensen hier naartoe te krijgen. We hebben wel vacatures, maar we hebben er geen mensen voor.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen