Britt Dekker ziet veel cokegebruik bij tv-opnames

Het massale cocaïnegebruik in de tv-wereld is geen fabeltje, maar echt waar. Sterren proberen zich ermee moed in te snuiven. Dat vertelt tv-persoonlijkheid Britt Dekker in gesprek met de Viva. Dekker ziet het vaak om zich heen gebeuren. “Nou, ik ben wel een beetje in shock dat zo veel mensen bij opnames even een snuifje cocaïne nemen om zich sterker en stoerder te voelen. Ik snap het wel, want ik voel me ook heel onzeker als ik bij een programma als DWDD moet zitten.”

Maar die zenuwen zijn geen reden om te gaan snuiven, vindt Dekker. “Het enige wat ik dan kan doen, is op mezelf vertrouwen. Als ik drugs moet gaan gebruiken om op tv te durven, is het einde zoek. Ik vind het heel apart dat het zo ‘normaal’ is geworden, het geeft mij geen fijn gevoel als mensen het doen.

Dekker heeft sowieso veel moeite met BN’ers die ‘fake’ zijn. “Al die modemeisjes volg ik niet meer (op Instagram, red.). Dan zie je ze met hun dunne lijfjes weer een hamburger of pizza eten, en denk ik: donder op, ik geloof jullie niet.

Ze kreeg er zelfs een eetstoornis van. “Dan zag ik knappe meiden als Anna Nooshin met een prachtig figuur en keek ik naar mijn eigen fotootjes en die leken daar helemaal niet op.

Inmiddels eet Dekker weer normaal. “Ik heb met mijn platform ook een voorbeeldfunctie voor jonge meisjes.

BN’ers die last hebben gehad van cocaïnegeruchten zijn onder meer Gordon, Marc van der Linden, Erland Galjaard en Wendy van Dijk. Die geruchten zijn echter nooit bewezen.

Cocaïne voor BN’ers, en andere mensen, komt massaal ons land binnen via de haven van Rotterdam, bijvoorbeeld verstopt in bananendozen. Bananenpakhuizen hebben daar erg veel last van, meldt de NOS.

Het Viva-interview met Britt Dekker kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen