VI geen fan van Matthijs, DWDD-host wel dol op VI

Het is geen geheim dat de mannen van Veronica Inside heel kritisch zijn over De Wereld Draait Door, maar omgekeerd is Matthijs van Nieuwkerk wel een groot fan van het VI-trio. Dat vertelde hij vrijdag aan tafel in Pauw. Veronica Inside is een van de weinige programma’s die Van Nieuwkerk kijkt. “Ik kijk wel tv, natuurlijk. Ik werk ’s avonds en als ik dan thuis kom heb ik eigenlijk een vast parcours, dus ik kijk ook niet heel veel programma’s, maar een aantal programma’s heel vaak“, zo vertelt hij.

Hoe ziet zijn tv-spoorboekje eruit? “Ik wil op maandagavond graag Voetbal Inside en University Challenge zien, op donderdag KLEM, op vrijdag en zaterdag ga ik uit eten en zondag ga ik vroeg naar bed. Verder kijk ik veel voetbal en dat is het wel zo’n beetje.”

Als hij thuiskomt na DWDD, zapt hij op maandag naar VI. “Dit programma is op maandag. Ik zie het op vrijdag nooit, want dan zit de week erop en ga ik meestal ergens lekker eten. Maandag hoort het wel echt bij mijn week.”

Van Nieuwkerk is fan. “Ze hebben over mij echt nog nooit iets aardigs gezegd, ook niet over De Wereld Draait Door. Integendeel, zou ik willen zeggen. Het maakt mij ook niet zo heel veel uit. Ik bedoel: het is ook een beetje folklore het gemopper. Maar het is een goed bandje. Ze vermaken mij, ik moet erom lachen.”

Als het om voetbal gaat vind ik ze ook zeer deskundig overigens. Als het om politiek gaat – ze bespreken inmiddels alles – dan vermaak ik me er ook mee. Ik vind het knap.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen