RTL 4 staat officieel nog steeds achter Twan Huys

RTL 4 staat officieel nog steeds achter zijn latenight-ster Twan Huys. Wel vindt de zender dat de kijkcijfers van RTL Late Night echt beter moeten. Dat heeft de zender laten weten in een verklaring. RTL Late Night met Twan Huys verdrinkt steeds verder in het kijkcijfermoeras; gisteren keken er maar 188.000 mensen. Tegelijkertijd is er veel inhoudelijke kritiek. “Wij zien de cijfers van RTL Late Night met Twan Huys ook. Een deel van de kritiek en de observaties zijn terecht“, zegt een zegsvrouw.

Huys zit nu in zijn achtste uitzendweek en inmiddels is voor iedereen wel duidelijk dat dit een aflopende zaak is. Critici vermoeden dat RTL al lang op zoek is naar vervanging, maar de officiële lezing is dat dat niet zo is. “We zijn acht weken bezig en we gaan het programma niet afrekenen op zo’n korte looptijd.”

De woordvoerster vervolgt: “Dat neemt niet weg dat niemand tevreden is met een dip onder de 200.000 kijkers. Dat moet beter. We werken er gezamenlijk hard aan om de weg omhoog te vinden, Twan in de eerste plaats. Hij heeft ons vertrouwen en onze steun.”

RTL Late Night met Twan Huys blijft vooralsnog op de buis. “Het beter maken van het programma is onze focus.

Lees ook:
Verbijsterend: Twan Huys duikt onder 200.000-grens (vanochtend)
Media berichten massaal over horrorcijfers Twan Huys (vanochtend)
Loretta en Quinty naar de late avond van RTL 4? (vanmiddag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen