RTL Boulevard vraagt Patty Brard naar Karin de Groot

Het gebeurt zelden dat backstage-ruzies in de tv-wereld de publiciteit halen, maar Patty Brard heeft er lak aan. Ze noemde afgelopen weekend voor het eerst Karin de Groot bij naam als de vrouw die haar met een belediging wegstuurde bij SBS 6. Sterker nog: de presentatrice noemde haar actie ‘bijna een #MeToo’tje’. Daar wilde RTL Boulevard, waar Brard gisteren aan de desk stond om haar Hotter Than My Daughter-nieuwtje te onthullen, het fijne van weten. Luuk Ikink vond het een heftige uitspraak.

Brard gaf aan geen spijt te hebben van haar pittige uitspraak. Ze is naar eigen zeggen overstag gegaan omdat ze zich erg beledigd voelt door deze SBS-bobo.

De tv-diva: “Luister. Als Karin de Groot in een gesprek aan jou vraagt: ‘Maar wat zou jij nou nog willen doen hier? Zou je niet bijvoorbeeld een Hart in Aktie willen doen?’ Waarop ik denk: als jij dat voorstelt, vind ik het prima. Dus ik zeg: ‘Ja, dat lijkt me wel iets voor mij, want ik ben dol op mensen.’ Toen zei ze: ‘Sorry, maar daar hebben we toch echt iemand voor nodig die wat frisser en fruitiger is dan jij.’ Dan stel je het voor en vervolgens geef je iemand een klap in z’n gezicht. Ja, vraag het dan niet. In eerste instantie moest ik erom lachen, maar mijn collega’s zeiden: ‘Dat kun je niet maken.’ Daarom ben ik er op terug gekomen.”

Voelt haar comeback op het hoofdpodium als een middelvinger naar SBS? “Ik heb mijn zegje gedaan en uitgelegd hoe het gegaan is, maar een dikke vinger hou ik niet van. Het voelt gewoon als heel positief en heel leuk dat ik hier een nieuw programma mag maken en bij de NTR nog steeds welkom ben.”

Lees ook: Patty Brard: ‘Karin de Groot zit tegen #MeToo aan’ (29 september)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen