Twan Huys terug van vakantie: ‘Hij blijft kansloos’

Na een maandje lekker luieren is Twan Huys vanavond weer terug op de buis met zijn slecht bekeken talkshow op RTL 4. Waar hij tot nu toe steeds tegenover Pauw stond, concurreert hij nu voor het eerst met het nóg succesvollere Jinek. Pauw-regisseur Bert van der Veer adviseert hem in HP/DeTijd om er een eindeloze vakantie aan vast te plakken. “Ik kijk elke dag om half elf omdat ik verwacht dat Twan aan het begin van de uitzending gaat zeggen: ‘Ik stop ermee.’”

Huys maakt gewoon bagger, vindt Van der Veer. “Het is ongelooflijk wat er in zijn programma gebeurt. Ik heb me de afgelopen maanden ingehouden als journalisten naar mijn mening vroegen, maar inmiddels heeft verbazing plaatsgemaakt voor boosheid. RTL Late Night bleek geen Nieuwsuur light, zoals ik had verwacht, maar toch weer ook een incestueus RTL-programma.”

Humberto Tan nam afscheid met een heuse zelffelicitatieweek. Hoe kan Huys vaarwel zeggen? “Van de vele pijnlijke Late Night-fragmenten is een leuke laatste aflevering te maken. Misschien kan Twan zijn contact van drie jaar afkopen en terug naar Hilversum.

Hopelijk voor Huys wil de NPO hem nog hebben, aldus Van der Veer. “Rik van de Westelaken hebben ze na zijn uitstapje naar SBS ook weer aangenomen bij AVROTROS.

Als Huys echt verder wil, moet RTL Late Night rigoureus op de schop, zegt Van der Veer. “Desnoods komt hij terug met een halfuur nieuws en vult Paul de Leeuw de rest van de uitzending. En alsjeblieft, neem sowieso een ander decor! Ik pleit voor knalwit.

RTL Late Night is om 22.30 uur weer te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen