Shula Rijxman houdt fel bekritiseerd M op de buis

Geplaatst op ma 12 nov 2018 om 11:10

Pas toen Margriet van der Linden maandenlang op de buis was met haar talkshowprobeersel M bleek hoe goed routiniers Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk en Eva Jinek eigenlijk zijn. Je hebt het of je hebt het niet; het drietal hoort bij het eerste kamp, Van der Linden en Twan Huys bij het laatste kamp. Zelfs NPO’s tv-baas Frans Klein was niet tevreden over M, maar zijn baas Shula Rijxman, de vrouw achter haar aanstelling, drukt er nu toch een tweede seizoen doorheen.

Hoewel de kijker massaal heeft laten blijken niet op M te zitten wachten, moet men zich in 2019 toch door zes maanden Margriet van der Linden heen worstelen. “De NPO wil doorgaan met M, we vinden dat je mensen langer een kans moet geven dan één seizoen“, zegt Rijxman in Volkskrant Magazine.

Voor Frans Klein was Margriet van der Linden alles behalve de eerste keuze. Hij heeft zelfs geprobeerd om Humberto Tan naar de NPO te halen om het DWDD-slot te gaan delen met Matthijs van Nieuwkerk.

Rijxman wilde echter per se een vrouw en de aanstelling van Van der Linden is dubbel goed voor de diversiteit bij de NPO, omdat ze niet alleen vrouw is, maar ook lesbisch, overigens net als Rijxman zelf en de producente van het programma: Irene van den Brekel, de vrouw van D66-minister Kajsa Ollongren.

Dat men kritisch is over M doet Rijxman niets. “Inmiddels ben ik wel zover dat ik weet dat er altijd wel iemand boos is als ik iets zeg. Dat was al zo vanaf het allereerste begin. Ook weer toen ik per se een vrouw wilde als anchor van het programma dat DWDD verving. Dat is Margriet van der Linden geworden.

Foto: KRO-NCRV
38 Reacties op “Shula Rijxman houdt fel bekritiseerd M op de buis”


 1. Ron

  Goed zo. Het programma begon in de laatste weken eigenlijk pas echt te groeien dus goed dat ze haar nog een kans geven. Top!

 2. Meneer Kaktus

  De potten regelen het onderling wel.

 3. Anna

  Zou nog best wel eens kunnen dat M sterker terugkomt en dat het publiek eraan went. Misschien wel een goede zet.

 4. Nationalistische Conservatief-liberaal

  Verschrikkelijke programma van iemand die constant irritant hard aan het roepen is. (voor de slechthorende doelgroep?) Lijkt wel tante Sidonia

  Verder net als DWDD een erg vooringenomen links programma.

 5. Tvkijker

  Iedereen loopt toch wel te klagen, wie je er ook neerzet. Dus prima dat ze het lekker zo laten.

 6. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Wat betaal die talentloze pod in clownspak met vage kuif aan d’r baas?! Programma was ruck! Dat laat je toch niet terugkomen?? Het wordt betaald van ons belastinggeld. Snapt die Rijxman dat niet?

 7. Sjaak

  Drammerig diversiteitsprogramma meer van hetzelfde en altijd weer die voorgeprammeerde linkse elite agenda van de staatsomroep. Ze hebben de muil vol over diversiteit maar uiteindelijk is het allemaal dezelfde politiek correcte eenheidsworst.

 8. danny

  @Gerardekstreemdom,,Gedraag je ff gekkie met je grote muil,, je bent zelf het laagste in deze samenleving. Gevalletje bijstand zeker??LOL

 9. André

  Prima geschikt voor OUT TV.

 10. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Hey Danny, werk je op de redactie van M!? Dat ruck baantje heb je zeker hard nodig?? Whaaahaha

 11. Klopjacht

  Net zoals dat kansloze ekstertje op de zaterdagavond, wordt hier ook weer met twee maten gemeten. Journalistiek eruit, want te duur en fact free lesbische/ feministische tv mag wel blijven, ondanks ondermaats en te duur.

 12. Remi

  Margriet (“We laten hier nóg een paar miljoen ‘kansarmen’ binnen”) van der Linden.

  Stárt de show !!!

  http://lesbisch.nl/120/zelfdoding

 13. bonnetje

  Ga lekker door met deze show, maar ik heb er echt nooit naar gekeken. Een tweede kans die meteen 6 maanden duurt ? Ughe ughe. Verder alles prima hoor.

 14. Wop

  Had dit eerder tegen haar gezegd en de laatste afleveringen waren nog beter geweest.
  Ik merkte dat ik de laatste tijd graag naar het programma keek en ze moet gewoon even inkomen, jammer dat iedereen z’n oordeel alweer klaar heeft.

  Je mag in Nederland totaal niet uitblinken, kijk naar laat op een, totaal geen hoogstaande talkshow host maar ze werd in Nederland op vijanden gedragen.

 15. Curryworst

  Dat is net zo’n onbegrijpelijke stap als het tweede seizoen van Sanne Wallis de Vries. Waar men ook massaal níet naar kijkt.
  Je zal maar eigenaar zijn van Netflix. Dan ben je de publieke omroep eeuwig dankbaar.

 16. boris

  Start de show. Hopelijk komt Thijs Boontjes ook weer terug.

 17. G

  Zo slecht was het niet!

 18. Evelien

  Als ze nou eens die Amerikaanse talkshow maniertjes afleert en een andere styliste neemt ipv haar potten pakken dan gaat het misschien iets worden. Maar ……een Ellen de generes gaat ze nooit worden hoe ze ook haar best blijft doen.

 19. Tom

  M Scoort dubbele soms maal 3 in vergelijk
  met Twan RTLNL

  Dus begrijpelijke keuze !!!!!

 20. Mink Vaillant

  Laatste aflevering vond ze inderdaad haar draai. Goed dat ze het niet meteen opgeven.

 21. Geronimo

  Lekker rustig toch daar in de ivoren toren? Sowieso waanzinnig dat een leidinggevende kan terugkeren na een burn-out alsof er niks aan de hand is. Terugkeren na bewezen ongeschiktheid dus.

 22. StefanV

  Rijxman heeft gelijk. M. moet een tweede kans krijgen. Mensen die zich storen aan M moeten maar bedenken dat er anders helemaal geen actuele talkshow op tv was en dat M zo lang uitzendt, komt omdat Van Nieuwkerk voor zijn vorstelijke salaris nog maar 6 maanden DWDD wil maken.

 23. HanszWorsd

  Potten onder elkaar, snappen elkaar goed. En misschien zijn het wel ‘schaar-vriendinnen’?

 24. Bart

  Totaal overbodig om in de zomer met 2 talkshows op een dag te komen. Soms zelfs 3 met studio Sportzomer en de Avondetappe er bij. Een paar jaar geleden zei er een Meneer Klein dat kijkers in de zomer geen talkshow wilden. Daar was hij stellig van overtuigd. Dat bleek even anders te liggen maar meneer staat boven het volk dus excuses of toegeven van ongelijk vond hij niet nodig. Nu een paar naar later hebben we 3 talkshows en hoor ik die meneer niet meer. Die regel over Humberto zegt eigenlijk al genoeg over Frans Klein. Die man hoort daar niet te zitten. Het zelfde geld voor Shula. Wij moeten en zullen als kijker M en Margriet leuk vinden want zij zelf vindt haar leuk.

 25. chris?

  We hoeven niet te kijken toch.

 26. mark

  M was prima, heel goed dat het terugkomt ondanks de zeik-stukjes in de media.

 27. SOLANGE

  Goed zo zie M liever dan die hysterische vissenoog Jinek met dr Trump bashen

 28. triang

  @Solange, ik zie ook liever M dan Jinek, waar de rest van je tekst op slaat, geen idee. Is wel erg vaak zo met jouw ”teksten” overigens.

 29. Bobby Eden

  Leuk voor Margriet, maar ik ben al lang en breed afgehaakt.

 30. Bart

  Van de kijkcijfers die M scoorde kan Huijs alleen maar dromen. Hoge cijfers , ook met de hittegolven👏👏

 31. Anoniem

  Top. Leuk programma M. Blij dat het nog een vervolg krijgt.

 32. Bears’den

  Blehh..
  Hoe dan?!
  Een heks in een mannenpak, een lelijk decor en ook nog oninteressante onderwerpen 9 van de 10 keer..

  Begin eerst is met een ander decor door het programma bijv op te nemen in een Amsterdams bruin café..
  Ook moeten ze niet eigenwijs zijn met dat ze ‘anders’ willen zijn qua onderwerpen maar gewoon het nieuws van de dag behandelen..
  En als laatst en eigenlijk het belangrijkste, een andere presentator of presentatrice!

 33. scott_0

  Zal wel een schaarsessie aan te pas zijn gekomen.

 34. toxilogic

  Goed zo Rijxman houd je poot maar stijf, reden voor ontslag volgend jaar.

 35. Francis

  Schande!

 36. De Blije Belg

  Hier word ik blij van! Start de show!

 37. Dennis

  Van mji mag ze ook door.

 38. Voor wat hoort wat Shula ;) x Margriet

  Goed bezig om de ondergang van NPO zo duidelijk te maken.
  Vriendjes politiek. Vroeger zouden we ze oplichters noemen. Kwamen ze met encyclopedien langs deuren of om je scharen te slijpen tegen buitensporige prijze
  Nu werken ze bij de publieke omroep.

  Deze publieke omroep, omgekocht door de politiek ontvangt bijna een miljard euro, dat is dus 1000 000 000 euro van uw geld.
  Dit beheert door een paar lesbiennes en een autistische bijna maffia achtige mafkees die u proberen te hersenspoelen met programma’s waar u geen zin in heeft en totaal los staat van de werkelijkheid die u dagelijks meemaakt.

  Het zijn de laatste stuiptrekkingen, ik ken bijna niemand meer die nog naar de publieke omroep kijkt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.