Fons van Westerloo: ‘SBS 6 scoort nog niet onder John’

Fons van Westerloo ziet dat zijn kindje SBS 6 – hij stond immers aan de wieg van de tv-zender – nog niet bepaald succesvol is onder leiding van mediamiljardair John de Mol. Dat geeft hij aan in het AD. De Mol mag de wereld dan wel tv-hits Big Brother en The Voice hebben gebracht, maar als zenderbaas komt hij vooralsnog iets minder goed uit de verf, constateert Van Westerloo. “Toen John de Mol SBS overnam, heb ik hem nog een berichtje gestuurd: Wees goed voor m’n kindje.

De rapportcijfers van dat kindje laten het flink afweten. “Met SBS 6 gaat het nog niet zo goed. Ik kijk elke dag bij de kijkcijfers, maar zelden zie ik SBS 6-programma’s in de top tien.”

En als SBS er wel in staat, dan is dat met steeds dezelfde titels. “Of het is mr. Frank Visser doet Uitspraak of Hart van Nederland, maar ik heb alle vertrouwen dat het met Net5 goed komt.”

Van Westerloo doelt op de nieuwe creatief directeur van Net5: Linda de Mol. “Zij kan zo veel aan. Ik heb meegemaakt dat ik bij John de Mol zat te brainstormen en dat zij om elf uur met taxi naar Duitsland ging om even een dramaserie op te nemen. Zij heeft zoveel energie.

Foto: WNL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen