Peter R. de Vries: ‘Zaak blokkeerfriezen zonde van geld’

Peter R. de Vries vindt de rechtszaak rondom de blokkeerfriezen zonde van het geld. Hij vindt de pro-zwartepiet-activisten een stelletje onvolwassen mensen. Dat heeft de anti-zwartepiet-activist gezegd in RTL Boulevard. Tientallen Friezen moesten maandag voor de rechtbank in Leeuwarden verschijnen voor hun blokkeeractie op de A7 vorig jaar tijdens de intocht van Sinterklaas. Daar hielden ze antipieters tegen, die herrie wilden gaan maken bij de intocht. “Het heeft wel iets weg van een klucht.”

De Vries vindt het een ‘flutzaak’. “Ik snap natuurlijk ook wel dat je niet zomaar de snelweg kunt blokkeren – dat kan Justitie niet tolereren – maar als je nagaat dat de rechtbank hier vier volle dagen voor uittrekt: dat kost enorm veel geld. Dan denk ik wel: Jezus, waar zijn we allemaal mee bezig?

En dat allemaal om het Sinterklaasfeest, aldus De Vries. “Volwassen mensen die om een traditie van Sinterklaas, een verzonnen verhaal, helemaal over de rooie gaan en een snelweg blokkeren.”

Maar De Vries heeft zelf toch ook een sterke mening in deze kwestie? “Voor alle duidelijkheid: ik vind zelf ook dat die Zwarte Piet aangepast moet worden. Ik heb ooit eens gepleit voor een bonte piet en het is zo erg in dit land dat als je zegt dat een bonte piet goed zou zijn, je met de dood bedreigd wordt. Dat geeft wel aan hoe bezopen het allemaal is.”

De misdaadjournalist hoopt snel dat de rechtbank zich weer bezig kan gaan houden met relevante zaken. “Ik weet uit ervaring dat politie en Justitie overbelast en onderbemand zijn en dan denk ik wel: vier volle dagen zo’n rechtszaak, het gaat nergens over. Al die mensen die hierbij betrokken zijn en zingend in de bus zitten, moeten zich misschien eens afvragen: wat zijn we nou eigenlijk aan het doen?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen