NPO Radio 1 vanaf vandaag zonder iconische piepjes

NPO Radio 1 heeft afscheid genomen van zijn iconische piepjes. Vanochtend om acht uur heeft de zender zijn nieuwe vormgeving op de volle uren gelanceerd. Dat heeft de publieke omroep laten weten. De klank van de zogeheten top-of-the-hour is vernieuwd. In de nieuwe vormgeving maken de drie pips die aftellen naar het volle uur plaats voor een korte tune. “De gemoderniseerde vormgeving klinkt fris en straalt urgentie uit“, legt zenderbaas Laurens Borst van het radiostation uit.

De pips waren niet meer helemaal van deze tijd, vindt Borst. “Bovendien is het exacte tijdsein niet meer echt nodig nu nagenoeg iedereen een horloge of mobiele telefoons heeft waarop altijd de juiste tijd is te zien.”

Borst vult aan: “Een ander aspect is dat bij online of digitaal luisteren soms vertraging in het signaal kan optreden en het tijdsein niet precies op het juiste moment is te horen.

Het verdwijnen van de pips werd begin augustus aangekondigd. Diverse radio-dj’s reageerden ontdaan op het nieuwsbericht.

Foto: NPO, Bullet-Ray

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen