Wendy van Dijk cynischer naarmate jaren verstrijken

Wendy van Dijk wordt steeds cynischer naarmate de jaren verstrijken. Dat vertelde de RTL 4-ster woensdagavond in Pauw. Van Dijk staat al jaren op de barricades om het land positiever krijgen, maar hangt tegelijkertijd ook al jaren de zuurpruim uit met haar man Erland Galjaard. Ze staan bekend om hun zeer vijandige en negatieve houding jegens de pers, iets wat Chantal Janzen overtrokken vindt van haar tv-collega. Nu bekent ze inderdaad niet altijd even positief te zijn.

De presentatrice van The Voice: “Ik merk wel dat naarmate ik ouder word, ik toch cynischer wordt en minder lief, dus ik vind ook dat ik daar iets aan moet doen.

Met de nieuwste editie van haar lachende-mensenblad Wendy pleit Van Dijk ervoor dat we liever voor elkaar moeten zijn. “Ik denk dat we te weinig geduld hebben, te veel met zichzelf bezig zijn, weinig aandacht voor anderen, weinig oog. Ik denk dat daarin wel wat veranderd is.

Haar hele blad draait om positivisme. “Ik stoorde me enorm aan ‘if it bleeds, it read’. Het moet altijd negatief zijn. Het negatieve springt eruit. Daar was ik op een gegeven moment helemaal klaar mee. Ik dacht: waarom sla ik niet eens een krant of een app open en zie ik een mooi, lief bericht.

De positie van Van Dijk als één van de grote sterren van RTL 4 staat onder druk nu haar man Galjaard is vertrokken als zenderbaas. Steeds vaker klinkt het geluid dat het tijd is voor nieuwe gezichten in de presentatie van The Voice.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen