6 Inside nog steeds niet uit vrije val: 200.000 kijkers

Geplaatst op Fri 11 Jan 2019 om 9:55

De vrije val van de kijkcijfers van 6 Inside is nog steeds niet gestuit. Voor de vierde avond op rij heeft de showrubriek van Albert Verlinde donderdag kijkers verloren. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Na 378.000 kijkers (9,3 procent), 270.000 kijkers (6,5 procent) en 217.000 kijkers (5,7 procent), was de vierde aflevering van 6 Inside goed voor 200.000 kijkers (5,2 procent). Het lijkt er dan ook sterk op dat Verlinde en zijn insiders vanavond onder de 200.000-grens kukelen.

Na vier dagen dringt zich inmiddels de vraag op of 6 Inside de Pasen wel gaat halen. Het programma doet het immers nog slechter dan Hart van Nederland en Shownieuws tot vorige week op hetzelfde tijdstip deden.

6 Inside is een prestigeproject van SBS 6. Dit is een van de pilaren waarmee John de Mol de zender van de ondergang wil redden, maar het programma lijkt eerder bíj te dragen aan de ondergang.

Veel critici zijn toch wel verbaasd dat een mediamiljardair als De Mol met 6 Inside niet verder komt dan een programma dat oogt alsof het uit het vorige decennium komt.

De reacties van kijkers zijn gemengd. Veel mensen zijn wel blij dat Verlinde weer te zien is op de beeldbuis.

Foto: SBS
84 Reacties op “6 Inside nog steeds niet uit vrije val: 200.000 kijkers”


 1. Freek

  Vanavond 194.000 kijkers

 2. Mink Vaillant

  Dat is niet best. Het is ook geen sprankelende show. En het grootste probleem is dat het op sbs6 wordt uitgezonden, dat moet als gehele zender uit een diep dal zien te komen. En tussen een door Jumbo betaald eetprogramma en een nikserig blokje Hart van Nederland verdwijn je al snel in het niets. Waar blijft de rest?

 3. Steven

  Waar blijven de berichten over een falende Jan Versteegh en een Albert Verlinde die zijn glans is verloren? Zijn er al mediums die hun voorspelling hebben geuit over de toekomst van dit programma? Wat zeggen collega’s over deze waardeloze cijfers? Ik mis zoveel nieuws over dit programma.

 4. Ed

  Het decor is echt Ruk, Jan Versteegh een miscast.

  Maar wat fijn dat Albert er weer is.
  Het zou eigenlijk om 18.15 moeten beginnen.
  Dan kan de kijker van Nieuws/Journaal, naar Inside, naar DWDD.

 5. HalloJumbo

  Vanavond wordt ook niks, want dat typisch voor een vrijdag.

 6. Meisje

  Komt goed jongens, alles op zijn tijd.

 7. Danny

  Ik zit vanavond met mijn vette kop gewoon weer voor de buis inclusief bord eten

 8. HalloJumbo

  Heeft 6Inside wel een Twitter pagina etc.

 9. OMG

  Het probleem in Nederland is dat we ongelofelijk verwend zijn gemaakt door de heren John de Mol, Joop van den Ende, Reinout Oerlemans, NPO, RTL en SBS.

  Hart van Nederland was ook niet vanaf dag 1 een gigantisch succes, maar in de jaren 90 was er nog ruimte om een programma te laten groeien. Tegenwoordig zit dat er niet meer in. De kijker haakt af, programma verdwijnt. Hetzelfde bij Twan, zijn talkshow is echt niet zo slecht, maar we zijn verwend, kijkers haken af en de groei die er vroeger was, komt niet meer.

  Het grote probleem is veel te veel aanbod. John kan er miljoenen tegenaan smijten, maar het lukte bij Tien/Talpa al niet goed, waarom nu wel bij SBS? Nieuwsgierigen kijken een aflevering, vinden ze het niks, ben je ze kwijt.

  Het is ook onzin om te stellen dat men SBS niet meer kan vinden, als er voetbal op het programma staat zijn er immers wel miljoenen kijkers.

  Zowel NPO, RTL als SBS programmeren vanuit een ivoren toren, hebben de verbinding met de kijker totaal verloren. De enige manier om SBS er bovenop te helpen is te beginnen met grootschalig kijkers te betrekken en te bevragen WAT ze willen zien. Een programmering maken waarin urgentie zit. Roddelrubrieken zijn er genoeg, het is verzadigd en heeft geen urgentie meer. De Nederlander is BN’er moe.

 10. Alex

  Ik snap ook niet waarom ze nog steeds aan die veel te kleine tafel zitten.
  Alles wat niet goed was aan aflevering 1, is nog steeds niet opgelost.

  Alleen een ezel blijft zo stug doorgaan met iets wat niet werkt.

 11. Zomaar

  SBS is een kampioen met hun programma’s sfeerloos in beeld te brengen.

 12. Smeg ma

  Jantje is te licht en de ruimte mat en claustrofobisch. Ingekakt zitten ze daar. Ga staan ofzo

 13. Bart

  Probleem lijkt me vooral dat het weer meer van hetzelfde is. Eigenlijk is het gewoon hetzelfde als RTL Boulevard. De insiders zijn echt niet grotere experts dan die van RtlB.

 14. Remi

  Ik vind die dramatische kijkcijfers onbegrijpelijk, en onverwacht.
  Albert is in topvorm !

  Misschien een half uurtje later beginnen ?

 15. Snoopie

  Remi jij vind Albert in topvorm? Gisteren voor de laatste keer eventjes gekeken, man man man moet je ze zien zitten aan de tafel, je ziet Jan Versteegh steeds kijken wanneer moet ik weer wat zeggen en met Albert is het al niet anders.
  Ik kijk dan echt veel liever naar Boulevard.

 16. Sjors

  Ik vind het het juist een goed programma waar nog wel wat aan kan worden bijgeschaaft (misschien toch op kruk achter een desc) maar verder lekker wegkijkt.

 17. Show

  Alles in dat programma zit goed in elkaar, ze zullen wel wat gaan veranderen, van begin tot het einde boeiend, duidelijk, zeker een 10+, heel jammer dat de kijker nog niet weet te vinden, 6 Inside geen paniek dit komt zeker goed! De kijker is gewoon gewend om 18 uur naar het Journaal te kijken, Later deze maand weten ze 6 Inside te vinden.

 18. Peter

  Het programma is best wel goed, qua rubrieken en inhoud. Qua presentatie zie je gewoon dat ze nog aan elkaar moeten wennen. Het is nog geen Albert met Winston, dat zal moeten groeien. Wat het grootste probleem is, is die studio. Inderdaad een veel te kleine tafel. Gisteren schoof Sandra Schuurhof aan en je zit ze gewoon inelkaar schuiven om ruimte te maken.
  Het is gewoon te klein en te somber die studio en vooral die tafel. Ze kunnen beter aan de desk staan bij shownieuws of hart van Nederland. Dat geeft een veel frisser en vlottere opzet. En meer verlichting zou ook niet overbodig zijn. Hopelijk gaan ze echt wat doen met de goedbedoelde tips die iedereen geeft.

 19. Bep

  Ik gun Albert wel een keer een grote sof, Albert denkt dat hij alles kan en weet, dat hij de grote meneer is van de showbizz, niet dus.Gewoon een man die op latere leeftijd geld verdient met ellende van een ander.Meer respect voor mijn groenteboer.

 20. Tim20

  Dit programma heeft tijd nodig. De chemie tussen Albert en Daphne B en later Winston G moest ook groeien.

  Het zal tijd vragen, maar dit kan zeker goed komen!

 21. Fred

  Voeg Veronica aan SBS sport en films en shows ,denk ik .

 22. max

  leuke show! Komt goed! RTL boulevard is niet om aan te zien!

 23. Minder of Mirjam

  6 Inside is pas gisteren beginnen te twitteren, 4 dagen na de start van de show.

 24. Henk K.

  “6 Inside is een prestigeproject van SBS 6.”
  Alweer een prestigeproject? Thuis op Zondag, DanceSing, Ninja Warrior, Battle on the Dancefloor waren dat ookal…

 25. Niet goed

  Voiceover:
  Lang niet zo lekker als Boulevard

  Urgentie:
  Na dit programma komt shownieuws met exact dezelfde onderwerpen

  Decor:
  Sfeerloos

  Tunes/Bumpers:
  Sfeerloos, urgentieloos

 26. Sip

  Ik denk nog steeds dat er geen synergie is tussen Albert en Jan. Bovendien vind ik Jan niet geschikt voor dit programma; hij moet zich dan richten op programma’s voor de jeugdige kijker. Ik denk dat Albert over de datum is; eerst afscheid nemen van RTL boulevard en dan met heel veel lawaai terug komen met een programma dat beter zou zijn dan RTL boulevard. Dit vinden de kijkers overmoedig.

 27. Wyatt

  Komt niet meer goed.

 28. Robert

  Nono Versteegh vervangen door Gordon scheelt al een slok op een borrel.
  En ze moeten gaan staan.

 29. Mediaprak

  HvN terug naar 18:00 uur 6I naar 18:15, 1e reclame blok(je van 3 min) om 18:25. Nieuw decor. Desk ipv tafel. Video instarts ipv alleen ‘gasten aan tafel’. Teksten van Albert aanpassen (lees teksten welke beginnen met ‘ik’ schrappen) Jan eruit Renate G erin.

 30. revens

  Het is het niet en het wordt het niet, die Jan is niks en Albert zit daar Onze Lieve heer te wezen van de roddel, kom op zeg, je hoordt overal dat gelul!

 31. jroen

  Geeft dat programma eens tijd zeg! 5 dagen op de buis.. Er zijn genoeg programma’s die vanaf het begin geen succes zijn. Vele mensen klagen ook over Boulevard maar het is een gewoonte er om 18.35 naar te kijken, dat kan veranderen, maar daarvoor heeft het programma een langere aanlooptijd nodig. Ze moeten ook nog groeien, ook op sociale media gebied. Er moet een App komen en ze moeten meer berichten op FB plaatsen.

  Er zijn dus wat punten die ze moeten veranderen. Zo moet er een desk in. Staan hoeft nog geen eens, net als het ouder Boulevard kunnen ze ook op een kruk. Het ziet er nu hutje mutje uit.

  Geef ze tijd mensen, als je ergens als nieuwe werknemer begint moet je ook wennen en ben je ook niet gelijk de beste.

 32. Ron

  1ste commercialbreak pas na een halfuur, dat is een pluspunt. Alleen voor de kijkcijfers maakt het niets uit naar nu blijkt. De kijker gaat het gewoon niet omarmen op deze manier. Vrijdagavond altijd lastig, dus ben benieuwd naar de kijkcijfers morgen…

 33. TopofFlop

  Ik gokte vorige week op 280.000 kijkers. Nou, dan zat ik er nog niet zo ver naast. Dat wordt ongeveer het weekgemiddelde van week 1. Ik kon al niet geloven dat ze even een tweede Boulevard zouden starten. Wel verbaasd dat ze bij Talpa echt alleen tv makers blijken te zijn en de social media zien als iets wat ze later er bij gaan doen. Dat is echt niet van deze tijd.

 34. TopofFlop

  En het tv-programma laat ook nog veel te wensen over. Hebben ze een week proefgedraaid? Of doen ze dat deze week met ons kijkers er bij?

 35. Sven L.

  Ik ben na 3 dagen vergeten dat het bestaat. Ik voel geen noodzaak om tegen zessen naar SBS te schakelen. Ik kijk eerst het RTL Nieuws en na het nieuws krijg ik een teaser van BLVD voorgeschoteld, welke ervoor zorgt dat ik op 4 blijf. Tussendoor een beetje koken en eten. Voor dat ik het weet is het 19:00 uur en is Inside afgelopen.

 36. Keesie

  Maar juist in deze tijd willen mensen ECHTE tv niets is nog ECHT.
  Talentenjachten hebben we nu wel gezien.

 37. Britt Scholte Lover

  Dit programma gaat echt nog wel groeien, zelfde als bij rtl late night dat programma gunnen ze ook veel tijd om het tot een succes te maken

 38. Pakalu Papito

  Albert is helemaal niet in topvorm. Hij zit daar in de rol van Johan Derksen en is continu aan het woord. Fiona Hering reageerde duidelijk geïrriteerd en blijft de volgende keer lekker thuis. Mick van Wely werd na twee zinnen onderbroken. Nodig dan geen experts uit. En John zal het allemaal geweldig vinden, de SBS-kijker zit helemaal niet op die babbelzieke VVD’er te wachten.

 39. Mick

  Het is gewoon precies tijdens etenstijd, hoeveel kijkers verwacht je…

 40. By the way

  Misschien moeten ze toch maar eens wat fatsoenlijke promo spotjes maken voor het programma. Die tot nu toe getoond worden wekken niet bepaald de interesse voor het programma op.

 41. Einde tv

  @Britt, ja en dat pakt ook zo lekker uit voor Twan….Nee beide programma’s gaan niet meer groeien

 42. Freek

  Volgens mij heeft Thuis op Zondag nog beter gescoord dan dit dure programma.
  FLOP!!!

 43. danny

  Het programma is veel te vroeg,,waarom om 6 uur!! Begin om 19,00 uur en je hebt zeker 500.000 kijkers.

 44. Zonder Naam

  Maak er gewoon een vroege Shownieuws van, en ook in dat decor.

 45. 123

  Iets minder hysterische zelfpromotie zou ook kunnen bijdragen aan het programma. Dat is immers dezelfde valkuil waar conculega RTL Boulevard ook mede aan ten onder ging.

 46. Pieter

  6-Inside is 6-Outside.

 47. Jeann

  Iedereen die hier zegt dat de kijkcijfers van 6 Inside “onverwacht laag” zijn, is ongelofelijk dom en naïef en heeft de afgelopen 10 jaar onder een steen geleefd en daardoor niet gezien hoe Nederland in die 10 jaar BN’er-moe is geworden door de overkill aan (steeds maar weer dezelfde) BN’ers in allerlei programma’s op zowel de NPO als bij de commerciëlen.

  De enige die hier in de reacties een zinnig en houtsnijdend commentaar geeft is @OMG van Fri 11 Jan 2019 om 10:08 en waar ik mij graag bij aansluit!

 48. Nope

  6 Inside is in ieder geval beter dan lousy programma van RTL boulevard.

 49. Fred

  Het is al vaker gezegd, maar het is een overbodig programma. De kijker is gewend aan Shownieuws op 6 en het magazine-achtige programma is gewoon RTL Boulevard. Met of zonder Albert, het is een vaste waarde voor veel kijkers.

  Een jaar of 3 geleden stond het ook hier vol van: Boulevard is zinkend schip, te lang hetzelfde, Kwalbert etc. RTL besloot het format te wijzigen en daar kwam het huidige Boulevard uit. Ik ben er redelijk fan van maar het is te druk, te vol en te veel nit-wit achtige deskundigen.
  Boulevard valt weer op te knappen, mn door het urgenter te maken en het aantrekken van bijv Evert Santegoets.

  Inside is Boulevard 1.0, dat was gewoon klaar en de kijker was er ook klaar mee. Dan is het dus heel vreemd dat ze dit format gewoon weer op de buis knallen. Jan Versteegh met Albert Verlinde is een complete mismatch. Albert oogt ook niet meer fris en hoe goed is hij nog ingevoerd nu hij Stage leidt?

 50. Mike

  Ik snap niet waarom ze dit programma programmeren op 18:00h. Een slechter tijdstip kan ik niet bedenken. Zelf ben ik geen Verlinde fan maar ik had eerlijk gezegd wel hogere kijkcijfers verwacht. Zeker als je kijkt naar de promotie die voor dit programma gemaakt is.

  John de Mol kondigde bij Pauw aan dat dit programma wel moest scoren en belangrijk is voor SBS. Nu het nog maar 200.000 kijkers heeft gaat het nooit meer 700.000 á 800.000 kijkers trekken.
  Ik ben benieuwd hoe ze het gaan oplossen.

  We missen op tv gewoon leuke spelshows die niet worden gesponsord door de Postcode loterij of andere loterijen. Al die talentenjachten ben ik ook meer dan beu!

 51. max

  vrije val hahahahahahahaha

 52. Bramderammer

  ..de mensen benne het slappe gelul zat…!

 53. henk

  Schitterende faal campagne ook met de bushok reclames.

 54. Groot Nieuws

  Vanavond in 6 Inside groot nieuws! Nieuws wat alle scoops van afgelopen week in dit programma doet verbleken. Ga kijken! 1 tipje: media..

 55. Claire

  Waarom is Winston eigenlijk niet aan Albert gekoppeld? Dat was toch een goed duo bij RTL Boulevard.

 56. Mediaprak

  Groot Nieuws.. is dat niet die Refo radiozender uit de Bible Belt? Nashville papers…

 57. Rik

  Dat had natuurlijk een ronde tafel moeten zijn!!!! kijk naar het logo!!!!

 58. Ron

  Een ronde tafel is cameratechnisch niet zo handig denk ik, daarom een wat open tafel. Maar hij is wat aan de krappe kant inderdaad. Zal wel veranderen volgende week.

 59. Boan

  Ik sluit me helemaal aan bij de reacties van OMG (10.08) en Jeann (12.03)!

  De grote fout die ook gemaakt wordt door SBS: vooraf wordt veel te hoog van de toren geblazen bij de introductie van een nieuw programma. Als de kijkersaantallen dan tegenvallen wordt er geroepen: ‘Geef het programma kans om te groeien’ maar die kans is vooraf al verspeelt door de omroep met alle campagnes die ons kijkers moeten doen geloven dat we echt wat gaan missen als we niet gaan kijken. Ja, dan kan het dus alleen maar tegenvallen…

 60. DE GENERAAL

  Landgenoten. We zijn BN-er moe.
  Bovendien willen we niks over hun leven weten.
  Het gekwebbel van de mannetjes bij dat programma ís irriterend.
  Alber Verlinde hoort zichzelf het liefste praten.
  Alber, een welgemeend advies: trap al die klunzen eruit en doe alles gewoon zelf. Je schrijft hun teksten en je verzameld de nieuwtjes. Doe het gewoon.
  Je hebt ze niet nodig. En dan kan je straks zelf het licht uitdoen, het wordt maximaal Pasen? Dat krijg je als je Galjaard een oor aannaait. Die naait je keihard terug.

 61. Rik

  @Ron, denk je? Bij Jinek, Pauw & Witteman, etc lukt het toch ook? En anders een ronde vloer, ik had er zelf meer mee gedaan als dit het vlaggenschip van de avond moest zijn.

 62. bus

  wat is het eigenlijk triest dat je met dit soort geneuzel je brood moet verdienen.
  Wordt zorgverlener , timmerman of iets dergelijks is meer behoefte aan dan dit soort geneuzel.
  er zijn de laatstetijd tig ziekenhuizen gesloten maar mevrouw Schuurman nooit over gehoord. Nu gaat er een dicht waar een paar princesjes geboren zijn spreekt ze er schande van.

 63. ℙino

  Wanneer komt er een nieuw seizoen van Idols?

 64. Ron

  @Rik: bij Jinek is hij toch ook niet echt rond.

 65. Lies

  @Ron: OMG OMG OMG. De tafel !!!!!

 66. Joop

  Vanavond hopelijk 50 kijkers. Weg met dit soort flut programma’s.

 67. Mark

  6 Inside = Thuis Op Zondag 2.0…

 68. streepje

  Misschien is er wel helemaal geen behoefte aan nog zo’n programma. En dan nog elke dag, en dan nog om 18 uur. En dan die studio…

 69. A.M.

  Gun ze maar even de tijd. Over ruim een maand ben ik er weer en dan is er tenminste weer een kijker meer! Hoop dat ze het zolang volhouden!

 70. Henkie van de hoek

  Mc… de cijfers zijn slechts drie keer achteruit gegaan!! Maar dat komt echt wel goed… wacht maar twee weken!

 71. keukenkampioen

  komt door het mooie weer

 72. Donald Dumb

  John de Mol en prestigeprojecten. Geen werkzame combinatie.
  John de Mol heeft als talentenjager ook al gigantisch gefaald.
  Kan hij er niet beter mee stoppen?

 73. Skoop

  Jan is hom*o

 74. Steven

  Jan Versteegh faalt en een Albert Verlinde heeft zijn glans verloren.
  medium voorspelt toekomst 6 outside: Eind januari van de buis.
  Collega’s spreken schande over deze waardeloze cijfers
  Nieuws over dit programma te volgen via RTL boelevaart.

 75. Geer

  Alles wat John begint of in dienst neemt zijn afdankertjes.
  Oeoeoeoeoeoe ik heb er de kracht niet meer voor

 76. Carola

  Jan op tv is een hele slechte keuze. Totaal geen gunfactor. .ulletje op sterioden…

 77. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Pasen.
  Wij gokken op Pasen.
  Gaan we wedden tot wanneer i6 het uithoudt?
  Hoofdprijs: een verse Ananas van De Jumbo.

 78. hihi

  Tip: stop met 6 inside en vervang het door Mister Ed (het sprekende paard). Gegarandeerd meer kijkers.

 79. Vincent

  Verlinde moet het alleen gaan doen en in een ander format. Candlelight sfeertje en met meer prikkelende “nieuwtjes”. Terug naar de ondeugende riooljournalistiek vanuit de vuilnisbak.

 80. Niels777

  Damage controll; 18-18:30 hvn, 18:30-19:30 normale shownieuws met albert

 81. Rukaap

  De hele Nederlandse TV meuk over de schutting…maakt niet uit welke zender…alles is bagger.

 82. DC

  Misschien was het beter om 6 Inside gewoon Shownieuws te noemen.

 83. Snoep Dok ie Dog

  nu nl
  Kaj Gorgels vervangt Dennis Weening als presentator in Expeditie Robinson. De YouTuber, die eerder ook Temptation Island VIPS presenteerde, zal vanaf het komende seizoen te zien zijn in de realityserie waarin BN’ers moeten zien te overleven op een onbewoond eiland.

  Dat werd vrijdag bekendgemaakt door RTL. De 28-jarige Gorgels, die zelf finalist was in het programma en bekend werd door zijn videoserie Kaj’s Typetjes, zal samen met Nicolette Kluijver Expeditie gaan presenteren.

  “Deelname aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou presenteren”, vertelt Gorgels.

  “Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen.”

 84. Waarom??

  Vind het programma niets?? Albert is out
  .Ik kijk Rtl Boulevard liever,kijkt veel mooier en durven meer..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.