Vader Kees Tol teleurgesteld in Jan Smit

Liedjesschrijver Thomas Tol, de vader van SBS 6-ster Kees Tol, is teleurgesteld in Jan Smit. Dat vertelt de hitzanger in weekblad Privé. Vader Tol was jarenlang een van de vaste tekstschrijvers van Smit – hij schreef onder meer het liedje Als De Nacht Verdwijnt – maar werd volledig gepasseerd voor zijn nieuwste album. Hoe vertelde hij dat? “Dat was een raar gesprek. Thomas was teleurgesteld, omdat hij er vanuit ging dat het het einde was van ons tijdperk, onze samenwerking.

Vader Tol voelde zich keihard gedumpt. “Hij dacht dat we samen geen liedjes meer zouden gaan maken, maar dat is helemaal niet de insteek van dit nieuwe project. Dit is gewoon een moment na twintig jaar om eens te kijken of je je op een andere manier ook nog kunt ontwikkelen, of er nog andere uitdagingen zijn.

Zijn nieuwe album is geschreven door allerlei collega-artiesten zoals Barry Hay en Guus Meeuwis. “Ik heb alleen gezegd: Jullie moeten iets aanleveren waarvan jullie denken: ‘Dat had Jan altijd al moeten doen’, of iets waarvan je denkt: ‘Dat doet hij toch niet!’

Hay leverde zijn liedje als eerste in. “Lange Frans de laatste. Frans was overigens constant bij de cd-opnamen aanwezig, want hij wilde natuurlijk wel dat ik goed rapte en dat is niet makkelijk als je geen rapper bent.

Het Privé-interview met Jan Smit kunt u lezen via Blendle.

Foto: Ruud Baan, AVROTROS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen