KRO-NCRV-medewerker bij SBS: ‘Iedereen is pissig!’

Geplaatst op di 12 feb 2019 om 9:00

De vermeende onrust bij KRO-NCRV was maandag reden voor een camerateam van 6 Inside en Shownieuws om polshoogte gaan nemen bij het pand van de publieke omroep. Afwachtend op toevallige passanten dook er ineens eentje op: Spoorloos-redacteur Katja van Akkeren. En die herkende zich totaal niet in de anonieme e-mail van haar collega’s. Wel zijn ze er bij de omroep erg boos over. “Iedereen is gewoon boos, pissig. Ik denk: verdorie, kom eerst maar eens intern praten.”

Niemand weet wie de e-mail gestuurd heeft, aldus Van Akkeren. “Je gaat speculeren, van: misschien is het een grap, een slechte grap. Misschien wel een eenmansactie.”

De verwijten die in de e-mail gemaakt worden zijn volgens haar niet terecht. “Elke omroep heeft te maken met bezuinigingen en wij ook. We doen ons stinkende best om mooie titels te maken en het is niet gezegd dat titels die nu niet worden uitgezonden straks wel worden uitgezonden. We weten het niet.”

Het belangrijkste is dat we gewoon lekker programma’s maken. Ik ben ook programmamaker en als er onvrede is dan ga ik daar intern iets mee doen, maar niet zomaar iets naar buiten brengen namens alle collega’s.”

Ook in het pand van KRO-NCRV liep iemand rond die zich totaal niet in de e-mail herkende: persvoorlichter Matthijs de Bruijn. “We vinden het heel vervelend dat deze anonieme mail is gestuurd. Niet alleen naar medewerkers, maar ook vrij breed naar andere betrokkenen en mensen in Hilversum.”

We hebben vandaag met veel medewerkers gesproken en we krijgen hele bemoedigende geluiden van collega’s die zeggen: ‘Wij herkennen ons hier totaal niet in.’ En dat vinden we heel fijn dat dat het geval is.”

Lees ook:
‘Personeel KRO-NCRV woest; BZV dreigt te verdwijnen’ (11 februari)
KRO-NCRV boos over anonieme e-mail personeel (11 februari)
Albert en Koos geloven in onrust bij KRO-NCRV (12 februari)

Foto: KRO-NCRV
15 Reacties op “KRO-NCRV-medewerker bij SBS: ‘Iedereen is pissig!’”


 1. Gaan we weer....

  POOLS! Het is POOLShoogte…zucht.

 2. Robert

  Maar blijkbaar heerst er een cultuur die vrijuit spreken onmogelijk maakt. Tja, en dan krijg je dit soort excessen. De hand in eigen boezem steken zou ik zeggen.

 3. Qwerty

  Dat wijf heeft een snor.
  En ‘niet zomaar iets naar buiten brengen’, daar doet “het” zelf op deze manier behoorlijk aan mee.

 4. den Draaiert Joost

  @Robert
  Blijkbaar zijn er lafbekjes die dit alleen anoniem durven doen. Wat een helden zeg! Los van de cultuur moet je, als je achter een mening staat, altijd met je eigen indentiteit doen. Zeker als je zo arrogant bent te denken dat je namens ‘ iedereen’ spreekt.

  Het is gewoon beneden alle peil.

 5. Bron

  Van bron: Komt van kamp “jaspers”

 6. Baron

  Qwerty is jaloers, die wil zelf graag een snor. Kritiek is ok maar doe ff normaal. Je bent zelf een wijf.

 7. Robert

  den Draaiert Joost
  Typisch de reactie van iemand die niet weet hoe een angstcultuur ontstaat en in stand wordt gehouden.

 8. nico

  Vraag
  Is de juiste vorm polshoogte of poolshoogte?

  Antwoord
  Correct is: poolshoogte.

  Toelichting
  Poolshoogte is een samenstelling van pool en hoogte, met een tussen-s. De eigenlijke betekenis van poolshoogte is ‘de hoogte van de hemelpool boven de horizon op elke plaats op aarde’. Deze hoogte is altijd gelijk aan de geografische breedte van die plaats. Als de poolshoogte bekend is, weet men dus op welke breedte men zich bevindt. De poolshoogte kan op het noordelijk halfrond het best worden gemeten (of ‘genomen’) door de Poolster te ‘schieten’.

  Het woord poolshoogte komt vrijwel uitsluitend voor in de vaste verbinding poolshoogte nemen, met de letterlijke betekenis ‘de breedte onderzoeken’ of ‘het bestek opmaken’. Al voor de uitvinding van modernere technieken voor het bepalen van de plaats werd de uitdrukking echter vooral in figuurlijke betekenis gebruikt: ‘inlichtingen inwinnen’, ‘onderzoeken hoe het met een zaak gesteld is’, ‘zich van een zaak, een toestand op de hoogte stellen’.

  Door onbekendheid met het begrip en met de oorsprong van de uitdrukking verhaspelen sommige taalgebruikers poolshoogte tot polshoogte, waarbij dan wellicht onder invloed van de uitdrukking een vinger aan de pols houden aan ‘de hoogte van de pols’ wordt gedacht.

 9. DE GENERAAL

  Dus het valt allemaal wel mee.
  Er is niets aan de hand.
  Hoop geblaat van de concurrentie
  die het eigen succes alleen nog maar kunnen afmeten
  aan de ellende bij een andere omroep.
  Albert en Koos,
  kan het niveau nog een beetje lager?
  Nederland verbaasd zich nergens over,
  behalve dan dat jullie programma nog steeds wordt uitgezonden.
  Stelletje lutsers.

 10. Siebert

  Mensen die voor de camera van Shownieuws kritiek hebben op (anonieme) collega’s en in dezelfde zin zeggen dat kritiek intern moet blijven. -1

 11. Qwertyf

  Nico, get a life.

 12. Henk

  Twee geloven op een kussen….

 13. Dussi Danich

  Nico, jij bent een waardeloos figuur door tijd van mijn leven te nemen met zulk een onzin.

 14. Boeiend allemaal

  Medewerker van een programma dat moest sneuvelen. Dat zal diegene geweest zijn die de mail verstuurd heeft. Nou ja, boeiend weer.

 15. Johnny👀

  9.07..Relax jongen,gewoon een voutje dus niet so piepen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.