Net5 gaat niet verder onder de naam LINDA TV

Net5 gaat niet verder onder de naam LINDA TV nu Linda de Mol en Jildou van der Bijl de zender gaan bestieren als de nieuwe creatief directeuren. Dat hebben ze laten weten in de media. Van der Bijl ruilt haar baan als hoofdredacteur van de LINDA. aan om samen met De Mol een plan uit te rollen voor Net5. “We willen heel graag proberen om de zender weer wat relevanter te maken. Het is nu een zender waar je af en toe blijft hangen omdat er een lekkere serie is“, zei Linda gisteren in Jinek.

Die series doen het voor een zender zonder serieus budget prima met dagelijks een paar honderdduizend kijkers. Linda: “Maar het zou te gek zijn als wij kunnen proberen om met de ervaring die we opgedaan hebben met het blad LINDA. het iets journalistieker te maken, iets urgenter.”

Ze beginnen klein. “We hebben heel veel ideeën en daar kunnen we nu aan beginnen. Misschien beginnen we met één LINDA.-avond. Misschien wel de dinsdag of de woensdag. We moeten even kijken.”

Het is de bedoeling dat de kijkcijfers van Net5 op die avond flink omhoog schieten, liet Linda blijken bij RTL Boulevard. “Vroeger had je een bepaalde avond die echt de Net5-avond was met Grey’s Anatomy, Sex and the City en Ally McBeal. Ik vind het een uitdaging om Net5 op één avond te gaan programmeren als een LINDA.-avond, waardoor je denkt: toch eens kijken.

Krijgt ze van haar broer John de Mol de vrije hand? “Als het over smaak gaat, dan denk ik dat John heel goed weet dat het blad LINDA. heet. Dat hij denkt: laat die meiden dat maar lekker doen, want dat doen ze prima. Ik verwacht daar eigenlijk helemaal geen ingewikkelde discussies over. Als ik iets niet zou willen is dat ik een zakelijk geschil heb met mijn eigen broer.

De naam

De grote vraag is: blijft de zender Net5 heten? Mediakenner Fons van Westerloo zegt in het AD: “Die zender zal ongetwijfeld Linda TV gaan heten.”

Linda houdt vast aan Net5: “Ik vind de naam Net5 echt prima. Laten we het lekker zo houden.

En Jildou van der Bijl op Linda.nl: “Nee. Het voordeel is dat je naast Linda. een tweede vrouwenmerk hebt. Die twee kunnen goed naast elkaar bestaan en elkaar versterken.

Kijkcijfers

Gaat het allemaal wel werken? Net5 zond in het verleden al LINDA.tv-programmaatjes als Bitterzoet en De Mobiel Van uit, maar daar keek geen hond naar. Jildou bij Adformatie: “Daar hebben we toen al veel van geleerd. Bijvoorbeeld dat het niet werkt om online één op één naar lineaire tv te brengen. Maar soms moet je ergens beginnen en experimenteren. We hebben inmiddels stappen gemaakt.”

Ze wijst op de documentaireserie ‘Eetstoornissen: maskers af’ die documentairemaakster Jessica Villerius voor Linda.tv én Videoland maakt. “Zo gaan we ook kijken naar wat we met Net5 kunnen doen.”

Gaan ze de huidige zenderbaas Annelies Sitvast wegpesten? “Het is altijd in samenwerking met de mensen van Net5. Ze hebben in Annelies Sitvast ook een goede zendermanager. Op zich gaat het helemaal niet zo slecht met Net5, al zou het meer gezicht kunnen krijgen en impactvoller kunnen zijn.”

Kritisch

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink ziet het allemaal niet gebeuren. “Wat moet je nou met een tv-zender? Het is 2019. Ze heeft een supergroot platform online en een blad. Wat moet je dan nog met een tv-zender? Online gaat het heel goed.”

Het is ook een risico. Grey’s Anatomy scoort daar wel goed, maar voor de rest scoort het allemaal niet zo heel best. Het is ook wel een risico dat zij haar naam daar dan aan verbindt.”

Linda’s collega Albert Verlinde is wél enthousiast: “Ik denk dat het een meesterzet is. Ik weet het eigenlijk wel zeker.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen