René Froger bedacht ‘multifocááááááááál’ zelf

René Froger heeft zelf een grote stempel gedrukt op zijn reclames voor brillenwinkel Eyelove. Zo heeft hij de uithaal ‘multifocááááááááál’ zelf bedacht. Dat vertelt de volkszanger trots in gesprek met het AD. Froger, zijn team en het team van Eyelove hebben de spotjes aan zijn tafel bedacht. “Ik heb het melodietje verzonnen en natuurlijk dat ‘multifocááááááááál’. Iedereen denkt: vocaal, dat is toch met je stem?“, zegt hij. Dan met een grijns: “Die kwinkslag hebben we bedacht.’

De genie in Froger kwam bij het tweede spotje al helemaal los. “Het idee voor dat tweede spotje over de zonnebril was er zo, we deden gewoon de werkelijkheid na. Dat eerste spotje was zo bekend geworden dat iedereen op straat naar me riep: ‘Multifocááááááále bril!’ Mooi toch?

In de werkelijkheid draagt Froger ook echt een bril van Eyelove, namelijk het model Lawson. “Ik ben 57 en ja, ik heb een bril nodig“, zegt hij. “Inderdaad, een multifocale. 99 euro, briljant!’

Het AD: “De verwijzing naar het reclamefilmpje (‘Briljant!’) is niet eens om leuk te doen, Froger is serieus.

Het AD-artikel ‘Als ik lege rijen zie, word ik gek’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS, Reinier Bergsma

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen