Peter Pannekoek baalt dat moeder BNNVARA-bobo is

Cabaretier Peter Pannekoek baalt er stevig van dat zijn moeder Kathleen Warners het hoofd amusement is bij BNNVARA, dé cabaretomroep van de NPO. Dat laat hij weten in de VARAgids. Het tv-blad omschrijft hoe Pannekoek direct fel begint te kijken als zijn moeder te sprake komt. “Ja, ik schiet dan meteen in de verdediging. Ik gun mijn moeder al het werkgeluk, maar de dag dat zij met pensioen gaat, kan me niet snel genoeg komen. Omdat ik me áltijd moet verantwoorden“, zegt hij.

Hij voelt zich een beetje de Daley Blind van de cabaretwereld. “Hij moet datzelfde gevoel hebben. Terwijl hij echt niet opgesteld zou worden als hij niet kan voetballen. Snap je?

Om het verwijt van bevoordeling te vermijden, heeft Pannekoek de VARA lange tijd vermeden. “Koefnoen en Dit was het nieuws zitten bij AVROTROS, The Daily Show en De Roast bij Comedy Central. Allemaal om maar nooit het verwijt te kunnen krijgen dat ik zou worden voorgetrokken.

Pannekoek is nu wél te zien bij BNNVARA, namelijk in het programma Sterke Verhalen. “Ik heb inmiddels wel bewezen dat ik iets kan. Het wordt natuurlijk idioot als ik kansen ga weigeren om de schijn maar niet tegen te krijgen.”

Ja, Sterke verhalen wordt uitgezonden door BNNVARA, maar dat is allemaal buiten haar om gegaan.”

Het VARAgids-interview met Peter Pannekoek kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Valentina Vos

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen