Michiel Veenstra na dertien jaar 3FM naar Kink

Michiel Veenstra gaat radiozender Kink nieuw leven inblazen nu hij over twee weken na dertien jaar vertrekt bij NPO 3FM. Hij gaat de zender leiden én de ochtendshow presenteren. Dat vertelt hij vandaag in NRC Handelsblad. Veenstra denkt dat zijn vertrek bij 3FM, waar hij van 9 tot 12 te horen is, ook goed is voor die zender. “Aan de ene kant wil 3FM iets nieuws doen, aan de andere kant willen ze het oude niet laten gaan. Laat mijn vertrek de definitieve breuk met het verleden zijn.

Is hij er niet uitgestuurd door 3FM omdat hij te oud is? “Zowel bij 3FM als bij Radio 2 waren er opties, en ook bij commerciële zenders. Ik word niet gelukkig van hits draaien en een dikke auto.

Daarom wordt hij programmaleider bij Kink, dat volgend jaar na acht jaar weer terugkeert als digitaal radiostation, zonder FM-frequentie. “Er is nooit een serieus alternatief voor Kink gekomen.

Kink wordt de zender van acts van toen, zoals Blur en Oasis, en acts van nu, zoals Black Honey, Tame Impala en Sam Fender, legt Veenstra uit.

Maar is Kink niet kansloos zonder FM? “Radio is minder FM-afhankelijk. Toen Kink zeven jaar geleden stopte, hadden de meesten nog geen databundels op hun telefoon. Dat is zó veranderd.”

Veenstra is ook blij dat hij verdwijnt onder het juk van NPO-baasjes. Volgens hem besloot de NPO dat 3FM een algemene jongerenzender moest worden, maar hij wil geen mainstream radio maken.

De NPO besloot dat 3FM een algemene jongerenzender moest worden. Wat ga je dan doen? Naar Spotify om te kijken wat daar populair is? Dé muzieksmaak van jongeren bestaat niet.

Het artikel ‘‘Mijn vertrek is definitieve breuk met verleden’’ kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: NTR, Hans-Peter van Velthoven

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen