Jort Kelder durft ’s avonds geen Rolex meer te dragen

Jort Kelder durft al enige tijd ’s avonds geen Rolex meer te dragen in Amsterdam. Dat vertelde de NPO 1-ster donderdag in RTL Boulevard. Over straat lopen met belachelijk dure horloges van soms wel tienduizenden euro’s klinkt al niet erg handig, maar sinds de gewelddadige beroving van Estelle Cruijff zijn rijkaards er flink angstig voor. Ook Kelder doet het niet meer. “Ik heb zelf zo’n ding meegemaakt. Ik kwam een kroeg uit strompelen op de Prinsengracht.

Bij hem ging het zonder geweld. “Dan vragen ze je iets en leiden ze je af. Ik liet me erdoor verrassen. Het eerste wat ik dacht was: heb ik m’n telefoon en m’n geld nog? Ik had het nog en ging door. Pas drie dagen later dacht ik: wacht even, waar is mijn horloge nou zeg? Toen miste ik mijn horloge.”

Nu kijkt hij wel linker uit. “Ik ga ’s avonds toch niet de straat op met een duur horloge. Dat doe ik dus niet. Ik heb daar gewoon geen zin in.”

Kelder vindt wel dat het mogelijk moet zijn om met een horloge van 30.000 euro over straat te lopen. “Ik hoop dat de politie hier echt een team op zet en dat ze die rotzakken pakken. Als je weet hoeveel camerabeelden ze hebben, dan moeten ze deze eikels ook kunnen pakken.”

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen