Albert en Koos geloven in onrust bij KRO-NCRV

Geplaatst op di 12 feb 2019 om 8:50

De KRO-NCRV probeert met man en macht om de anonieme e-mail van boze omroepmedewerkers te bagatelliseren, maar Albert Verlinde en zijn tv-neefje Koos van Plateringen denken dat het wel degelijk rommelt bij de publieke omroep. Dat hebben ze maandag gezegd in 6 Inside en Shownieuws. Verlinde keek even raar op toen hij de e-mail las. “Ik was wel verbaasd, want ik kreeg die mail ook gewoon binnen vanochtend. Dat betekent toch dat er een soort plan achter zit.”

Hij besloot direct om te gaan bellen. “Ik belde de redactie dat dit verhaal naar buiten gegaan is. Zo’n mail lekt natuurlijk niet als er niets aan de hand is, dus er zal wel een soort van onrust zijn.”

Daarna begon Verlinde erover na te denken. “Ik heb voor mezelf na lopen denken van: wat is dat nou? Ik denk dat KRO-NCRV op dit moment te maken heeft met het feit dat gezichtsbepalende programma’s en avonden verdwenen zijn.”

De macht van KRO-NCRV is enigszins ingeperkt. “De zondagavond en maandagavond waren altijd van KRO-NCRV. De zondagavond wordt nu door Omroep MAX overgenomen met Heel Holland Bakt en Bed & Breakfast en de maandag begint ook te vervagen. Ik denk dat die mensen het gevoel krijgen dat ze inleveren. ”

De AVROTROS is tegenwoordig veel groter, aldus Verlinde. “Je hebt op maandag Radar, op dinsdag Opsporing Verzocht, op woensdag Tussen Kunst & Kitsch, op vrijdag Flikken Maastricht, op zaterdag De Mol en op zondag De Luizenmoeder. Ik snap dat ze bij KRO-NCRV denken: waar zijn wij dan?

Aan de andere kant heeft KRO-NCRV wel een plekje op de late avond veroverd. “Vroeger was het ondenkbaar dat er naast de socialistische late night met Jeroen Pauw enzo ook een andere talkshow zou komen.

En wat denkt Koos van Plateringen ervan? “Het leeft wel, hoor. We hebben meerdere mensen telefonisch gesproken en een van de medewerkers zegt dat het het gesprek van de dag was én dat het leeft. Hij zegt ook: ‘Er is slechte, gebrekkige communicatie tussen medewerkers en de directie.’”

Mensen hingen ook gelijk de telefoon op als wij belden. Het zegt wel iets. Je zou kunnen zeggen: ‘Waar rook is, is vuur.’”

Lees ook:
‘Personeel KRO-NCRV woest; BZV dreigt te verdwijnen’ (11 februari)
KRO-NCRV boos over anonieme e-mail personeel (11 februari)

Foto: KRO-NCRV
11 Reacties op “Albert en Koos geloven in onrust bij KRO-NCRV”


 1. Bears’den

  Veronica Inside was weer geweldig!
  Beste amusement op de Nederlandse tv!

 2. klop

  De Luizenmoeder gezien en niet echt bijster origineel meer. Gaat volgende week onder de 2 miljoen.

 3. Jaap

  Albert en Koos….. sneue figuren.

 4. Reageerder

  Wat een roddeltantes zijn dit.

 5. Reageerder

  Oja, vanavond meer dan een miljoen kijkers vanaf half negen bij RTL4.

 6. Meneer Kaktus

  Flop flopper flopst!

 7. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Beetje roeren in de geruchten, flink speculeren en heel misschien komt er iets boven. Zielige vertoning.
  De basis van dit zelfkwellende 6inside.
  Bijzonder dat kwalbert ervoor betaald wordt.
  Zo’n sponsor met reclameblokken zou toch érgens een grens kunnen trekken?
  Ook KRO-ncrv zijn interessant voor Unilever en T-mobile zouden wij xo denken…

 8. Lamberto

  @Klop: zelfs met 2 miljoen kijkers krijgt de luizenmoeder alsnog een staande ovatie. Zoveel kijkers voor een comedy, is ongehoord.

 9. aqua

  Albert wie of wat is dat????????????????

 10. Frank

  Boer Zoekt Vrouw, Spoorloos, Jinek, De Rijdende Rechter, Binnenste Buiten, de Slimste Mens en gisteren ook weer Jinek.
  KRO-NCRV scoort nog steeds meedogenloos goed. Net als gelukkig de hele NPO op dit ogenblik de commerciële omroepen volledig verpletterd.

 11. Marianne

  Albert Verlinde heeft z’n eigen programma niet eens op orde.
  Wie O wie geeft hem het recht over anderen te speculeren.
  Wanneer verdwijnt deze sujet in de vergetelheid?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.