Kritiek Johan Derksen raakte Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes vond het lastig om de felle kritiek van Johan Derksen op haar optredens als huisband van De Wereld Draait Door naast zich neer te leggen. Dat vertelt de zangeres in gesprek met het blad &C. Hazes trad in het seizoen 2017-2018 regelmatig op in de studio van Matthijs van Nieuwkerk, maar dat ging allemaal niet erg lekker. Derksen legde de vinger op de zere plek en noemde haar op televisie een slechte zangeres. Dat is behoorlijk aangekomen bij ‘de dochter van’.

Soms spreken mensen je gewoon op dat soort dingen aan, aldus Hazes. “Ja, dat had ik met Johan Derksen. Die had bij Voetbal Inside iets naars over me gezegd terwijl ik bij DWDD was. Kwamen daar allemaal mensen naar me toe: ‘Nou, wat die Johan Derksen over jou gezegd heeft!

En toen moest ze nog optreden. “Ja, dan ga je niet heel lekker die aflevering in. Ik moest ook steeds binnen een dag vier nieuwe liedjes uit mijn hoofd kennen, terwijl ik zwanger amper mijn eigen naam kon onthouden.

Dat vals zingen bij DWDD kwam ook door haar zwangerschap, aldus Hazes. “Tijdens mijn zwangerschap kon ik echt niet zingen. Heel vals. En dat kreeg ik natuurlijk ook te horen bij DWDD. Dat ik huisband was tijdens mijn zwangerschap, vond ik heel pittig. Ik vond het al eng om andermans repertoire te zingen, en dan ben je óók nog zwanger, krijg je gezeik over je heen en moet je de volgende dag wéér. Terwijl je denkt: heb je straks dat tyfustwitter weer.

Waarom zegde Hazes de optredens niet gewoon af? “Door schade en schande word je wijs.

Het &C-interview met Roxeanne Hazes kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen