Van der Gijp denkt dat kijkcijfers Twan Huys niet stijgen

René van der Gijp denkt dat Twan Huys wel kan vergeten dat de kijkcijfers van zijn talkshow RTL Late Night nog gaan stijgen. Het is een verloren zaak. Dat heeft de voetbalanalist en mediakenner gezegd in Veronica Inside. Van der Gijp vindt RTL’s keuze voor Huys onhandig. “Humberto Tan had op een gegeven moment 300.000 à 400.000 mensen die kijken. Dan neem je als vervanger Twan Huys en dan weet je in ieder geval dat die 300.000 of 400.000 niet meer gaan kijken. Die ben je kwijt.”

Hij doelt erop dat Tans kijkers amusement wilden en dat krijgen ze niet van Huys. “ Je moet dus een heel nieuwe groep gaan aanboren en die moet je weghalen bij Pauw. Dat gaat niet gebeuren.

De media schrijven uitgebreid over de magere scores van Huys. “Die Twan zit in de hoek waar de klappen vallen. Dat is toch ook over.”

Ondertussen is zijn voorganger Humberto Tan genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Johan Derksen: “Op basis waarvan? Dat hij dat programma om zeep geholpen heeft? Het is toch de wereld op zijn kop? Als ze met iemand stoppen omdat er geen hond meer naar kijkt en dat er dan een paar professoren die verstand van tv hebben dit doen. Ik word hier al twintig jaar omgeven door mensen die verstand van tv hebben en ik heb nog nooit iets verstandigs uit hun mond gehoord.”

Maar de Televizier-Ring is een publieksprijs? “Dan heeft de hele familie Stax zeker gestemd.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen