John van den Heuvel mag weer naar RTL Boulevard

John van den Heuvel mag van Femke Halsema weer aanschuiven in de live-uitzendingen van RTL Boulevard. Hij keerde gisterenavond terug na een afwezigheid van vele maanden. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De door criminelen bedreigde Van den Heuvel mocht van de Amsterdamse driehoek lange tijd niet naar Boulevard, omdat de gevolgen voor de mensen op het Leidseplein te groot waren. Nu is de situatie veranderd. “Hoe fijn is dat“, aldus de misdaadjournalist.

Van den Heuvel is verheugd. “Ik ben natuurlijk heel erg blij om hier weer te staan. Het is best een lastige periode geweest, met name vanwege het feit dat ik hier niet mocht komen. Nu is er groen licht gegeven om hier weer heel regelmatig aan te schuiven onder bepaalde omstandigheden.”

Is het veiliger voor hem geworden? “Nou, er worden heel frequent dreigingsnalayses gemaakt in situaties als deze en die analyses zijn nog niet van die aard dat alles aan de kant kan worden geschoven. Er zijn zeker nog beveiligingsmaatregelen van kracht. Ook hier nu. Daar zien we misschien wat minder van dan in het verleden, maar ze zijn er nog wel degelijk.”

Hij bedankt alle betrokkenen. “Iedereen heeft keihard gewerkt, en dat vind ik echt heel erg fijn en te prijzen, om dit weer mogelijk te maken, met name de gemeente, het OM en de politie.”

De woordvoerder van Halsema laat weten: “Alle betrokken partijen hebben zich maximaal ingezet voor de terugkeer van hem bij RTL Boulevard op het Leidseplein.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen