Peter R. de Vries: ‘Zaak blokkeerfriezen zonde van geld’

Geplaatst op di 09 okt 2018 om 8:30

Peter R. de Vries vindt de rechtszaak rondom de blokkeerfriezen zonde van het geld. Hij vindt de pro-zwartepiet-activisten een stelletje onvolwassen mensen. Dat heeft de anti-zwartepiet-activist gezegd in RTL Boulevard. Tientallen Friezen moesten maandag voor de rechtbank in Leeuwarden verschijnen voor hun blokkeeractie op de A7 vorig jaar tijdens de intocht van Sinterklaas. Daar hielden ze antipieters tegen, die herrie wilden gaan maken bij de intocht. “Het heeft wel iets weg van een klucht.”

De Vries vindt het een ‘flutzaak’. “Ik snap natuurlijk ook wel dat je niet zomaar de snelweg kunt blokkeren – dat kan Justitie niet tolereren – maar als je nagaat dat de rechtbank hier vier volle dagen voor uittrekt: dat kost enorm veel geld. Dan denk ik wel: Jezus, waar zijn we allemaal mee bezig?

En dat allemaal om het Sinterklaasfeest, aldus De Vries. “Volwassen mensen die om een traditie van Sinterklaas, een verzonnen verhaal, helemaal over de rooie gaan en een snelweg blokkeren.”

Maar De Vries heeft zelf toch ook een sterke mening in deze kwestie? “Voor alle duidelijkheid: ik vind zelf ook dat die Zwarte Piet aangepast moet worden. Ik heb ooit eens gepleit voor een bonte piet en het is zo erg in dit land dat als je zegt dat een bonte piet goed zou zijn, je met de dood bedreigd wordt. Dat geeft wel aan hoe bezopen het allemaal is.”

De misdaadjournalist hoopt snel dat de rechtbank zich weer bezig kan gaan houden met relevante zaken. “Ik weet uit ervaring dat politie en Justitie overbelast en onderbemand zijn en dan denk ik wel: vier volle dagen zo’n rechtszaak, het gaat nergens over. Al die mensen die hierbij betrokken zijn en zingend in de bus zitten, moeten zich misschien eens afvragen: wat zijn we nou eigenlijk aan het doen?

Foto: RTL
48 Reacties op “Peter R. de Vries: ‘Zaak blokkeerfriezen zonde van geld’”


 1. joh_echt?

  Losgezongen van de gewone Nederlander.

 2. Pluk vd Petteflet

  Jennie Douwes for President

 3. Tante Toos

  En zoals meestal heeft hij gewoon weer gelijk.

 4. west

  niemand staat boven de wet , en protesteren kan ook op andere plkken, maar niet op een snelweg!!

 5. weethetbeter

  Ik ben een beetje moe van de mening dhr de Vries.

 6. Tom

  Peters vrouwtje ook niet van hier

  Logisch zo n mening!

 7. Erik

  Door die actie heeft er wel een prachtig mooi traditioneel kinderfeest kunnnen plaatsvinden. Hulde aan de Friezen. Deze mening had ik niet anders verwacht van meneer de Vries met zijn extreem linkse opvattingen. Deze man wordt trouwens met de dag zuurder en zuurder…

 8. west

  Zwarte Piet is traditie

 9. Jaap

  @Erik

  Het is ook nooit goed, hè! Je complimenteert de Friezen en in hetzelfde bericht zeik je iemand af die de rechtszaak tegen deze zelfde Friezen absurd vindt. Zolang je De Vries maar kunt afzeiken heb je geen moeite met deze tegenstrijdigheid zeker?

 10. Bart

  Misschien moeten jullie er even bij zetten dat hij het gedrag en de manier waarop de anti Zwarte Piet activisten zich gedragen net zo belachelijk vind. Dat zei hij gisteren ook in de uitzending.

 11. anymouse

  @Bart, exact.
  Peter had het over beide partijen.
  Wederom een eenzijdig bericht.

 12. een maatje te groot

  De anti-zwarte pieten groep is een zeer gevaarlijke groep. En worden steeds driester. Zie de kliklijn van Sylvana Simons met de reden telkens een feest voor de kinderen te verzieken. Het lijkt 40/45 wel.
  Vreemd dat bij hun zeer gewelddadige acties nooit arrestaties zijn. Ze hebben bescherming van bovenaf
  Moesten deze gevaarlijke gekken dan dit feest in Friesland bederven en kinderen schrik aanjagen met hun geschreeuw en dreigementen?? Deze kinderen wilden alleen de Sint en zijn Pieten zien.
  Waarom worden de Turken die hun auto’s stopzetten op de snelweg of in de binnenstad en daarna om hun auto’s dansen niet vervolgd. Of de Turken die met tienduizenden de brug in Rotterdam blokkeerden bij de staatsgreep in Turkije????
  Och en Petertje? Hij is buiten de schijnwerpers na Brech en wil graag aandacht.. Zucht..

 13. Goed en heilig

  Zwarte Piet heeft niets met discriminatie te maken. Waarom is de zwarte Piet in Suriname dan wel gewoon zwart zonder problemen?

  Het is gewoon een verzonnen zieligdoenerij.

  Ik voel me ook niet gediscrimineerd omdat er blanke vla te koop is.
  Maar de negerzoen mag ook niet meer. Wel opvallend dat steeds bepaalde groepen piepen en zeuren en een kinderziel besmetten en lastigvallen met verzonnen leugens.

 14. Stief brown

  Die moet zich niet meer vertonen in Vriesland!

 15. Marianne

  Hij heeft voor een deel gelijk. Er zijn grote problemen zoals de woningnood en dat studeren voor veel mensen te duur is geworden. Dure woningen bouwen is geen oplossing. Dan bouw je alleen voor de mensen met veel geld.

 16. Sip

  Ieder jaar weer de sint-discussie. Een zeer kleine groep moet iedere keer weer dit kinderfeest verpesten. Stop hier toch mee; de meeste Nederlanders zijn voor dit feest.

 17. Sjaak

  Hierom kijk ik geen Boulevard meer (ook vanwege die vreselijke Ronald trouwens) jammer dat MC elke morgen weer mijn dag wil verstieren door alsnog even te herhalen hoe die betweter er over denkt.
  Totaal oninteressant.

 18. piet

  De mensen die allemaal tegen zwarte piet zijn mogen ze van mij in de zak doen.
  Stelletje idioten die een kinderfeest kapot willen maken.

 19. Kim Jong un-dos-tres

  Tradities zijn er om te breken.
  Ik wil de zwarte Sinterklaas terug.

 20. Frenkie

  Wanneer is de rechtszaak tegen de Turken die met vlaggen zwaaiden op de Erasmusbrug in Rotterdam en daar de weg volledig blokkeerden?

 21. Annoniemus

  @Frenkie….en die Turken riepen ook nog dat wij Nederlanders moesten oprotten uit Nederland , dat ga je krijgen met al die moslim burgemeesters die aangesteld worden !

 22. Henny

  Word doodziek van die de vries wat een walgelujkmannetje !! Overal mee bemoeien en lekker je zakkenvullen !!! dit land is niet ziek maar allang dood en nederlandsvolk is grootste kut volk die r bestaat ! Stem gvd is massaal rechts inplaats van alleen maar lullen ! En de vries hoop echt dat je keer aangepakt word kwal !

 23. Cees wolvers

  Meneer de vries weet ook echt ALLES en heeft OVERAL verstand van. (WAT een irritant kereltje is dat geworden)

 24. Ron

  Wederom roerend eens met Peter. Gaat nergens over dit.

 25. Wilhelmus

  Eens met Peter. Zowel de voor als tegenstanders gedragen zich als n stel idioten.

 26. Piet

  Eens met peter pfffffff wat een links tuig zeg en due de vries word met de dag irritanter wat een walgelin mannetje wie zit r nou te wachten op zijn mening linkse gek is t veel gevaarlijjker dan wilders

 27. JasperV

  Peter weet het beter moet ook weer even zijn mening kwijt. Maar inderdaad, hij heeft overal verstand van!

 28. Dirk

  Hoe komen we in godsnaam ooit van de altoos aanwezige heer Peter R. de Vries op onze nationale tv af?

  Waar je ook kijkt, die man is structureel op TV, heeft naar eigen idee overal “verstand van”, weet alles beter en geeft tussen de regels vaak zijn partijdige en eenzijdige politieke mening.
  Meneer wil altijd “genuanceerd”overkomen, maar daarin faalt hij altijd.

 29. Michel

  Andersom had Peter dat destijds ook over de bus met anti lui kunnen zeggen: waar ben je nou helemaal mee bezig?? Het is een kinderfeest, laat het dan ook een kinderfeest zijn en laat dit niet door bemoeizuchtige Amsterdammers om zeep helpen. Een mening is prima, maar houd die lekker voor je.

 30. Bennie Normaal

  “Volwassen mensen die om een traditie van Sinterklaas, een verzonnen verhaal, helemaal over de rooie gaan en een snelweg blokkeren.” aldus Peter. Er zijn ook volwassen mensen die bij die verzonnen traditie tegen een bepaalde persoon zijn om zijn kleur met een soort verzonnen racisme als basis en die daar dan met milieuvervuilende oude bussen naar Dokkum rijden om hun mening kracht bij te zetten.

 31. E van klooster

  Als die anti pieten zijn mensen die eigenlijk mensen die van de gemeenschap eten.Jerry weet ik veel komt oorspronkelijk uit Afrika. Is heel verstandig van hem om een enkele reis terug te nemen met al die andere die anti piet zijn .Er is een vergrijzing al die mensen zijn pro piet en dan komen deze gemeenschap eters ons verplichten om zwarte PIET te verbannen .Deze mensen zoeken alleen maar problemen.Je komt ons helemaal niet zeggen wat wij moeten doen .Wij gaan jullie zeggen wat JULLIE MOETEN DOEN.Zwarte piet heeft niks met rassime te maken.Nee deze mensen willen alleen maar geld .Ze gaan maar lekker werken moeten wij ook

 32. XY

  Ik kan mij niet voorstellen dat de Vries gewoon met pensioen gaat, of de luwte in of iets dergelijks. Daarvoor heeft hij te veel geldingsdrang. Ergens verwacht ik een heftig einde.

 33. west

  zijn vrouw is heeel kwaad , ze zei tegen mij… Hij is nooit thuis zit altijd met zijn kop op de tv , en heeft nergens tijd voor en verwaarloost zijn gezin, nooit eens naar zijn kleinkinderen, nooit kest en sinterklaasfeest en in de vakantie vliegt hij zelfs over om op tijd in een TV programma te verrschijnen, J heb gewoon te doen met mevrouw de Vries , MAN MAN MAN WAT EEN MISERIE

 34. De Leukste Thuis

  @XY
  …geldingsdrang…? Je bedoelt drang naar geld ;-)

 35. Tss

  Ahh je snapt dat je niet zomaar een snelweg mag blokkeren?
  Maar een hele brug door Erdogan aanhangers met een stoet toeterende auto’s mag wel? Angsthazen!
  U bent een enge meeloper heer de vries!
  Ik zeg kick out die kick out zwartepiet club!

 36. Annemiek

  Ik vraag me al lang af waarom Peter nog steeds op verschillende zenders is te zien en nog erger is te horen! Waar zij de omroepen in vredesnaam mee bezig?

 37. Annemiek

  Ik vraag me al lang af waarom Peter nog steeds op verschillende zenders is te zien en nog erger is te horen! Waar zij de omroepen in vredesnaam mee bezig? Zonde van het geld!

 38. Dirck

  Het OM weet ook dat de rechters overbelast en onderbezet zijn, waarom gaat diezelfde OM dan tóch over tot vervolging van die pro-Zwarte Pieten Friezen?
  Oké, omdat je niet “zomaar” een snelweg mag blokkeren, dat geloof ik op zich wel.

  Maar aan de andere kant: hoe zit het dan met “ongeluk-kijkers” die een file veroorzaken op de andere rijbaan doordat ze afremmen en ze dan zo goed zicht krijgen op een ongeluk aan de overkant van de weg?

  Die worden volgens mij (bijna) nooit beboet/vervolgd !

 39. robb

  Ik heb het helemaal gehad met zowel de voor als tegen standers van ZP ,hoe hij er ook uitziet vroeger was het een mispunt nu is het een kindervriend sinterklaas trouwens ook.

 40. SOLANGE

  Wat een walgelijke man is die de de Vries toch…. als ie maar tegen schenen kan schoppen….zal wel een slecht seks leven hebben zure zult….wel stiekem afspreken met en getrouwde vrouw …om een goed gesprek.. met een flesje wijn…whaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 41. Zorro

  Zwarte Piet is de beste. Peterrrrrtje ga eens emigreren alstublieft?

 42. Mark

  Kabinet moet met een wetsvoorstel komen: geen zwarte pieten discussie tussen 1-10 en 6-12. Is elk jaar hetzelfde. Komen we nooit meer vanaf. Ook al schaffen ze die hele zwarte piet af, dan komt men weer iets nieuws om kinderfeest te verzieken.

  Denk dat het ook allemaal werklozen zijn die zeuren. Die hebben de hele dag niks te doen. Ik ben daar bijvoorbeeld helemaal niet mee bezig en het komt niet eens bij mij op om ergens voor te demonstreren, laat staan dat ik daar tijd voor heb.

 43. Malle pietje

  Meneer De Vries zit vandaag op de tribune bij het Holleeder-proces en daar wordt door de heer La Serpe geen goede dingen over hem verklaard. Petertje het alleswetertje blijkt niet zo fatsoenlijk te zijn als hij zich voordoet. Waar je mee omgaat, raak je mee besmet, is niet voor niets het gezegde.

 44. Wijze van Zion

  A jack of all trades , master of none….

 45. aammehoela

  Het is inderdaad zonde van het geld. Als er al een rechtszaak moest komen dan hadden zij die gasten uit de Randstad voor moeten laten komen wegens het verpesten en mogelijk psychische schade veroorzaken voor kleine kinderen. Gewoon Zwarte Piet, hopelijk worden de helden uit Friesland vrijgesproken maar ik vrees dat de D’66-rechters weer anders zullen denken.

 46. anoniem

  Zullen we het maar weer gewoon over het weer gaan hebben? Die pietendiscussie is zo 2017.. :-)

 47. riet

  Die anti zwarte piet beweging is levensgevaarlijk en erop uit onze nederlandse cultuur te vernietigen, samen met de moslims. Zij mogen geen stem krijgen.

 48. Rughaar

  Hebben wij in dit grafland geen Anti Peter R de Vries club? Ik word er meteen lid van. WAT EEN OETLUL!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.