‘Dedain acteurs over soap verdwenen in de crisis’

Het dedain van acteurs over het genre soap is grotendeels verdwenen in de crisis. Dat vertelt actrice Lone van Roosendaal, die momenteel een rol heeft in Goede Tijden Slechte Tijden, in het AD. Van Roosendaal leek daar vroeger aan mee te doen, omdat ze een eerder aanbod om in de soap te spelen afsloeg. “Dat was niet de reden dat ik nee zei. Ik werd tien jaar geleden gepeild of ik een nieuwe slechterik wilde spelen, maar ik was toen al een vrouw ‘met een randje’ in Voetbalvrouwen.”

Het leek de actrice niet goed om alleen maar in de bitch-hoek te opereren. “Ik wil altijd mijn veelzijdigheid laten zien. Nu ben ik er helemaal aan toe.”

Vroeger op de Kleinkunstacademie werd er wel op een andere manier gekeken naar GTST, legt ze uit. “Net als spelen in commercials, dat deed je gewoon niet. ‘Dat is geen kunst en dús verkwansel je je talent’. Dat roep je als je jong bent en denkt dat de hele wereld op je zit te wachten.”

Het klinkt een beetje als oma vertelt, maar dat neerkijken gebeurde vooral in een tijd waarin alles kon, overal geld voor was. Soapseries en musicals, waar ook op werd neergekeken, waren toen vrij uitzonderlijk. Het veranderde tijdens de crisis. Men werd nederiger. Je was blij dat je gewoon werk had.

Het AD-interview met Lone van Roosendaal kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen