Jensen grapt over cijfers Huys, trekt zelf minder kijkers

Robert Jensen opende zijn nieuwe talkshow Jensen! dinsdagavond met een grap over de kijkcijfers van Twan Huys, maar trok op prime time bij RTL 5 uiteindelijk minder kijkers dan de geplaagde talkshowhost op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jensen beleefde zijn tv-comeback voor het oog van 322.000 kijkers (5,6 procent marktaandeel), terwijl RTL Late Night met Twan Huys goed was voor een score van 443.000 kijkers (11,8 procent).

Jensen grapte in zijn talkshow: “Ik heb de afgelopen tijd heel veel interviews gedaan. De meeste journalisten – ik werd er gewoon moe van – beginnen allemaal te zeiken of ik denk dat ik meer kijkers ga trekken dan RTL Late Night met Twan Huys. Heel eerlijk: ik ben er totaal niet mee bezig. Ik gun Twan het allerbeste. Die hetze tegen Twan ben ik zat, dus ja: ga ik meer kijkers trekken dan Twan Huys? Even kijken (kijkend naar het publiek, red.). Eén, twee, drie, vier. Ja, ik ben er al!

Huys heeft zijn bovengemiddelde score op dinsdag te danken aan het grote succes van de Beau van Erven Dorens-show Het Rotterdam Project, die direct ervoor 1,2 miljoen kijkers wist te bekoren.

Zonder die lead-in had Jensen ongetwijfeld beter gescoord dan Huys. Het laatste weekgemiddelde van de geplaagde talkshowhost ligt immers op slechts 301.000 kijkers.

Overigens is de door Jensen behaalde 5,6 procent marktaandeel een prima score voor RTL 5. Het laatste weekgemiddelde van die zender ligt op 3,2 procent.

Jensen sprak in de eerste aflevering van zijn talkshow onder meer met Nigel Farage.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen