Art Rooijakkers: ‘Butsen opgelopen door Robinson-rel’

Geplaatst op ma 18 mrt 2019 om 9:30

Art Rooijakkers had zich een mooiere start voorgesteld van zijn dienstverband bij RTL. De wittebroodsweken zijn wel voorbij. Dat zegt de presentator in De Telegraaf. Rooijakkers is lelijk binnengekomen bij RTL met veel gelieg en gedraai over Expeditie Robinson, waarvan hij de presentatie zou hebben opgeëist ten koste van een ander. “Nou… Ik heb wel al wat butsen opgelopen nadat ik ervan werd beschuldigd de baan van Dennis Weening bij Expeditie Robinson te willen afpakken.”

De presentator heeft aantoonbaar meerdere keren gelogen in de Robinson-rel, maar zelf wijst hij nog steeds naar anderen. “Ik heb met mijn oren staan klapperen om wat er allemaal is geroepen. Het was allemaal zo bezijden de waarheid.”

Nu meent Rooijakkers dat hij nooit geïnteresseerd is geweest in Robinson. “Waarom zou ik naar RTL gaan om eenzelfde soort programma als Wie is de Mol? te presenteren, op een kleinere zender met een kleiner publiek?

RTL wilde graag dat Rooijakkers het programma zou gaan doen. “Ze wilden graag dat ik er nog over zou nadenken. Dat heb ik toegezegd, dat is wel zo normaal als je ergens net komt werken, vind ik. Vervolgens is er nooit meer over gesproken.”

Daarna kwam hij naar eigen zeggen in een ‘shitstorm’ terecht. Zelfs bellen met Weening hielp niet. “Dat had weinig effect: hij bleef overal roepen wat ik allemaal zou hebben gedaan.”

Ik heb me heel erg verbaasd over hoe snel een roddel werkelijkheid wordt. En ik was best aangeslagen. Ook voelde ik me alleen: wie staat er eigenlijk aan mijn kant?

Het Telegraaf-interview met Art Rooijakkers kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Art Rooijakkers is de Pinokkio van RTL: liegt opnieuw (28 februari)

Foto: RTL
16 Reacties op “Art Rooijakkers: ‘Butsen opgelopen door Robinson-rel’”


 1. ChristineV

  RTL heeft dit ook wel heel suf aangepakt

 2. Chiel

  1 keer zelf een duidelijk statement maken (vanuit jezelf/vanuit rtl) en klaar. Maar zo suddert het door. En gaat het er 4 maanden later nog over.

 3. Sandertje

  “Waarom zou ik naar RTL gaan om eenzelfde soort programma als Wie is de Mol? te presenteren, op een kleinere zender met een kleiner publiek?”

  Ik ben benieuwd wat hij volgend jaar zegt als hij de presentator wordt van het nieuwe seizoen.

 4. Beau ter Ham

  En Weening is een grote jankerd.

 5. Annoniemus

  Wat een jankerd die klootzak en een gluiperd tegelijkertijd !#artrooijakkers

 6. jake

  Art Rooijakkers is veel te goed voor de RTL media afvoerput, hij zou een goede vervanger zijn voor die ranzige zeug Weimans en trutje Stax die denkt dat ze tegen kleuters

 7. ron

  Art Rooijakkers heeft mee gedaan aan het nieuwe RTL programma Wie is de RAT.

 8. Don

  “Waarom zou ik naar RTL gaan om eenzelfde soort programma als Wie is de Mol? te presenteren, op een kleinere zender met een kleiner publiek?”

  Ehm, misschien omdat je dan veel meer verdiend bij een commerciele zender dan bij de NPO?

  Grote kans inderdaad dat hij het volgende seizoen presenteert. Had gewoon èèn keer een duidelijk statement gemaakt, was je in een klap van al ’t gezeik afgeweest. Als hij het echt wordt, dan krijgt hij dit verhaal nog vaak terug te horen denk ik.

 9. Ralph

  Zo raar is het niet dat vooral RTL het wel zag zitten dat hij Expeditie zou gaan presenteren. Misschien dachten ze daarmee het programma nog meer naar een hoger plan te tillen (misschien zelfs naar RTL4 verplaatsen). Vanwege dat plan Weening alvast hadden ontslagen. Vervolgens kwam de hele bekende soap in de media.

 10. Aldus

  MC liegt en Arte niet.

 11. Michel

  Nou ja, laat ik het zo zeggen: het programma WIDM is behoorlijk opgeknapt dankzij zijn vertrek.
  Voor de rest denk ik vooral dat RTL zich het boetekleed mag aantrekken. Er is puinhoop afgeleverd door de afdeling communicatie, waarbij er nu alleen verliezers zijn: twee presentatoren die beschadigd en ontevreden uit deze strijd zijn gekomen.

 12. Ben

  Geen hond rat rooijakkers!!!!

 13. MarkoV

  Art is een prima maker en aardige vent.

 14. Bobby Eden

  “Waarom zou ik naar RTL gaan om eenzelfde soort programma als Wie is de Mol? te presenteren, op een kleinere zender met een kleiner publiek?”

  Uh, geld?

  Zijn bazen zullen blij zijn met deze negatieve opmerking trouwens. Niemand is groter dan de zender, ook goddelijke Art niet

 15. Kwelbuiskijker

  Hou vol RTL. Gewoon op de buis gooien die saaie kleurloze “Fred Oster 2.0”
  Het wordt weer een geweldige zomer bij RTL. 😣

 16. BRAAK

  Deze man met die Wehrmacht kop is fout, fout en nog eens fout.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.