KRO-NCRV-medewerker bij SBS: ‘Iedereen is pissig!’

De vermeende onrust bij KRO-NCRV was maandag reden voor een camerateam van 6 Inside en Shownieuws om polshoogte gaan nemen bij het pand van de publieke omroep. Afwachtend op toevallige passanten dook er ineens eentje op: Spoorloos-redacteur Katja van Akkeren. En die herkende zich totaal niet in de anonieme e-mail van haar collega’s. Wel zijn ze er bij de omroep erg boos over. “Iedereen is gewoon boos, pissig. Ik denk: verdorie, kom eerst maar eens intern praten.”

Niemand weet wie de e-mail gestuurd heeft, aldus Van Akkeren. “Je gaat speculeren, van: misschien is het een grap, een slechte grap. Misschien wel een eenmansactie.”

De verwijten die in de e-mail gemaakt worden zijn volgens haar niet terecht. “Elke omroep heeft te maken met bezuinigingen en wij ook. We doen ons stinkende best om mooie titels te maken en het is niet gezegd dat titels die nu niet worden uitgezonden straks wel worden uitgezonden. We weten het niet.”

Het belangrijkste is dat we gewoon lekker programma’s maken. Ik ben ook programmamaker en als er onvrede is dan ga ik daar intern iets mee doen, maar niet zomaar iets naar buiten brengen namens alle collega’s.”

Ook in het pand van KRO-NCRV liep iemand rond die zich totaal niet in de e-mail herkende: persvoorlichter Matthijs de Bruijn. “We vinden het heel vervelend dat deze anonieme mail is gestuurd. Niet alleen naar medewerkers, maar ook vrij breed naar andere betrokkenen en mensen in Hilversum.”

We hebben vandaag met veel medewerkers gesproken en we krijgen hele bemoedigende geluiden van collega’s die zeggen: ‘Wij herkennen ons hier totaal niet in.’ En dat vinden we heel fijn dat dat het geval is.”

Lees ook:
‘Personeel KRO-NCRV woest; BZV dreigt te verdwijnen’ (11 februari)
KRO-NCRV boos over anonieme e-mail personeel (11 februari)
Albert en Koos geloven in onrust bij KRO-NCRV (12 februari)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen