‘Achmed Akkabi moet dood vanwege homorol in film’

Geplaatst op do 06 dec 2018 om 12:30

Vijf jaar na de release van de film Chez Nous krijgt een van de hoofdrolspelers Achmed Akkabi een hoop drek over zich heen vanwege de homorol die hij hierin speelt. Veel Marokkanen vinden het verwerpelijk. Dat is te lezen op Facebook. Terwijl mensen op de Facebookgroep Marokkanen Bijeen druk zijn met het prijzen van Akkabi’s serie Mocro Maffia, wijst iemand anders de leden op zijn homerol uit 2013. “Wie van deze Facebook-patrons gaat een hitteam opstellen?“, zegt Abdel.

Het lokt veel boze reacties uit van Nederlanders van Marokkaanse afkomst. Nadia vindt Akkabi een ‘kechie’. “Inderdaad, hij liet alle homo’s zien wat voor kontje hij had. Zijn kont stinkt sowieso naar homopoep.

Veel anderen verwijten Akkabi dat hij homoseksualiteit normaliseert. Abou: “Zijn broer schaamt zich vast dood voor hem. Is een imam in sunnah moskee.

Rachid: “Het feit dat je al een rol wil spelen waarin je een man zoent, maakt je wat mij betreft al een flikker.

Yasmine: “Ik wens zijn ouders en familie echt heel veel sterkte met deze zware beproeving. GATVER! Je zou je zoon maar zien zoenen met een man en dan nog het idee erbij dat bekenden van je dit waarschijnlijk ook hebben gezien. Ik schaam me al in Marokkaanse acteurs hun plaats wanneer zij een seksscène spelen, laat staan dit. BAH!

Najim wil hem zelfs dood. “Allah in3al tassila nyemah mislukte hond. Zijn familie moet hem massaal levend villen en van 20 hoog gooien.

Akkabi: “Wanneer je als (Marokkaanse) acteur een ‘gay’-personage speelt, dan reageert een deel van de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap als volgt.

BN’ers reageren verbijsterd. “Voor wie wil weten hoe succesvol de integratie verloopt“, zegt Telegraaf-columnist Rob Hoogland.

Frits Huffnagel: “De echte stand van homo-acceptatie in Nederland. ⁦‪Achmed Akkabi, je bent dapper dat je dit openbaar maakt.

Barbara Barend: “Wat een triestheid…. ongelofelijk….

VVD-Kamerlid Dilan Yesilgoz: “Wat een treurigheid…..

Volkskrant-columniste Nadia Ezzeroili: “Diezelfde homohaters huilen de dikste tranen om etnisch profileren en discriminatie op de arbeidsmarkt. #achgossie.

Akkabi’s post:

Foto: PR
47 Reacties op “‘Achmed Akkabi moet dood vanwege homorol in film’”


 1. Huib

  Welkom in ons nieuwe Nederland.

 2. Yiurt

  Waar is links judas nederland nu ????

  prachtig dit
  En dankzij het verdrag marrakech komen er straks nog meer van dit soort homohaters hierheen

  Goed gedaan links nederland
  Misschien dat jullie ook eens je verantwoording kunnen nemen in jullie bijdrage hierin

 3. Janusz

  Groenlinks kom er maar in! Minister? DWDD?

 4. Jan

  Al die klagers over Johan Derksen nu:

  ” ”

  Maar ja, das logisch…

 5. Trx

  Hoelang tolereert nederland dit barbaarse gedrag nog ??

  Zijn we er niet een keer klaar mee met zen alle ?
  Word het niet tijd dat er echt een keer actie ondernomen word hiertegen ?

 6. Sergio

  Bekrompen Arabieren

 7. Jasper

  En nu hoor je ze niet, de homo’s.

 8. plato

  Nos journaal zal ala Derksen hier ook vast wel aandacht geven.

 9. Geronimo

  Linkse wegkijkers kom er maar in

 10. Coen

  Nou die integratie is ook ver te zoeken aan de kant van de blanke Nederlanders. Zelfde soort opmerkingen over en weer.

 11. GW

  Te triest voor woorden.

 12. Willy

  Dit krijg je als je mensen niet laat integreren. Het is niet vreemd dat de derde generatie erger is dan de eerste. Toen de eerste generatie in ons land kwam wonen, wisten ze waaraan ze begonnen. Andere cultuur, van sommige gebruiken in je nieuwe land kijk je raar op. Maar dat weet je van tevoren, dus ageer je er niet tegen. Jij gaat er immers zelf wonen. Je voelt je een gast.
  De derde generatie daarentegen krijgt vanwege gebrek aan integratie nog steeds dezelfde normen en waarden mee, maar zij zijn hier wel geboren. Wat hen thuis wordt geleerd past niet in de maatschappij waarin ze leven. De cultuur die ze van huis uit meekrijgen wordt in hun hoofd compleet geromantiseerd. Daar in het land van mijn (groot)ouders is alles beter. En dan gaan ze zich dus afzetten tegen de Nederlandse cultuur en maatschappij. Ze worden radicaal in hun opvattingen. Dat valt hun aan te rekenen, maar ook zeker al die regeringen die ze niet hebben laten integreren.

 13. Willy

  Wat ik beschrijf is overigens precies waar enge clubs op inspelen. “Je wordt niet geaccepteerd, maar wij plaatsen je op een voetstuk, wij weten je te waarderen”. Voorgaande regeringen hebben iets gezaaid dat door engnekken alleen maar geoogst hoeft te worden.

 14. danny

  Ook weer een reden om als Gay,ik, een hekel te hebben aan Marrokanen…
  goh hoe zou dat toch komen?
  Ze interesseren me echt geen bruine reet.!

 15. n

  Ah waar is de #sorryjohan hastag nu?
  Waar is de ophef van heel BN nederland?

  Ik zie alleen maar woordjes van “triestheid en treurigheid”, allemaal terughoudende reacties.

 16. BJK

  Val je even uit je ivoren toren! Balen voor Akkabi – altijd een leuke acteur gevonden – maar hopelijk een leerschool voor ‘links’ Nederland (even gechargeerd) om te zien dat er vanuit die gemeenschap meer homo haat komt dan vanuit een programma van Johan Derksen.

 17. Hans S.

  Waar blijft minister Ingrid van Engelshoven?

 18. liefkleinhertje

  Minister Ingrid van Engelshoven heeft het te druk met politiek correct zijn dus die heeft nu geen tijd

 19. Mike

  Walgelijk.

 20. Willy

  Veel mensen hierboven die net doen of een hele groep onbekenden aanspreken net zo makkelijk gaat als één prominente BN’er. Beetje makkelijk, jongens. Bovendien wordt hier altijd geklaagd als een hele rits twitterende BN’ers zijn afschuw over iets uitspreekt, maar nu de BN’ers zich uiten op een manier die in het straatje van deze klagende MC’ers past, lezen we gauw over de geciteerde BN’ers heen. Zie o.a. de reactie van Jan. Lees de laatste alinea’s van bovenstaand artikel nog eens!

 21. Coen

  Zo is het Willy. Deze reageerders zijn net als die Marokkaanse reageerders. Gelukkig is er een hele groep mensen die wel normaal is. Alleen die hoor en zie je niet. Lekker blijven generaliseren mensen.

 22. M

  Ik zie weinig verschil met de reacties van pro zwarte Piet-mensen tegen mensen die voor aanpassingen zijn zoals Sylvana Simons.

 23. Frthp

  14:14 en 14:25

  En daar zijn ze weer hoor
  De lulletjes die nergens kwaad in zien

  Dat het altijd typisch uit dezelfde hoek komt noemen we generaliseren en zo word elke keer elke poging tot een discussuie doo dgemaakt

 24. Frthp

  14:14 en 14:25

  En daar zijn ze weer hoor
  De lu lletjes die nergens kwaad in zien

  Dat het altijd typisch uit dezelfde hoek komt noemen we generaliseren en zo word elke keer elke poging tot een discussuie doo dgemaakt

 25. jdj2050

  Als Johan Derksen iets roept reageert de minister. Waar is ze nu? En de rest van die linkse wegkijkers. Nergens te vinden. Net even te druk met de kerstboom.

 26. Ronnie

  Gaat de minister nu ook deze kansparels uitnodigen om in gesprek te gaan over homo acceptatie? Want het is toch heel duidelijk dat het probleem niet ligt bij Johan Derksen, die een ietwat onhandige opmerking maakt in een praatprogramma, gericht voetbalkantine publiek? Hij heeft niemand bedreigd met de dood.

  De kern van het probleem ligt bij dezelfde groepering die vrouwen schoffeert en totaal geen respect heeft voor onze samenleving. Maar die mensen nodigen de linkse fatsoenrakkers van o.a. GroenLinks van harte uit om in ons land te komen wonen, want ‘multicultureel zijn is prachtig!’. In veel gevallen klopt dit, maar als je leest wat er in bovenstaand bericht allemaal staat, zie je dat we er nog lang niet zijn.

 27. lvs2015

  @Yiurt ; Links Nl houdt zich nu stil want…Tja…moeilijk. Mosilm…Marokkanen…nee dan houden we liever onze mond want het is moeilijk te vatten dat je als linkse deugniet de Islam aanvalt en daarmee ook dat deel van de Marokkaanse Gemeenschap die al jaren voor gedoe in dit land zorgt. Nee, we richten en vergroten liever uit als een Geert Wilders, of iemand die niet links denkt en handelt, iets doet want dat kunnen we weer zeggen; Rechts…rechts extremisme…blanke witte mensen….” Links activisme en extremisme bestaat immers niet want…links deugt en weet wel wat goed is voor NL en dat is veel knuffelen en theedrinken met mocro’s die schijt hebben aan NL en wat ooit als norm en waarde is opgebouwd door generaties voor hen. Met links NL als hun ‘vrienden’ heb je geen Haat imams in NL meer nodig.

 28. Claire

  En dan valt men over grappen van Johan Derksen die gluiperige moraalridders vanuit de linkse hoek.

 29. Willy

  @Frthp

  En daar zijn ze weer, hoor. De sukkeltjes die bewust over zaken heen lezen die het tegendeel aantonen van wat zij roeptoeteren. Mijn reactie van 13:12 “gemist” zeker, Frthp?

 30. tim

  Triest nieuws dit voor hem, dit moet niet kunnen. dit is erger dan andere uitspraken die gedaan zijn.

 31. Robbie

  V Engelshoven o ja D 66 .
  Ja die kletsen met iedereen mee.
  Net als die kwal van de jong met zijn CDA smoelwerk.

 32. riet

  Dit bewijst toch weer hoe gevaarlijk islam en moslims zijn? Weg met islam uit ons Nederland!

 33. Walter White

  @riet

  M.a.w. ook weg met Achmed Akkabi.

 34. Jan

  Terwijl al die marokkanen met handtasjes lopen, verkleed als vrouw en mannen elkasr zoenen en omhelzen!

 35. Zo zit het

  Dat is dan ook weer duidelijk. Marokkanen omarmen bepaalde teksten uit de islam en de echt belangrijke, over naastenliefde, worden vergeten. Neen, de islam en dat boek horen toch niet echt thuis in onze westerse grotendeels seculiere maatschappij.

 36. Trudy

  Marokkanen zijn de meest racistische groepering in onze samenleving. Ga maar eens op hun sites lezen.
  Groepsdruk, niemand mag uit de pas lopen of zich als een individu presenteren. Iedereen moet als marokkaan dezelfde denkwijze en manier van leven erop na houden, anders krijg je geroddel en zelfs bedreigingen. Net een sekte.

 37. Vd Berg

  Waarom horen we Petertje R de Vries nu niet???

  @Trudy
  Turken zijn nog erger dan Marokkanen.

 38. T

  Lang leve de multiculturele samenleving. Waar Marokkanen, Joden, homo’s, rijk en arm… hand in hand door het Vondelpark dansen. Aldus Femke, Job, Wim en Lodewijk.

 39. Blubdub

  WAROM PLAATS MC DIT VAN DEZE HOMOFOBE DWAZEN.

 40. Shanilaka

  Hahahhaha…. en dat van het volk dat in Nederland het woord schandknaap op de kaart heeft gezet.

 41. mbo

  Er zijn veel homoseksuele Marokkanen. Zijn rol begrijp ik dan wel.

 42. Herman

  @riet
  Misschien is hun homofobe standpunt juist ingegeven uit nationalisme? Darwin heeft veel aanhangers onder rechtse mensen.

 43. Ad

  Alle niet west-Europese landen zijn homofoob. FEITELIJK TE ONDERBOUWEN; ga lekker in Texas, Warschau, Peking, Riyad of Moskou hand in hand lopen met je vriend. Je vraagt dan sowieso om problemen!

 44. Pim Fortuyn en Theo van Gogh

  Broodpoten genoeg onder het Marokkaanse gemeenschap. Voor 50 euro’s wordt je 20 minuten lang lekker in je reet gepompt!

 45. Kevin

  Best raar om dit te horen van het volk dat de meeste homoseks heeft. Lekker hypocriet die Marokkanen!!!!

 46. Rick

  Hahaha, die reacties toch.

 47. sven

  De laatste 5 reacties zijn geweldig!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.