Art Rooijakkers: ‘Butsen opgelopen door Robinson-rel’

Art Rooijakkers had zich een mooiere start voorgesteld van zijn dienstverband bij RTL. De wittebroodsweken zijn wel voorbij. Dat zegt de presentator in De Telegraaf. Rooijakkers is lelijk binnengekomen bij RTL met veel gelieg en gedraai over Expeditie Robinson, waarvan hij de presentatie zou hebben opgeëist ten koste van een ander. “Nou… Ik heb wel al wat butsen opgelopen nadat ik ervan werd beschuldigd de baan van Dennis Weening bij Expeditie Robinson te willen afpakken.”

De presentator heeft aantoonbaar meerdere keren gelogen in de Robinson-rel, maar zelf wijst hij nog steeds naar anderen. “Ik heb met mijn oren staan klapperen om wat er allemaal is geroepen. Het was allemaal zo bezijden de waarheid.”

Nu meent Rooijakkers dat hij nooit geïnteresseerd is geweest in Robinson. “Waarom zou ik naar RTL gaan om eenzelfde soort programma als Wie is de Mol? te presenteren, op een kleinere zender met een kleiner publiek?

RTL wilde graag dat Rooijakkers het programma zou gaan doen. “Ze wilden graag dat ik er nog over zou nadenken. Dat heb ik toegezegd, dat is wel zo normaal als je ergens net komt werken, vind ik. Vervolgens is er nooit meer over gesproken.”

Daarna kwam hij naar eigen zeggen in een ‘shitstorm’ terecht. Zelfs bellen met Weening hielp niet. “Dat had weinig effect: hij bleef overal roepen wat ik allemaal zou hebben gedaan.”

Ik heb me heel erg verbaasd over hoe snel een roddel werkelijkheid wordt. En ik was best aangeslagen. Ook voelde ik me alleen: wie staat er eigenlijk aan mijn kant?

Het Telegraaf-interview met Art Rooijakkers kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Art Rooijakkers is de Pinokkio van RTL: liegt opnieuw (28 februari)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen