Verbijsterend: 6 Inside stort in tot 131.000 kijkers

Het signaal van de televisiekijker kan niet duidelijker zijn: 6 Inside heeft donderdag wéér een absoluut diepterecord behaald. Er keken slechts 131.000 mensen (3,7 procent) naar de Albert Verlinde-show op SBS 6. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. SBS-baas John de Mol heeft de vooravond van SBS 6 regelrecht de vernieling in geholpen door het vertrouwde zes-uur-blok met Hart van Nederland en Shownieuws te vervangen door Albert en zijn insiders. Ze scoren dra-ma-tisch.

6 Inside lijkt geen gevalletje te zijn van ‘dat moet nog groeien’, want helderder kan de kijker niet zijn. Het programma begon vorige week maandag met 378.000 kijkers en daar zijn er nu nog 35 procent van over. Oftewel: twee derde van de kijkers is afgehaakt.

Sinds de start van 6 Inside is het programma élke avond kijkers verloren, behalve op woensdag. Toen kondigde SBS 6 aan dat Linda de Mol in het programma zou zitten en verdubbelden de kijkcijfers ten opzichte van de dag ervoor. Wat bleek nou: Linda zat wel in een item, maar niet in de studio. Een beetje kijkersbedrog dus.

Zit Verlinde niet ongelooflijk met die lage kijkcijfers? Op Radio 538 zei hij er het volgende over: “Nee, echt niet. Dat hebben we ons ook van tevoren voorgenomen. Nee, natuurlijk wil je geen 145.000 kijkers. Dat wil je niet. Dat het moeilijk is om je in te vechten in die vooravond moge duidelijk zijn, maar dat het zó ingewikkeld zou zijn en dat je zo diep kunt zakken met je kijkcijfers… Ja, dat is hartstikke vervelend.

Is 6 Inside niet gewoon een slecht programma? “Nee, want ik vind dat we echt aan het bouwen zijn en dat het programma ook met de dag beter wordt. Dat zie je ook en dat zie je ook aan de reacties. Heel veel mensen vinden het eigenlijk wel leuk, maar het moet in je systeem gaan zitten.”

Ik ben wel heel blij dat we ’s avonds nog herhaald worden, zodat we met de herhaling in elk geval op 300.000 kijkers zitten. Ha ha ha. Je moet gewoon je best doen en dat doe ik: elke dag weer.

Het kijkersverloop van de eerste negen afleveringen ziet er nu als volgt uit: 378.000, 270.000, 217.000, 200.000, 198.000, 180.000, 145.000, 259.000 en 131.000 kijkers.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen