Ook familie noemt André van Duin bij artiestennaam

Niet alleen tv-kijkend Nederland, maar ook zijn eigen echtgenoot noemt André van Duin bij zijn artiestennaam. Dat vertelt de Omroep MAX-ster in gesprek met de Volkskrant. De echte naam van André van Duin is Adrianus Kyvon. Hij luistert eigenlijk alleen nog maar naar de artiestennaam die hij ooit voor zichzelf heeft bedacht. “Mijn officiële naam gebruik ik alleen voor officiële dingen, zoals belastingen. Voor de rest heb je zo’n naam niet nodig. Mijn man Martin noemt me ook André.”

Van Duin gebruikt zijn artiestennaam al sinds zijn tienerjaren. “Voordat ik op mijn 16de meedeed aan de talentenjacht De nieuwe oogst had ik al visitekaartjes met: ‘André van Duin, amateur’. Amateur waarin, stond er niet bij; het betekende dus niets, maar het klonk interessant.

Waarom André van Duin? “Geen idee hoe ik op André van Duin ben gekomen. Ik heb weleens geroepen dat het iets met jeugd-vakanties naar Hoek van Holland te maken heeft, dat was het enige wat ik kon bedenken. Maar ik heb verder niets met duinen.”

De Volkskrant legt hem ook het dilemma Heel Holland Bakt of Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen voor. “Ik kies voor Heel Holland bakt, want Hendrik Groen houdt op na het tweede seizoen, waarvan binnenkort de opnamen beginnen. Heel Holland bakt doe ik nu drie jaar, daar komt misschien nog een jaar bij, misschien meerdere.

Het Volkskrant-interview met André van Duin kunt u lezen via Blendle.

Foto: Roy Beusker, MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen