Zwarte mannen spreken Pauw aan op kleurloze tafels

Geplaatst op Tue 23 Oct 2018 om 15:30

Jeroen Pauw werd maandagavond door drie zwarte tafelgasten aangesproken op zijn over het algemeen kleurloze tafels. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Vierendertig invloedrijke zwarte mannen zijn samen op de foto gegaan in het kader van de Black Achievement Month en initiatiefnemer Gershwin Bonevacia zat samen aan tafel met Steven Montroos en Jerry Roy Karg. Tijdens het gesprek kwamen ook de witte talkshowtafels op de Nederlandse tv aan bod.

Pauw: “Als je zegt dat het in de media niet veel terugkomt, dan bedoel je misschien ook wel dat je weinig zwarte mannen en zwarte vrouwen aan talkshowtafels ziet. Bedoel je dat?

Jerry Roy Karg: “Je ziet ze wel, maar ze hebben meestal een specifiek beroep, bijvoorbeeld een rapper of een zanger.”

Gershwin Bonevagia: “Ik denk dat het beeld inderdaad vele malen inclusiever gemaakt zou kunnen worden.”

Pauw: “Dat is best moeilijk tegelijkertijd. De gedachte is logisch, die begrijp ik. Dat je zegt: ‘Je moet het inclusiever maken.’ Maar: hoe doe je dat? Ze moeten er ook zijn.”

Bonevagia: “Ze zijn er!

Pauw: “Ja, maar het is altijd de kip en het ei natuurlijk. Wij – ik wil het niet per se persoonlijk over ons programma laten gaan, maar als voorbeeld – zoeken dan bijvoorbeeld een burgemeester van een grote stad.”

Bonevagia: “In het geval van een burgemeester kan het inderdaad zo gelden, maar als je bijvoorbeeld zoekt naar een makelaar, jurist of fysiotherapeut: dan zijn ze er. Je ziet dan toch altijd een witte makelaar of witte jurist aan tafel zitten. Terwijl ze er wel zijn. Ik heb ze in m’n eentje, samen met twee anderen, allemaal opgespoord, of in elk geval dertig daarvan. Zo zijn er nog tienduizenden.”

Pauw: “Toevallig zitten hier nog wel eens wat gekleurde advocaten aan tafel, maar niet omdat ze gekleurd zijn, maar omdat ze een zaak hebben die op dat moment van belang is.”

Bonevagia: “Ja, het gaat uiteindelijk om expertise. Dat staat voorop, maar ik denk dat de vijver waaruit nu gevist wordt veel breder kan en veel diverser.”

Hoe divers is de redactie van Pauw eigenlijk? Pauw: “Het verschilt per jaar. We hebben een periode gehad dat we iets van drie of vier mensen met een moslimachtergrond hadden, maar nu niet bijvoorbeeld.”

Foto: BNNVARA
77 Reacties op “Zwarte mannen spreken Pauw aan op kleurloze tafels”


 1. Deadly Viper

  En het wordt weer zo gebracht door MC om allemaal negatieve reacties uit te lokken.

 2. Pff

  Wit, wit, wit, wit, wit, wit, wit, wit, wit, wit, wit, wit…

  BLАNK!

 3. Michel

  Ach en nu waren er drie, dus dat haalt het gemiddelde al weer aardig op toch? We zijn van origine een wit land, dus ook niet zo gek lijkt mij. Op de TV in Kenia heb ik weer geen blanke gezien, vond ik niet zo gek eigenlijk.

 4. RaymondVL

  Tja, ik ben gek op de gekleurde medemens en hun culturen. Geweldig. Maar als je dit soort zeiknegers een podium gaat bieden verziekt het wel het positieve beeld van hen.

 5. Leog

  Tja, er wonen hier gemiddeld natuurlijk wel meer zwarten dan in Kenia blanken.

 6. E. Hartsma

  Wit? De liefde moet van 2 kanten komen: ik zeg geen ‘neger’ (wat alleen maar zwart betekent) en u noemt mij niet ‘wit’, behalve als ik ziek ben.

 7. StefanV

  Het viel mij op dat de talkshow M deze zomer een behoorlijk diverse tafel had. Als we – bijvoorbeeld – kijken naar politieke kopstukken bij de politieke partijen, dan komen we daar niet of nauwelijks mensen met een donkere huidskleur tegen.

 8. Sjors van Kempen

  Zin in witte chocola.

 9. HanzWorsd

  Slachtoffer alert.

 10. JajaJa

  Waarom wordt Zwarte Piet nooit uitgenodigd, de enigew die zwart is.

 11. sinterklaas

  Wat doet zwarte piet bij pauw aan tafel, t is toch nog geen 5 december?

 12. sint

  Wat doet zwarte piet bij pauw aan tafel, t is toch nog geen 5 december?

 13. Dubbelkans

  Hoeveel procent van de NL bevolking is gekleurd? En hoeveel daarvan zijn de moeite waard uitgenodigd te worden en hoeveel daarvan verdienen het predicaat interessant? Het lijkt me wel duidelijk.

 14. Astrid

  Zolang er nog gezeurd wordt over kwantiteit ipv kwaliteit, neem ik deze discussie niet serieus.

 15. anonymous

  Ik word hier zo moe van, dat gezeur altijd.
  Ben in Suriname en Afrika geweest, zag daar geen blanke mensen op tv.
  So be it.

 16. Shaniquilia vd Put

  Diversiteit en inclusiviteit, de nieuwe inhoudsloze modewoorden van linksdraaiend Nederland. Je ziet de termen steeds vaker langskomen. Wat ze in feite betekenen is dat niet-blanken slechter zijn in een heleboel dingen dan blanken, maar dat niet- blanken voor de show aan het handje genomen moeten worden om ze op deze manier toch de indruk te geven dat ze mee mogen doen met de grote mensenwereld. Op termijn leidt het alleen maar tot meer segregatie en meer onrechtvaardigheid.

 17. Benny-Bjorn A.

  Als de tafelgast iets zinnigs te melden heeft graag meer kleur. Maar niet zo’n nietszeggende DWDD-excuustruus als Akwasi, Fresku of Typhoon. Dan krijg je inderdaad het token black man, token gay man of token Asian woman-effect voor de politiek correctheid.

 18. HanzWorsd

  @Shaniquilia vd Put: onsamenhangend verhaal, lekker kort ook. Goede leraar.

 19. Wilookwelmeer

  Shaniquilia vd Put, ze vragen er toch om?

 20. Shaniquilia vd Put

  @Hans mand!

 21. Dubbelkans

  @HanzWorsd Ik vind het nochtans een samenhangend en duidelijk verhaal. Zou het aan jou kunnen liggen?

 22. HanzWorsd

  @Dubbelkans, jij behoort kennelijk tot dezelfde minderheidsgroep. Ik niet.

 23. Dave Roelvink

  Vanavond bij opsporing verzocht zijn de witte mannen in de minderheid.

 24. Robin

  Bij Pauw te weinig zwarte mannen, bij Opsporing Verzocht teveel zwarte mannen.
  Dat compenseert!

 25. Jahhbbbb

  Dit werkt alleen maar averechts joh

  Wanneer zijn we het gezeur eens zat en zijn we klaar met dit soort ondankbare stokers ??

  In reclames zie ik alleen nog meer blanke vijwen met negers
  Laat tv daar maar iets aan doen

 26. Jahhbbbb

  Aan de diversiteit in reclames is niks mis blijkbaar

  Werkelijk waar elke reclame is een blanke vrouw met een donkere man

  Lekker he jonge meisjes hersenspoelen om later een alleenstaande moeder te laten worden

  Prachtig heh mensen

  Ikword er doo dz iek van

 27. Whitedog

  Heel erg jammer dit soort reacties. Maar ja, MC lijkt dit ook wel heel bewust uit te lokken.

  Wat een triest gedoe.

 28. Feder

  Ik vind dat er juist teveel gekleurde mensen, moslims en andere minderheden op tv zijn. Als ik de tv aanzet lijkt het wel dat een kwart van de inwoners van Nederland gekleurd of moslim is. In mijn omgeving kom ik ze weinig tegen. Mijn omgeving is hoofdzakelijk blank en niet gelovig. Een heel fijne, harmonieuze omgeving, met weinig geweld, weinig rare fratsen, maar gewoon lekker Nederlands.

 29. Ben

  Hebben zwarte mannen en vrouwen een interessant verhaal te vertellen?

 30. Bob

  Ik vond de mannen die dit brachten sympathiek, maar ook een beetje sneu. Bij de wereld draait door haalt men alles uit de kast om een zwarte tafeldame/heer te vinden en daar komt niet altijd iets zinnigs uit. Ik ben er van overtuigd dat racisme hierbij geen rol speelt, zwarte mensen zijn nu eenmaal nog steeds in de minderheid in Nederland. Dit gaat in de toekomst na de huidige omvolking ongetwijfeld veranderen.

 31. Piet

  Over 20 jaar zien we alleen nog hoofddoeken, wat een vooruitzicht brrr

 32. Erik

  @Feder: klopt helemaal. Ik denk dat dit een cultuur verschilletje is met de Randstad. En wees maar blij…

 33. @Ron

  Dat je zwarte mensen moet “opsporen” geeft toch aan dat het logisch is dat 99% van de gasten aan tafel blank zijn? Je gaat toch niet naar een bepaalde huidskleur op zoek voor zo’n item? Dat is positieve DISCRIMINATIE. Wat keiharde discriminatie is.

 34. ab

  vanavond opsporingverzocht genoeg aandacht

 35. Remco Terhorst

  Even voor de goeie orde: de mannen willen dat er specifiek naar zwarte mensen met een functie wordt gezocht. Laat wit daarbij uitgesloten worden.

  Juist.

 36. west

  zwatre piet mag toch ook niet meer ?? net zo als melk drinken want dat is ra ci st ic h

 37. Martijn

  Bizar dit soort discussies. Zo’n 10 tot 15 procent in Nederland is gekleurd. Dan is het toch logisch dat dat percentage ook te zien is op tv? Waarom zou je iemand aan tafel vragen alleen maar omdat ie een kleurtje heeft? Dan ben je toch juist selectief racistisch bezig of zie ik dat nou verkeerd? Het minderwaardigheidscomplex van veel donkere mensen is stuitend en nergens op gebaseerd. Je kan ons niet meer veroordelen op wat onze over-over-overgrootouders fout hebben gedaan tijdens de slavernij.

 38. julske

  Intelligente zwarte mannen, geen losers, als sommige hier op MC

 39. Pater Hazebroek

  Zwarte mannen, die ongevraagd hebben besloten hier naar toe te komen (….) en ons vervolgens gaan vertellen – smerig kijkend – wat er hier niet deugt en anders moet.

  Daahaag! Enkeltje bananenboot terug naar de rimboe!

 40. felix jansen

  waar is sylvana als je haar nodig hebt

 41. De surinamer

  Wat een gelul allemaal.. Ben zelf Surinamer en gekleurd en krijg altijd enorme pukkels van dit soort slachtoffers. Tuurlijk is er in West-Europa haat en nijd tussen mensen die van elkaar verschillen en tuurlijk zijn er starre simpele zielen die daar volledig in doorslaan omdat ze zich zelf erg bedreigt voelen door hun eigen beperkte relevantie. Maar net als al die andere bizarre positieve discriminatie als vrouwen aan de top, het komt allemaal neer op hetzelfde: Je moet zorgen dat je relevant bent een maakbare wereld bestaat niet en vwb NL: Iedereen kan in NL naar school en werk vinden. Op dit moment zijn er 200k werklozen op 16M mensen waarvan een groot deel 60+. Het is toch gewoon gênant dat deze jongens die komen vragen.. En tot slot, we leven in een blank deel van de wereld, Europa, NL, ja joh daar wonen blanke mensen met een pluimage aan mensen al dan niet met kleur uit de gehele wereld. Dus de meerderheid zie je meer aan tafel en op TV. What is the issue? Damn… En nee niet iedereen is gelijk, iedereen is juist uniek. En nee je hebt geen recht je moet zelf zorgen dat dingen gebeuren. Voetballen doe je met je voeten niet met je mond. Dus actie ipv janken.. (Sylvana en al die andere beroeps slachtoffers).. Steek de tijd in onderwijs en het opvoeden van de jeugd.

 42. Joop55

  Dat GeenStijl en De Dagelijkse Standaard van die alt-richt figuren uitlokt wist ik intussen wel maar Media-courant hoort toch wel echt buiten deze categorie te zijn, verdiep toch ‘s in de materie!

 43. De surinamer

  Daar heb je een punt Joop, maar dit geldt feitelijk voor beide kanten van de discussie: zowel aan de “linker” als aan de “rechter” flank wordt het steeds zichtbaarder dat we meer moeten investeren in onderwijs en de GGZ. Het twitter wereldje is daar een mooi exemplarisch voorbeeld van, 0.01% van de mensen gebruikt het maar toch poogt men de indruk te wekken dat dat representatief is voor de rest van het land. Zie zwarte pieten, zie de grachtengordel, zie de kaal geschoren boze mensen (aan beide kanten). Snel weer zorgen dat sommige mensen vaker een medische geschoolde specialist kunnen bezoeken.. zou goed zijn voor ons land.

 44. Mike

  Ik wordt doodziek van die zwarte.

  Opzoute ermee.

  Nooit problemen mee gehad maar sinds dat zwart piet gezeur ben ik er wel een beetje klaar mee.

 45. ab

  ik heb echt zin in echte NEGERZOEN lekker genieten hoor

 46. ab

  ik heb echt zin in een n e g e r zoen

 47. ab

  vanavond lekker opsporingverzocht kijken op nederland 1 op mijn zwart wit tv

 48. achtmet

  haha Ab 1926 … ik kijk via kleur….nog beter zichtbaar welke figuren er weer volop vertegenwoordigd zijn ….

 49. ome H

  Ik ben dom en ik wordt ook nooit uitgenodigd ….

 50. ali osram

  ik ben slim en word ook niet uitgenodigt

 51. scott_0

  Vierendertig invloedrijke zwarte mannen? Die bestaan hillegaar niet, hahaha. O wacht, in de criminaliteit zeker, ja ok.

 52. F’iscadel

  Zij hebben niks te willen! We leven in Nederland waar de Nederlandse cultuur leidend is en de normale en ECHTE Nederlander dit soort multicul onzin niet wilt! Stop deze waanzin!!!

 53. frikandelspeciaal

  allemaal opgelet opsporingverzocht op het eerste ned

 54. Pater Hazebroek

  En neem Sultana en pepernotenvreter Diejana Matroos mee terug!

 55. dr phil

  stuur dat zwart gespuis terug naar die bananen republieken en laat zij daar een grote mond op zetten daar hebben zij niet zo veel commentaar worden gelijk opgesloten wand het lijk Calimero wel en ik ben zwart en jullie zijn wit en dat is niet eerlijk

 56. Erwin

  Ja, zit een kern van waarheid in. Zoekt Pauw bij een bepaald onderwerp naar een strafrechtadvocaat, dan is dat bijna altijd Jan Vlug uit Deventer. Nooit eens één die met de tjoeki tjoeki stoomboot uit het Takki Takki Oerwoud (Gerard Reve 1923-2006) moet komen.

 57. Piet

  Die mannen zijn bruin, niet zwart.

 58. p.auper

  Nu begin ik de heren na het lezen van de laatste rits berichten toch iets beter te begrijpen. We hebben in NL blijkbaar een groep mensen die mentaal uitgedaagd zijn en niet in staat normaal te denken, relateren of normaal te communiceren. Wat een armoede op een rijtje.. Wederom een teken dat we toch meer in jeugdzorg en de GGZ moeten investeren, de figureren hier boven zouden dan waarschijnlijk in een afgesloten wit gebouw hebben gewoond onder begeleiding van meerdere medisch specialisten. Shocking.. de combinatie van overtuiging en algehele domigheid cq. simpelheid. wtf

 59. Annoniemus

  En nou waarschuwen de zwarten Pauw nog één keer en dan ………….,.,!!!

 60. WolIter

  Wil je gekleurde mensen zien? Kijk dan naar Opsporing Verzocht.

 61. Johan

  Als je ergens een probleem van gaat maken dan wordt het uiteindelijk ook een probleem.

 62. Jordao

  Zitten alleen maar witte boord criminelen….

 63. Marijke

  En waar komen de experts dan vandaan? Zou me niets verbazen als dat vooral een Amsterdams/Rotterdamse aangelegenheid is. In het overgrote deel van Nederland maken mensen met een kleurtje rond de 10% van de bevolking uit. Het is de Nederlandse-PO, niet de grootstedelijke-PO.

 64. Ben

  @p.auper

  “Figureren”, “shocking”, “domigheid”. Bovendien is groep enkelvoud. Niet zo hypocriet doen dus, paupertje.

 65. Ben=dom

  @Ben

  Als je dan toch de wijsneus uithangt, zorg dan wel dat je het bij het juiste eind hebt! Anders sta je zo voor paal. “Een groep mensen die mentaal uitgedaagd zijn” is correct. Je kunt natuurlijk ook verwijzen naar de groep als geheel en dan dien je inderdaad “is” te gebruiken, maar het betreft hier een groep mensen en deze mensen, namelijk mensen die mentaal uitgedaagd zijn.

 66. Wanny

  Je ziet ook weinig mensen met een zwaar Achterhoeks of Limburgs accent bij Pauw aan Tafel verschijnen.

 67. Ben

  Nee, dan moet het een “groep van mensen” zijn. Je kan zelf de website van Taaladvies checken.

 68. Momo

  Ben=dom=dom!

 69. Joop.nl

  De negroïde man had een punt toen hij zei dat het dan meestal alleen bruine mensen zijn die in de vermaaksector actief zijn.
  In 2017 had Pauw trouwens drie negers op bezoek waaronder de braboneger. Pauw zei: dat kan toch niet meer, het woord neger? In koor zeiden ze toen: Geen probleem, het ligt eraan in welke context je het zegt. Arme Pauw begreep er niks meer van.

 70. Joop.nl

  ‘Zwarte mannen spreken Pauw aan op kleurloze tafels.’ Hier staan twee incorrecte woorden in. ‘Zwart’ voor (donker)bruine Afrikanen, bovendien waren de gasten blank tot (donker)bruin oftewel ‘relatief gekleurdere mannen’ eventueel van allochtone afkomst.
  Door blanken als kleurloos te definiëren beledigt u alle blanken.
  Blanken zijn roze, lichtbruin tot in de zomer bruin tot soms zelfs donkerbruin. Wilt u de policy aanpassen en meteen ook zwart(en) opnemen? Bij de reacties zag ik namelijk behoorlijk wat discriminerende opmerkingen met zwart(en) erin.

 71. BRAAK

  De zwarten maken zich hiermee belachelijk.

 72. BRAAK

  Ik ben het helemaal eens met DE SURINAMER!!!!

 73. Pater Hazebroek

  Laten we hopen dat op 6 december 2018 alle zwarte Pieten dit land verlaten.
  Allemaal een banaan en weg met de takkie takkie boot!

 74. dr phil

  pater Hazebroek je bent een racist tegen over de Nederlandse bevolking kl.o.o.tza.k

 75. Pater Hazebroek

  Ik maak een uitzondering, normaal reageer ik niet op postings.

  Ik ben een Nederlander. Geen rascist.
  Ik houd van Nederland en hoop dat mijn (klein)kinderen daar ook plezierig leven. Zou geen beter stek weten.

  Maar waar ik moeite mee heb, is dat invasieve elementen (vermomd als vluchtelingen of GASTarbeiders vooral), ons Nederlanders, de les komen lezen. Hand ophoudend, frauderend en procederend.

  Daar ben ik dus NIET van gediend. Mijn adagium is dus: als je het hier niet pluis vindt kun je proberen om het democratisch om te vormen of moet je wegwezen naar je ideologische paradijs. Gewoon kiezen, geen haat zaaien svp.

 76. Joop.nl

  Ben@ Het is: Jij kunt of u kunt ……………raadplegen.

 77. anoniem

  Vooral in de winter zijn de Ollanders bleekscheten, daarom zijn ze ook jaloers op mensen met een wat donkerdere tint. Dat zie je ook terug in volksfeesten.. :-D

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.