Telegraaf boos: ‘Geef SONGFESTIVAL terug aan VOLK!’

Het bloed onder de nagels van Waylon is nog niet opgedroogd of De Telegraaf bijt zich alweer vast in de volgende Songfestival-act. De krant vindt het schandalig dat Duncan Laurence zonder inmenging van het Nederlandse volk is gekozen. Dat is vandaag te lezen op pagina Privé. Sterreporter Jan Uriot heeft een bejaarde Songfestival-prominent gevonden die het nog schandaliger vindt dan hijzelf en kopt naar aanleiding daarvan groots: ‘’Geef SONGFESTIVAL terug aan HET VOLK!’

De 71-jarige Dick Bakker, die ons laatste winnende liedje Dinge-Dong uit 1975 schreef, vindt de keuze voor Duncan Laurence gewoon Noord-Koreaans. “Het is juist hartstikke belangrijk dat voor een internationale competitie eerst een uitgebreide, nátionale selectie wordt gemaakt”, zegt hij.

Bakker is het goed zat. “Het Songfestival moet teruggegeven worden aan de kijker, het publiek. Ook al komt Duncan Laurence straks met een geweldig nummer, ik hoop echt dat AVROTROS dat gaat inzien. Ze zijn toch niet voor niets pu-blie-ke omroep!?

Uriot is het hartgrondig met hem eens. “Ongetwijfeld leuk voor Duncan Laurence (24) dat hij Nederland in mei mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv, maar de manier waarop hij is komen bovendrijven, blijft voor ergernis zorgen.

De laatste keer dat er een Nationaal Songfestival werd georganiseerd, in 2012, kwam daar een vals zingende zangeres met een indianentooi uitrollen: Joan Franka. Ook het Sieneke-trauma is door veel kijkers nog niet verwerkt.

Het Telegraaf-artikel ’Geef SONGFESTIVAL terug aan HET VOLK!’ kunt u lezen VIA BLENDLE.

Foto: Instagram

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen