SBS 6 koppelt oma’s aan omaloze gezinnen

Omroep MAX heeft er met SBS 6 een geduchte concurrent bij. De tv-zender van John de Mol blijft inzetten op bejaardentelevisie en komt nu met een tv-show waarin oma’s zonder familie worden gekoppeld aan families zonder oma. Dat heeft Talpa TV aangekondigd. Het nieuwe format het ‘Mag Ik Jullie Oma Zijn?’, is vanaf november te zien op woensdag prime time en volgt ouderen die behoefte hebben aan meer gezelschap. Zij worden gekoppeld aan gezinnen die hen met open armen ontvangen.

De gezinnen hebben op hun beurt namelijk ook een groot gemis, legt de zender uit. “Er zijn geen grootouders aanwezig in de familie.”

Nadat de partijen aan elkaar gekoppeld zijn, volgt een periode van uitjes en activiteiten – op basis van de behoeftes van de oudere – om elkaar beter te leren kennen. “Het einddoel is dat er na verloop van tijd een wederzijdse klik is tussen een oudere en een gezin, en dat zij er vervolgens voor kiezen om samen aan een duurzame relatie te werken.”

Mag Ik Jullie Oma Zijn? behoort tot de hele rits aan nieuwe programma’s die SBS 6 in oktober en november lanceert. De eerste aflevering is op dinsdag 20 november om 21.30 uur, een week na het slot van het nieuwe programma Burgemeester Undercover.

SBS 6 in oktober/november:

Maandag 20:30: Mr. Frank Visser Doet Uitspraak
Maandag 21:30: Wereldreis op Wielen

Dinsdag: 20:30: Steenrijk Straatarm / Waar is De Mol
Dinsdag 21:30: Burgemeester Undercover / Mag Ik Jullie Oma Zijn (vanaf 20/11)

Woensdag 20:30: De Roelvinkjes / Hazes-soap (vanaf 21/11)
Woensdag 21:30: Filmster Gezocht / De Designdroom (vanaf 14/11)

Donderdag 20:30: Jouw Vrouw Mijn Vrouw
Donderdag 21:30: De Lijf Show

Vrijdag 20:30: Wegmisbruikers
Vrijdag 21:30: Welkom aan Boord / Oplichters op het internet (30/11)

Zaterdag 20:00: Dance as One
Zaterdag 21:30: Thank you for the music

Zondag 20:30: De Handhavers
Zondag 21:30: In de ban van de Trouwring

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen